Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Nikča2020 to mi povidej, Hugovi bude rok za pár dni, tak už to taky nehrotim. Dneska odpoledne mi jogurt s ovocem hodil na hlavu, tak mu manžel koupil loupák a ten si dal. K večeři mi hodil na hlavu kaši, kterou dřív měl rád, tak jsem si říkala, ze asi nemá hlad. No a dělala jsem si omeletu se salátem a Hugo mi snědl půlku omelety - úplně šílenej po ní 🙈 sedel u mě a otevíral pusu jak ptáčátko 😁
@kambalaka u nás s jídlem to samé. Kaše moc nedělám. Teď má mléčné období, mléko vypije jídlo, chce, co se zrovna ji
takže dávám polévky, a vlastně co vařím, jen mu oddelam krz sůl. Ten měsíc to vydržím a pak že už můžou. Ale když jsme byli malí my, tak už to naše maminy nějak neřešili. Kořeněné ne, ale už to nějak neřešili. Někdy ho krmim, protože nechci mi bordel a když je čas, tak to ji i půl hodiny. Ale v ruce banán, rohlík, chleba atd to už si s ní sám. Vlítne se mnou do komory a hned rajče, ty mu chutnají, tak občas dávám. Nakousne ho nebo jablko. Já to Teda hned umyvam, je to pohodlnější pro mě rovnou pak ke spotřebě
@MILINKA35 jaké varis polévky? My jednou za čas děláme hovězí vývar, ale jinak máme rádi plnejsi polévky typu cockova, borsc, kulajda a to bych dítěti asi nedala, tak prave nevím… sůl moc už neřeším. Hugovi přestávají chutnat už i skleničky a to je měl tak rád… miluje pečivo, ale zase mu to nechci dávat více jak 1× denně, tak nevím, co mu dávat na svačiny, když mi jogurty, pudinky a presnidavky už nejí 🙈
@kambalaka Anička miluje špenátovou, květákovou a bramboračku
Dnes jsme měli na svačinku chlebíčky na oslavě. Někdy zhřešíme ![]()
@kambalaka já sem polevkova hodně
já třeba vývar dělám několikrát za týden (já ho mám rada každý den klidně na snídani ) a malé v tom i třeba vařím přílohy aby to měla vyzivnejsi. A jinak to pouzivam jako základ na jiné polévky- hodně dělám krémové zeleninové, ji tam dávám třeba trochu kokosoveho mléka, nebo nedavam vůbec. TskZe hodně dynova, brokolicovou, hraskova, cockovou dělám z černé čočky která není nějak nadymava.. zatím ale teda vede vývar do kterého ji dam hodně masa a nudli
a když se chci vklidu najist tak to jisti spagety ![]()
@kambalaka tak já si dělám hodně polévky hlavně pro sebe a manžel to třeba ani neji.. Ale ten tvůj asi hodně rozmazleny no ![]()
@motivi on je to takový gurmán zhýčkaný 😁 když vaří bolognaise a řekla jsem mu, aby to osolil až nakonec, abychom to mohli dát i Hugovi, tak mi řekl, ze tahle omáčka má jasné postupy a solit to až nakonec nepřipadá v úvahu 😁 navíc tam patří víno do základu… myslíte, ze by Hugo mohl v omáčce víno? Je tam přece vyvařené… ![]()
@kambalaka já už mu dávám, co vařím. Polévky dělám všechny.. Houby nedávám, zelnacku.. Koprova, vývar, různé zeleninové.. Dávám mu do ní i třeba kuskus, br, i těstoviny
jogurty s jablkama, pečivo.. Hlídám Teda cukry, to má na to času dost… Kaše dávám už jen spíš večer, ale jak kdy. Nebo má 2× polévku. Já jsem přes ně hodně. Ale mám štěstí, on je kyselina a sní co mu dám ![]()
@MILINKA35 to je fajn, protože Hugo si už hodně vybírá a jogurty a kaše má tedkon stopku. Skleničky už taky jsou na hraně 🙈 a ta jídla mu davas normálně už osolená?
Hugo dnes vzhůru už ve 4:30 🙈 masakr. A to jsme byli včera odpoledne na oslavě, kde měl prostor se unavit. Usnul po 20:00 a ráno budicek takhle brzy 🙈 nechápu.
@kambalaka ty brďo, to je mazec, to bych byla za chvíli jako zombie 😅 my máme Ell u babičky, včera jsme byli na vánočním posezení s kamarády ![]()
@Nikča2020 to si člověk zvykne
Mareček se budi porad..teď mu dáváme jednou um a vstávám 3-4×, takže je to lepší
ale teda nebyla jsem bez něho ani půlden
max. 3h a to už musí byt
takže tohle vůbec neznám..ani bych ho na noc nedala, on by ho nikdo teda nechtěl, kdo by chtěl dobrovolne nespat, ze jo
u nás byl budicek v 6:00h..
@Nikča2020 @Petrussee já bez Huga taky byla nanejvýš 3 hodiny. Přes noc ho nechce mít na starost ani manžel, natož někdo ještě vzdálenější 😁 Hugo se taky furt budí. Dneska ho vezmu do herničky, tak snad se aspoň trochu unaví. Zatím teda na to nevypadá 😁 Terminátor
@kambalaka - Hugo je krásňoučký věřím že si herníčku užijete ![]()
Emma má teď rýmu a kašel
Takže půjdeme až možná přes ten další týden. Doufám že bude zdravá od pátku máme zaplacený pobyt v Jizerských horách ![]()
Jinak přes noc byla Ema jednou s partnerem jinak také s nikým a já bych neměla problém někomu ji dát klidně třeba i na celý víkend nebo třeba na týden ale úplně moc nevím kdo by si dobrovolně vzal ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat