Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@kambalaka hele pořád je dobrý, že to jde pak nějak řešit. Já mám po mamce zděděnou vadu oka a operovat se to nedá. Protože je to v hlavě za okem. Jediná možnost je to odchytit do dvou let a nosit na zdravém oku klapku a to nemocné se pak namáhá a nakonec se to dá úplně vyléčit. Jenže tenkrát se to moc neznalo a přišlo se na to pozdě. Jsem na jedno oko skoro slepá. Na druhé vidím ale na 100% takže nenosím ani brýle. Aničku musím objednat na oční, ať mám jistotu.
@Ráďa 25 to jo no, já vím, ze dneska jsou ty možnosti jiné a většinou se vse podchytí včas a dá se to řešit. Hugo nemá nic extra, proste vidí špatně na dálku, ale přijde mi to líto, musí fakt blbě vidět se 4-6 dioptriema 🙄 já taky nosila brýle jako malá, ale měla jsem z toho šílené trauma. Pak jsem v 10ti letech začala nosit čočky a už to bylo lepší. No a v dospělosti jsem pak šla na laser a bylo to vyřešené. No manžel si vysníval, jak Huga bude brát na fotbal, ze bude hrát fotbal jako on od 4 let… no a teď si říkám, jestli mu ty brýle nebudou překážet
no a úplnou hrůzu mám z toho, aby ho ty děti nešikanovaly ![]()
@kambalaka Hugo to zvládne, není to nic neřešitelneho, brejlicky nejsou taková tragédie
oni jim je určitě dělají tak, aby jim nepadaly..mě přijdou lidi s brýlemi chytrý a přítel teda vypadá lépe s nimi než bez nich ![]()
@Petrussee já to teď taky beru jinak, když někoho vidím s brýlemi, tak mi to ani nepřijde a beru to jako normální. Ale vím, jak malé děti dokáží být zlé
Ahoj moc vás všechny zdravím u nás nějaká taková nemocnost mala měla rýmu a kašel starší dcera take no a mě teď bolí v krku tak to mám před Vánoci zdařilé partner je taky nemocný.
Chtěla jsem se zeptat ohledně toho očního vás tam posílali pediatři? My jdeme až 13 ledna na roční kontrolu tak bych doktorovi také Řekla, neb přijde mi že Ema začala šilhat - pry jsem jako malá šilhala taky ale připadá mi že by možná bylo fajn to pořešit ![]()
Mě pediatr vypsal zadanku na oční když jsme měly problémy s očima. Od narození slzel. V půl roce až žádanka když nepomáhaly kapičky. Pak tři měsíce čekání neb termíny byly na 3-6mesicu čekání.
@sofie_13579 u mě pediatrička v rámci 10ti měsíční prohlídky dělala screening očí. Má na to takový přístroj. Tam ji vyjelo v počítači krátkozrakost a astigmatismus a s výsledkem mě poslala se žádankou na dětské oční.
@sofie_13579 nás nic a oční nám řekla, ze to má cenu až ve 3 letech
, ale Mareček oči dobrý..občas mu taky jedno slzelo, ale nesilha a tak..v lednu jdeme taky na roční
@sofie_13579 Lukynovi to měřili na 10ti měsíční. Mají v ordinaci přístroj. Na to zase říkali, že čím dřív, tím líp. Tak pak má další v 1,5 R. Já mám astigmatiamua, ale brýle nenosím. Mám je Teda v autě, na dálku, jen když mám unavene oči, tak si je občas vezmu. Mám 0.5 a 0,75. Ale taky mi jeden řekl noste to a druhý, když budete unavená, ať oči nelenivi. Co dr, to názor. My byli všichni taky. Ono toho je teď všude moc. Malej měl ještě náběh na zánět oči, ale po tel kapky a dobrý. Říkala dr, pokud to není nutné, ani do ordnicae nechoďte, mají narváno. Ale slyším to úplně ze všech stran. Takže jsem ráda, že malej ok a já už dosmrkavam. Ať jste brzy fit.
Malej nejakej spurt, kyselina na jídlo a malá kombinéza
je vtipný, jak dostane na stůl, na špičky a kouká, kde by co sebral ![]()
@sofie_13579 @Petrussee mne teda taky řekli, ze čím se to řeší dřív, tím lépe. Obzvlášť, když dneska ty možnosti jsou, tak je blbost to zanedbat, protože spoustě očních vad se dá předejít včasnou diagnostikou.
@kambalaka to určitě, ja se nás snažila objednat, ale nás všude odpalkovali, tak se na roční prohlídce zeptám
Jinak jsem pořídila tento kočárek, do auta, do krámu a na nějaké přechody z parkoviště a tak..je lehký, tak snad bude stačit ![]()
@petrusse šikovný😉
@MILINKA35 no tady taky raději nechodíme k dr. Snažím se všechno léčit doma a jdeme tam, jen když je to opravdu nutný. Bohužel se ale najdou maminy, co vezmou do obchodu dvě děti, které kašlou fak hnusným kašlem a ona taky. Samozřejmě si ani jeden nechrání pusu.Jsem myslela, že odtamtud uteču.
Jinak boby už nás nebaví, vyjet kočárkem
nemůžu, protože nám nikdo neprohrnul cestu.Tak jsme se zabavily jinak😁
@Ráďa 25 vy mate sněhu
u nás je to jedno velké kluziště, takže nemůžeme ven, teda pojedeme autem do hernicky, silnice jsou v pohodě, ale ty chodníky
![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat