Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahoj děvčata, moc vás zdravím, ale poslední dny vůbec nestíhám… to s těmi zuby mě překvapilo, nevím, jestli by to mělo platit stejně i u MM, ale pokud bych měla v našem případě nekojit v noci, tak se prostě nevyspíme
. Asi bych si to od těch doktorů vyslechla a udělala si to po svým.. Ale představa, že po každém nočním kojení půjdu naší malé vyčistit zoubky, mě pobavila
.
Prosím Vás, vy co jezdíte s dětmi na boby, co dáváte na nohy? Všimla jsem si, že některé už pevné botičky.. Já mám strach, že naší malé bude ve vrstvách: punčochy, ponožky a zateplené capáčky zima, že ty capáčky jí před tím sněhem, co do těch bobů nejspíš napadá, neochrání… Jenže co jiného? Pevné botičky se mi na těch pár výletů na bobech úplně kupovat nechce.
Jo a máte někdo overal z polyesteru? My jeden dostali, má sice vnitřní úpravu z bavlny, ale nepotí se vám v tom děti (je mi jasný, že každý je jiný, ale i tak).
Děkuju případně za info.
@Sissela Jednou jsem dala na boby boty a jednou měl jen voděodolné capáčky z HM. Ale vadí mi, jak se mu vyhrnují ty nohavice, tak jsem mu objednala ještě kombinézu, která má ohrnovací rukávy a nohavice. Zatím nechodí, tak možná přečkáme zimu v této kombinéze. Musela jsem už koupit velikost 18-24m a moc výběr už nebyl ![]()
@motivi no ono jde taky o to, aby si zvykl jist hlavně přes den a ne v noci. Já si každý večer na noc pripravuji toto a on to všechno vypije 🙈 to když jsem řekla doktorce, tak šla do kolen a vynadala mi, ze se má najíst přes den a nedohánět to v noci 😁 většinou teda má flašky 3, ta čtvrtá, co je tam dneska, tak do ní půjde čaj a budu to zkoušet
postupně… nějak začít musím. Taky mě napadlo začít mu do vody snižovat odměrky a postupně tam na noc už bude mít jen vodu
no nevím no… ![]()
Příspěvek upraven 15.12.22 v 22:33
@Sissela ono se to týká jen UM, MM prý ne. Tady jde o to, ze to mléko je sladké a pak v tom je celou nic bez vycistenych zubů a ty se pak snadno kazí. Doktorka mi řekla, ze pokud ještě nemá stoličky, tak mu to ještě můžu tolerovat, ale pak už ne. A taky prý čím rychleji si odvykne, tím lépe i pro mě. Precijen v noci vstavat pak ke dvěma dětem nechci 😁
Ja dávám jednu s um, aby spal a zbytek kojim
to um je drahy a nechci v noci vstavat..už jsem premyslela o odstavu, když přes den nekojim..ale furt váhám no, zuby máme jen dva, tak aby pak nechtěl více 🐐
a navíc ještě to nemám, tak to asi ještě chvíli nechci.. ![]()
@Sissela protoze i hodne nosim v nositku nebo se proste vali ve snehu, ma Stonz capacky. S vlnenou vlozkou jsou pry az do -40 stupnu a je pravda ze jen capacky a tenke bavlnene ponozky a po hodine venku v -20 mel nohy teple. Nosi merino body, bavlnene teplacky, tenky merino overal, Reima kombinezu, merino kuklu a cepici na to. Rukavice nema, ma dlouhe rukavy a ruce schovane v nich
A zima mu jeste letos nebyla ani jednou, a to jsme venku fakt hodne a bez kocaru a fusaku.
V noci jsem mu místo mléka dala čaj a kupodivu to prošlo, vypil celou láhev a usnul 😁
Holky, tak čekáme holčičku 🙂 dneska mi to volala genetička, ze mi to zjistila z genetiky embryí 😍
@kambalaka velká gratulace ![]()
Já jsem dnes měla super ráno
Zapadla jsem autem kousek od domu. Během rána u nás napadlo 40 cm a cestáři nikde.Tak jsem ho musela vyházet a pak mi tady jeden chlap tlačil.
No pak úklid, vaření a můžu jít tak akorát spát ![]()
@kambalaka moc gratuluji! Malá Beátka ![]()
Holky co se týče těch zubů jo, tak my čistíme 2× denně, jenže večer je to na prd v tom, že Ell je zvyklá mít před spaním mlíko. Takže ve vaně jí zuby vyčistim, ale pak si dá UM. V noci ho nepije a ráno zase čistím. No asi to budu muset taky pozměnit no. My jdeme k zubařce až v únoru, tak uvidím co mi řekne 😅
@Nikča2020 Taky jsem teď přemýšlela, jak to udělat, aby už po vyčištění zoubků nic neměl. Asi dám mléko už v pyžamu a pak ještě vyčistím zuby
Ještě bych se ráda v nejbližší době zbavila dudlíku. To se mu to zas celé rozhodí
![]()
@Petrussee Jaj, to bych byla nervama bez sebe 😳 co jsi pak dělala?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat