Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Čočka2658 já v kříži ne, ale cely druhy trimestr mě trápí bolesti v podbrisku. Nejvíce večer po celém dni. Jediné, co pomáhá, je jít si brzy lehnout. ![]()
@Terinamamina Děkuju, jdu asi za 2 týdny, to už budu 21tt a tedy za půlkou. Nějak to utíká
I tobě držím palce, ať jsou i podrobnější výsledky ok. Ad nevolnosti, zrovna dnes
od rána. Už to beru jako běžnou součást tohoto stavu, hlavně, aby bylo mimi v pořádku.
Holky má někdo zkušenosti s vcestnou placentou? Ráno jsem se chystala do práce a najednou se ze mě začala valit krev. Včera jsem byla v poradně a Dr. Mi silně ultrazvukem tlačila na břicho, bolelo to. Potom jsem doma začala špinit. Celou noc bolesti a pak ráno nárazově krve jak s vola. I velký kus nějaké tkáně ze mě vypadl. Jela jsem tedy do nemocnice, ale tam jsem si při přístupu Dr. Připadala jako simulant, že to nic není jen placenta nízko a poslala mě domů, dokonce prý i do práce můžu, ale já mám stále bolesti a celkově je mi slabo. Tak mě zajímá zda si tím už někdo prošel a bylo vše v pořádku? Jsem 18 tt
@musipe Ahojky, já jsem 20t a taky mám zatím placentu nízko. Už 2× mi to doktor říkal a zapisoval to do průkazky. Prý se může ještě posunout nahoru, jak poroste mimčo. Já ale nekrvácela ani nešpinila. Chodím i na těhu cvičení s tím, že některé cviky kvůli tomu nedělám. Porodní asistentka se přímo ptala, zda nemám placentu nízko. Taky se vyhýbám zvedání těžkých věcí a jsme bez sexu
Na bolesti břicha beru hořčík a zatím to pomáhá
@musipe Tímhle jsem si prošla, ale ve 12tt a taky nic a najednou tolik krve, ale na pohotovosti milý prohlédli a hematom nebyl vidět jen placenta nízko, nechali si mě do druhého dne. Určitě nemůžeš jít do práce pokud krvacis nebo spinis, mě hnedka strkali neschopenku a klidový režim. A co tvůj doktor zkus k němu zas.
Pokud ti není dobre nenechavala bych to. V nemocnici kolikrát ti doktoři by jede brecel.
@MadameBovary Tak držím palce ať je vše v pořádku a ty nevolnosti trochu ustoupí. ![]()
@musipe já měla u prvního těhu na začátku 2.trimestru nízko položenou placentu a také jsem krvácela. Dostala jsem neschopenku, Duphaston a měla víc odpočívat. Jenže jsem krvácela pořád, tak jsem musela na týden do nemocnice. Pak mi už doktor napsal rizikové a nechal mě doma až do konce. Určitě si zajdi ke své gynekoložce, není to žádná sranda.
Byla jsem u svého gynekologa a nechala jsem si napsat nemocenskou, řešila jsem to jen se sestrou, byla jsem ráda že nemusím absolvovat další vyšetření, byla jsem celá bolavá. Ale v té nemocnici mi to od té doktorky přišlo jako banalita se kterou se do nemocnice nejezdí. Bylo to v 5 ráno a té krve bylo tolik že mě to opravdu vyděsilo.
@musipe Udělala jsi určitě dobře. Teď pár dní odpočívej a bude to zase všechno ok. Taky se někdy divím, co za doktory je v těch nemocnicích.. ![]()
Zdravim maminky, tak ja budu koncit 15tt a az teprv ted mi zacali nevolnosti
je to hrozny, vcera vecer uz mi musel pritel pomahat se zvednout od wc jak uz jsem byla vysilena
doufam ze je to jen prechodny stav ![]()
@Denča96 Denco, myslím na tebe
ty jdes v pondělí na plodovku, viď? To budeš mít brzy za sebou, já jsu na integrovaný screening až na konci července, to je ještě čekání ![]()
@kambalaka az ve stredu, spletla jsem si datum, v pondeli jdu ke svemu OG tak uvidim 🙂
@Denča96 tak držím palce. Já jdu ke svému gyndaři až 26.7. a na integrovaný screening 28.7., to budu 17+6, tak to mám ještě za dýl…ten čas se neskutečně vleče
@musipe No bohužel někdy jejich chování je hrozny, nejhorší kyz prijdes v noci to jsem snad vždy narazila na nepříjemné doktory.
Hlavně, aby si přestala krvacet a vše bylo v pořádku.
Držím palce a odpočivej.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat