Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A máte nějakého tucha, co čekáte?
U dcerky jsem si byla jistá ale až po cca 13 týdnu (ověřené z utz to bylo až 22t. Dost jsme si počkali
)
A teď jsem v 10t ale tušení nemám
tak jsem zvědavá. ![]()
Jména ještě nemáme, ale u dcerky byly ve hře Eva, Gabriela, Adam, Lukáš, Toník
tak asi budou ve hře i teď pac nic nového nám v hlavě neutkvelo po čtení jmen ![]()
Holky, zítra jdu nakonec na kontrolu k mamce do nemocnice, budu 9+2, tedy probíhající 10.tyden. netušíte, jestli se něco Utz ještě vaginálně nebo už bude normálně přes břicho? Vím, že první screening už je určitě přes břicho, ale ten je až za tři týdny, tak moc nevím, jak to bude teď 😁
@ranni_ptace Ahoj, jsem 10+6 a vím, že na poslední kontrole to jsem byla 9+0 mi doktorka řikala že ještě jednou uděláme vaginálně, tak jsem pochopila že to bylo poslední. Takže možná ještě budeš mít vaginální kontrolu. Další kontrolu mám až 13+2tt na screeningu.
@ranni_ptace v 10tt mi ještě dělala Dr. vaginálně, pak už vždy přes břicho
Do prvního screeningu dělali vždy vaginální. A furt si myslím, že to bude zase holka 😁 🙈. I kvůli těm nevolnostem. Teď už je to lepší, už je mi špatně jenom rano a večer. Už to není nonstop. Ale zase mám furt hořko v puse. A začínám mít břicho 🤦♀️ sice jsem dnes 8+3 ale u druhého těhu to prý bývá vidět dřív.
Kdo odstartuje období screeningů? Pokud dobře počítám, tak příští týden by jste se měly už někdo chlubit pohlavím a fotkami člověků.
🍀 🍀 🍀
Já jdu v úterý 21.3.
Ale pohlaví vědět nechceme. Takže u nás nuda. ![]()
@Elsia První děťátko?
Také jsme u prvního si to nenechali říct a věřila jsem svému pocitu
![]()
@Lucie1209 srdíčko tluče a miminko odpovídá, ale mám malej hematom, takže klidovej režim, utrogestan a je to buď a nebo 😔
Ženy, teď trošku mimo těhotenství i když se ho to také týká.
Vy co jste na neschopence, plánujete nějakou dovolenou v ČR? Vím, že mi kdysi doktorka řikala že na těhotné kontroly nechodí, ale jsem teď taková z toho v rozpacích protože máme dovolenou zaplacenou tak abych stihla případně dovolenou zrušit bez storno poplatků. Máte některá z Vám zkušenost jestli zrušit nebo jet? Pak mám v plánu to probrat ještě s doktorkou, co mi na to řekne.
@Hanulka54 ahoj taky budu muset na PN a dnes kontroly nevidí diagnózu tudis ti můžou přijít u kámošky byli když byla cca v 5 měsíci pak už nepřišli… Taky jsem z toho taková v rozpacích
@Hanulka54
No my mame zaplacene chorvatsko.
Jako resim to stejne.
U syna jsem byla na neschoence cele tehu a omylem jsem tam dala trvaly pobyt nez pobyt kde jsem byla 😂 a to jsem jeste 2m byla u nasich predelavali jsme barak. Tak jsem mela kliku.
Dnes mi bylo receno ze kdyz me nezastihnou doma tak mi pry seberou jen tri dny neschopenky takze ja to asi risknu. Teda samozrejme podle toho jak mi bude a jak se domluvim s dr. Do leta casu dost. Ale v cechach ti muze dr dat misto pobytu jake si das. Takze kdyz si tam das penzion mala horni upa od 1.7.-10.7 tak proste ses tam.
Ja jsem na neschopence teprve od ctvrtka takze uvidim co bude pristi tyden na kontrole….
Ahoj holky, tak já mám konečně také po kontrole. Dnes jsem 9+6. Vše v pořádku 🤗 ❤️. Nabírali mi krev ale příští týden musím znovu na krev ke screeningu a ten budu mít 3.4.. Dostala jsem průkazku a viděla krásně srdíčko. Už aby bylo 3.4.
fotka nic moc, prý bylo schované, špatně natočené ![]()
Doma mám 19ti měsíční Barunku. Jména ještě vybraná nemáme a nejsem si vůbec jistá. Při dcerce jsem to věděla. Teď netuším ![]()
A holky, už jste přemýšleli kde budete chtít rodit?