TP říjen 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30.3.23 13:20

Holky, muzete nektera vypsat jestli vam delali nejake testy? v tech prvnich 12cti tydnech? Jak uz jsem parkrat zminila, neziju v CR a prijde mi ze je to tady trochu laxni co se tyce tech kontrol. Preruseni je tu totiz zakazany, takze oni moc neresi nejake extra chromozomy atd. Ja chodim na soukromou kliniku kde to teda vsechno platime a uz jsem se ho ptala ze chci 100% krevni test tady na ty odchylky…a objednal me az za 3 tydny, ze se to provadi tady az od 12cteho tydne. Kamoska ktera je tehotna momentalne v 7 mesici kdyz se na to zeptala tak ji rekli ze ted uz je stejnak pozde to byla nejak kolem 14 tydne a ze to nema smysl (byla ve statni) :zed: tak si to chci pohlidat a zajima me na co zatim testovali vas at vim po cem se ptat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
634
30.3.23 13:47

Dnes jsem byla na screeningu, dle ultrazvuku vše v pořádku 😊 na výsledky z krve musím čekat do večera 🤦 ale také věřím že to bude v pořádku :srdce:.
Prďolka odpovídá 13+2 a má se k světu 😊.
Všem co čekáte na kontrolu či screening přeji hodně štěstí ✊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
30.3.23 14:04

@Hanulka54 moc gratuluji :dance: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2751
30.3.23 19:18

Ahoj
Jdu si za vámi popovídat, jsem 11+4 a zatím to vím jen já, manžel a gyndař.
Nemůžu to říct ještě měsíc, dokud v práci nepodepisu prodloužení smlouvy.(to by mi ji nedali a v těhu se ještě může stát cokoliv.)
Už jsme to ani nečekali takže jsem to dlouho rozdychavala.
Už mám dospělou dceru, syna v pubertě, pak jsem potratila dvojčata (8tt a druhé 13tt)
A ještě dceru 5,5roku (ta je také z dvojčat umřelo 10tt)
Když to tak počítám zpětně, tak říkám že mi to manžel nadělil ke 40 narozeninám.
A jelikož ta malá cacorka je brebta tak to držíme v tajnosti.

Uff potřebuju to už někomu říct

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1195
31.3.23 07:02

@Lilikaspi ahoj, to je krásné :andel: teda jste početná rodinka, musí to být náročné :)
Kdy máš termín 1.screeningu? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
31.3.23 10:11

@Kindervajicko99 Tak to ráda slyším :) taky chci mít už 1.trimestr za sebou, hlavně z toho důvodu, že je mi fakt špatně a :poblion: na počkání. :D Doktor říkal, že je vše v pořádku, prcek odpovídá 10+1, což jsem dnes a kontrola byla ve středu. Hned mě poslal na krev. A už jsem objednaná na 21.4. na screening, tak se těším, až ho uvidí i přítel. :) To ti rovnou odpovídám i k dotazu, co vše se dělá v ČR. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2751
31.3.23 12:47

@denyo jedu na screening 13.4,to bych měla být 13+4

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1195
31.3.23 17:31

@Kindervajicko99 v 11.-14.tt se dělá 1. screening - kombinovaný (spolu s odběrem krve), zjišťuje se riziko na trizomie chromozomu 21, 18 a 13. Kontrolují na utz velikost plodu - šíjové projasnění, obvod hlavy, břicha, anatomii plodu atd. prostě zda má vše co má mít a zda je vše jak má být. Detailnější popis kdekoli na netu najdeš :) taky z té krve kontrolují hladinu cukru, těhotenská cukrovka může být klidně od počátku těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2751
31.3.23 19:58

@denyo to se dělá utz už přez břicho nebo spodem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
31.3.23 22:20

@Lilikaspi Většinou už přes břicho.

:lol: Někde to umí i s kecama. Pri 1.screenu v 1.tehotenstvi doktorka furt povzdychavala, jak ta viditelnost neni idealni. Uz to chvilkama vypadalo, jako by se pokousela o KPR pres bricho. A korunu tomu nasadila kdyz mi do zpravy napsala: zhorsena viditelnost pri vnejsim UTZ kvuli tukove vrstve. A to jsem byla jako docela ve forme :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
31.3.23 22:27

@dendron 🤣 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
1.4.23 08:41

@Kindervajicko99 ahoj, já dnes 11+1. Testy mi nikdo zatím žádné nedělal.. Pouze utz co 14 dní. Teď v 11+4 jdu nakontrilu na utz a dostanu teprve průkazku. Zároveň mi budou brát krev, kde se výsledky potom odesílání do screeningoveho centra, kam jdu ve 12 +4. Od 12 tt musím vždy nosit k mudr ranní moč ke každé kontrole. Potom se dělají testy na HIV, sifilis, žloutenky atd a krevní skupinu asi kolem 20 tt… Už si přesně nepamatuju. V 38 tt vyter z pochvy kvůli nejake bakterii, ktera se řeší při porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
1.4.23 10:25

Jak se dnes máte holky? Já mám nákou zimnici a šílené výkyvy nálad :lol: :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2751
1.4.23 19:04

@dendron to když jsem chodila s tou nejmladší tak ten doktor byl tak nepříjemný, furt mi říkal že ta nadváha a ten vyšší věk…
To jsem byla o 6let mladší.
Teď když šla šla ke svymu gyndařovi tak jsem se ptala jestli je problém že jsem stará a on se začal smát že 40nic není že se ta hranice hodně posunula a do 45 času dost, že 40 už je celkem běžné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.4.23 08:06

@Lucie1209 @Lucie1209 @denyo @Ev-žena

Dekuju za odpovědi holky! Tak to tak vychází, já jsem se teda objednala sama na ten chromozom test do soukrome přesně na těch 12 týdnu protože dřív to tu nikdo neudělá.. ten tu v rámci pece nedělají ale já teda radši zaplatím 300-400eur než mít stresy cele těhotenství. Tu žloutenku atd delaj myslím taky kolem toho 20 týdne. No bude to ještě zajímavé! Moc vám všem držím pesti které vás ten první screening čeká brzo :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí