Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@kambalaka my máme děti dva roky od sebe a jelikož první už cca od 1,5 roku chodil jen pěšky, tak jsme ani dvojkocar neporizovali a byl by pro nás zbytečný. Ale samozřejmě záleží, jak malej bude rád chodit a jaké vzdálenosti atak. Jinak jsou super ty přídavný nášlapy ke kočárku, kde si stoupne a jede a pak teda když chtěl srandu, tak seděli oba v jednom, že malá mu seděla na klíně 😀
@Janinac23 no my ještě uvidíme, zatím nic neporizujeme a pockame. Ale jelikož Hugo si ještě ve 12ti měsících ani nestoupá, tak si nemyslím, ze bude za půl roku nějaký zdatný chodec. Nechodime nějaký tůry, ale když jdu třeba na nákup nebo vyvenčit psa nebo se příště jen projít (chodíme teď s Hugem 2-3× denně ven), tak si nejsem jistá, jestli to Hugo ujde. Jojo, koukala jsem na ty přídavné skaty, ale ty jsou vhodné pro děti od 3 let.
@Nikča2020 ahoj, my na delší trasy nebo horsi terén berem kočár co máme ale já si do auta poridila golf z lidl shopu asi za 1300 abych měla když jedu do obchodaku, pochuzky nebo město a vím ze tohle nás proste dostane z a do b. A mne to třeba stačí. Superskladny do auta, vezmu do jedné ruky jak prirucak takže i ksyz sem jela vlakem tak sem věděla ze nás vezme protože to dam nad sedadlo. Takže pro mě je tohle dostačující ale do terénu to určitě není no ![]()
@sofie_13579 ona miluje cestovani a je rada kdyz ma plnou pozornost dospeleho, a uprimne uz je ji uplne jedno kdo to je
Je mi to obcas lito, ale me ma pro sebe aspon kazdej den kdyz Sven spi po obede. Jinak tata, chuva, babicka, nasi kamaradi…je ji to jedno
A to byla cca do 4 let absolutne nehlidatelnej zavislak na me. My i babicky jsme s tim byli v pohode, ale hlavne od cizich jsem slysela jak ji musime davat hlidat a ze na me bude furt zavisla a tak…houby, dozrala a odpadla. O druhe dite jsme se zacali snazit az kdyz ona se zacala odpoutavat. A ted se nemuze dockat az v lete poleti sama do CR (s dohledem letusky).
@Nikča2020 ja mam Thule Urban Glide 2 od zacatku, kram je to obri ale doufam ze nam vydrzi az do konce. Zatim na nem neshledavam jediny nedostatek krome velikosti. Max nejaky lowcostovy golfky klidne z marketplace do letadla, kdyby bylo treba, ale to az vyhledove.
Dnes jsem objednávala Aničku k zubaři. A dostala js přednášku, že už bych jí neměla dávat v noci mléko. Už ho prý nepotřebuje a budou se jí kazit zuby. Musím jí to prý naučit
Jako vysvětlovat jí, že každé dítě je jiné, bylo marný
Můj syn a dcera, žádné kazy nemají a nic z toho jsem nikdy neřešila.
Jo a včera moje 11. letá dostala menstruaci
Ten čas tak letí.
@Ráďa 25 s tím mlékem jsem to neslysela jako v noci ho asi nepotřebuji, ale zase jednou večer ho chci dávat alespoň do 2 let, kvůli vitamínum
Mareček má mléko celou noc
jednou um, zbytek kojim, přes den nechce..už v 11
to ji teda trochu lituju ![]()
@Ráďa 25 co dr, to názor. Já už nedávám, nepotřebuje. Sice se vzbudí, ale spíš potřebuje kontakt, tak ho mám pak u sebe. Um má přes den, občas kaše. Na čištění zubů si zvykl, to jsem ráda, 🙏
Jinak obléká dle počasí. Pro je pohodlná kombinéza, body, nakrcnik, capáčky, ceoka, má fusak. Až prumrzne víc, dám ještě vrstvu do kombiny. My se sotva dostali z rýmy a máme chycene oči
takže atb kapky a na noc mast. Jinak peču cukroví, v neděli pro stromek, zabalit v týdnu dárky pro prcka, aspoň ty malé a ještě chystat na jeho první oslavu ![]()
Krásný den přejeme. Jsme pod sněhem ![]()
@Ráďa 25 ty brdo, v 11…no letí to a celkově ta vyspělost se posouvá.. Já byla ráda, když mi bylo 15 a byla jsem jedna z posledních
@Ráďa 25 já tenkrát dostala poprvé MS a bylo mi čerstvých 10let. Já to tenkrát úplně obrečela.
S tím mlékem to je mazec teda. To nevím, co bych dělala, Hugo v noci vypije mléka hodně. Dneska v noci plakal, tak jsem si ho dala do postele, ale on nepřestane brecet, dokud to mléko mu nedám. To si neumím představit. Takhle mu dam napít, on se otočí a spí dál ![]()
v sobotu máme rodinnou oslavu Huga, tak všem zároveň oznamime i moje těhotenství. Dnes jdu s Hugem na rocni prohlídku a pak na genetiku, určitě mě zase pošlou na plodovku jako jsem byla u Huga. No nenadelam nic ![]()
Taky máte všude rozházené hračky? Já vzdycky ráno vyndam Hugovi knížky a pár hraček a kousátka a takový bordel, co zvládne udělat za 2 minuty nemá cenu uklízet, takže pak uklidim až večer, když usne. No a ráno mu je zase vyndám a jede to nanovo ![]()
@MILINKA35 ja cukroví nedávám, dělala jsem testo na vosi hnízda, ale už ho tam mám 2 dny, tak nevím, zda je vůbec uplacam
stromek taky dělat nebudu, letos to holt bude provizorní, po Vánocích se stehujeme..klidne svátky to nebudou
, ocicko snad bude dobrý, taky jsme jednou měli ty kapky
@kambalaka tyjo to letí, dej vědět
a bordel máme všude, hází hračky, věci..vše..umí otevřít myčku, vytáhnout suplik a vyndavat nádobí, skoda, ze ho neumí i uklidit
skladam to pokaždé, když jde spat, nesnáším to
![]()
Máme 8.900,– a 76,5cm 🙂 jinak pokud se po novém roce nezačne intenzivneji stavět, tak nás čekají rehabilitace. Jinak vzhledem k tomu, ze má Hugi teprve 2 zuby, tak mu muzu ještě tak 2 měsíce tolerovat noční mléko a pak ho mám striktně odbourat. Ze v noci jist nepotřebuje, nabídnout mu jen vodu nebo čaj. Ze se nočním mlékem akorát kazí zuby, tak to mě překvapilo 😳 no to bude boj 🙈 Mne proste doktorka řekla, ze vzhledem k tomu, ze má teprve dva zuby, tak mu to mlíko ještě muzu 2 měsíce ponechat v noci, ale pak striktně odbourat. Nabídnout vodu nebo čaj - chceš - nechceš - nazdar. V noci se nejí, najíst se má přes den. A hlavně, jakmile začnou růst stoličky, tak by bylo noční mléko úplný průser, ze pak ty zuby jdou do háje
Tak my nakonec budeme podstupovat místo plodovky neinvazivní test z krve cf DNA a napíše mi to genetik na pojišťovnu, tak nás to aspoň ušetří od 13ti tisíc nebo kolik stojí ty testy z krve 🙏 ale já věřím, ze to bude dobré 🙂 vzhledem k tomu, ze mám už druhé těhotenství nízkou PAPPu a riziko růstové restrikce - prakticky úplně stejné výsledky, tak se bude spíše opakovat nedostatečná funkce placenty a miminko se narodí menší jako Hugo. Genetička říkala, ze to tak prostě někdy bývá. Pokud bych neměla geneticky vyšetřená embrya, tak by mě radši poslala na plodovku, ale takhle stačí test z krve. Jdu na nej ale až zitra, protože si píchám Clexane a u všech těchto testů z krve je kontraindikace heparin, který zkresluje výsledky, tak musim být 24 hodin po aplikaci Clexanu.
@kambalaka já sem teda z oboru a tohle sou názory tak o 30 let zpět v čase …jako ze když má dva zuby tak ty budou mít tendenci se zkazit min než když bude mít 3? ![]()
proste - zuby se Kazi, pokud nejsou dobre vycistene. Samozřejmě ty dětské se Kazi rychleji protože ta sklovina není tak tlustá jak u dospělého člověka.. ale, během 8 hodin v noci se zuby nezkazi- ale člověk musí fakt dobre čistit potom ráno a večer. nicméně v tomhle veku asi tolik UM přes noc už nepotrebuje.. myslím ze to chce čas tak jak když někdo odbourává kojení.. par noci asi bude Krušných ale pak si to sedne ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat