Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anikaa02 gratuluju ![]()
Koukám do popisku, taky endoška jo? 🙈 toho je teď nějak hodně. A super že to vyšlo ❤️️
@bibi88 děkuji moc jojo… zadarilo se nakonec 5 měsíců po laparce takze sláva
jak zatím prožívaš těhu? Musím říct ze jsem jak na houpačce a provází mě spineni a občas i krvácení ![]()
@Anikaa02 já byla na laparce loni v červnu 🙈 takže u nás to nebyla zas taková rychlovka. Teda v říjnu jedno nevydařené… Prožívám zatím v pohodě. Až na moji příšernou náladu … občas bych flákla sama sobě 🙈
@Anikaa02 Také špiním už pár dní. Začalo to růžovým výtokem, tak jsem hned volala na gyndu, kde mě doktorka uklidnila, že to je normální, pokud nemám bolesti.. a druhý den se to proměnilo ve špinění a to mám již 3 dny. Po včerejším vyšetření více, ale zase mi paní doktorka řekla, že to je normální, pokud by se to zhoršilo, tak okamžitě na pohotovost.. bolesti nemám, tak snad to bude v pořádku. Denně vypiji vodu s citrónem a to mi pomáhá, zkus to
. Držím nám všem palce ![]()
@bibi88 tak to je super držím palce ať je jediná trápení ta blba nálada ![]()
@np10021 Já byla na gynde ve středu a včera jsem docela krvacela ráno nic ale nebolí takže jsem si myslela ze to je po vyšetření přes to ustalo v jen malé spineni ale dnes ráno na záchodě zase krev takže přemýšlím ze dnes navštívim pohotovost
šle zase se ve mě láme ze jestli se mi zhoršilo tím vnitřním UZ tak aby to návštěvě nemocnice nebylo jeďte horší ![]()
@Anikaa02 také se mi to zhoršilo vyšetřením a stresem.. takže pouze ležet, toť vše
pokud je to fakt horší a ani voda s citronem nepomůže, asi bych na pohotovost vyrazila.
@Anikaa02 předepsal ti na to něco doktor? Mně totiž nic.. na netu plno holek doporučuje Ascorutin.. ale nechci si kupovat nic bez doporučení mé doktorky.
@np10021 nepredepsala řekla mi ze nemame mít sex ale ze nic mi předepisovat nebude protože když to těhotenství vypada kromě spineni nedělá do toho žádné zásahy … trochu jsem čekala aspoň ten uteogestan co hodně holek dostává…
Zatím mě nic nebolí tak snad to bude OK opravdu nebýt v potaz to vyšetření které by to mohlo ještě zhoršit tak jedu hned pro klid duše ![]()
Jinak moc držím palečky ať ti to spineni brzo ustane a všechno je v pořádku ![]()
Holky, v 1.tehu jsem taky že začátku dost spinila a nic jsem nedostala. A vše bylo OK.
pak i občas po sexu, tak jsme měli 2 týdny abstinovat a pak už zas dobré. Ascorutin mi doporučil až při tom spineni po sexu, ale jinak nic..
Holky, ascorutin vám nepomůže u potratu, je na posílení cév, které mohou pod náporem prokrvení praskat 🙂
@Anikaa02 Tak já právě dojela z pohotovosti.. začala jsem slabě krvácet.. tak jsme raději hned vyrazili
doktorka moc příjemná a milá
bála jsem se nějakého arogantního doktorka
.. Krvácení se nezdálo nijak hrozné.. dokonce mi řekla, že už jde něco vidět na UZ
a včera paní doktorka nic neviděla
tak se nemusím bát mimoděložního..
Každopádně nic pro to udělat nemůžu, než jen ležet a být v klidu ![]()
@sluníčk0 tak to je super ze někdo s dobrou zkušenosti i přes spineni
člověk to moc nesmí hledat to je pak všude jen informace o potratech a to na náladě moc nepřidá
@np10021 Tak to je dobře ze vypada všechno v pořádku a kolikaty si tt? Určitě to bude dobré musíme prvkům věřit ze to zvládnou ![]()
@Anikaa02 dle poslední ms 5+1tt
přesně tak, musíme jim věřit, že to zvládnou
držím palečky ![]()
@klinerovi tak ja tvoje pocity naprosto chapu, mam 17 mesicniho stale kojeneho chlapecka a tehotenstvi je neplanovane…a teda u nas riziko dvojcat je velke. Takze ja horkotezko rozdychavam, ze bych mela cekat jedno, natoz dve, pristi ctvrtek jdu k doktorovi, tak ve mne bude mala dusicka.
Nicmene, k te opatrnosti, pokud jsou to dvojvajecna dvojcata, tak spis to bude narocnejsi pro tebe, ze treba budes vic unavenejsi apod, ale rizikovejsi jsou jednovajecne, tam hrozi x komplikaci vic nez u tech dvojvajecnych. Kamaradka ma dvojvajecna a rekla bych, ze je jeste vic aktivni nez ty, taky dum, zahrada, velky pes se kterym dela x kilometrove prochazky a celkove velky sportovec. Vse delala i v tehotenstvi, pokud ji to telo dovolilo, a rekla bych, ze ji to celkem dovolilo. Takze… tohohle bych se nebala.
Rizikove tehotenstvi muzes mit i s jednim, ja mela tehotenstvi od 18tt jako rizikove a musela jsem proste porad odpocivat, zadna fyzicka aktivita…
Navic, ty uz mas dvouletou, te budou v dobe porodu skoro 3 roky, to uz se da s takovym ditetem celkem domluvit, uz muze i lehce pomahat… je to sileny sok, fakt to chapu, ale ono to pujde.
S babickou me to moc mrzi, ze to takhle dopadlo. 😞