Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Niky.91 já už se nemůžu dočkat až budu mít konečně chuť jist a až to
Jídlo bude chutnat tak jak chutnalo predtim 🤣 nesnáším ten stav kdy mám hlad co par hodin ale zároveň nemam na nic chuť ![]()
No mě už začíná být konečně lépe.. Těším se na úterý, půjdu se podívat na mimi. A 11. Screening.
@Kindervajicko99 taky mám hlad co pár hodin, ale nemám chuť na nic, takže naprosto rozumím
a k tomu ještě těhotenská cukrovka, takže není ani moc na výběr, a co můžu, to už mi moc nejede…
Ahoj holky, já dostala na screeningu žádanku do genetu. Doktor mi nic moc nevysvětlil… Prý mám atipickej screening: biochemický screening Volný beta-hCG ekvivalentní k 2,928MoM (hranice je 2,5). Trizomie 21 : 1:501 - což jsem si vyguglila jako Downův syndrom
. Jsem úplně v háji
. Doktor mi řekl ať jsem v klidu, že zatím vše vypadá dobře
. Do genetu se musím objednat vyšetření stoji kolem 14tis. (Což je jedno, hlavně aby to bylo zdravé) no vůbec nevím co bude dál
. Setkala jste se s tím některá?
Hrozně moc všem přeji aby jste měly zdravá miminka.
@Niky.91
postup si myslím že by měl být následující - neinvazivní metodou (z krve) zkontrolují jestli tam ta trizomie opravdu je. (Zatím je to tak že z 501 žen se stejným výsledkem jako ty má miminko Downa jen u jedné.)
Tím testem z krve prý umí trisomii vyloučit na 99,8%. Pokud by se z krve potvrdila budou to chtít ještě ověřit invazivní metodou (odběr plodové vody). A pokud se to potvrdí i tam tak už je to bez pochyb a rozhodnutí bude na vás. Zda si miminko nechat nebo těhotenství ukončit.
Mě 2015 (dvojčata)první screening vyšel blbě. trisomnie 13 a 18,tak mi volali že mám přijet za 3dny že to je důležité, vynervovali mě. a když jsem přijela tak jedno už bylo vstřebané pryč a druhé bez srdíčka, když mi dělal utz a bylo ticho tak už jsem brečela, věděla jsem že je zle to jsem měla být 13tt velikostne odpovídalo 9tt.to uz mě uspali a vyčistili.
Další tehu jsem byla pořád v nervech.ted že screeningu mám taky vítr
Ahoj holky, příspěvek už jsem házela do skupiny na FB, ale musím se svěřit i tady
Dneska máme za sebou první screening, kterého jsem myslela, že se snad nedočkám a nakonec jsem z něj byla nervózní jako hrom ![]()
Nakonec hodnoty PAPP-A 1,56 MoM, FbetaHCG 1,48 MoM a NT 1,6. Utz ukázkový, NB máme a závěr screeningu - NEGATIVNÍ s rizikem 1:48600 (dle věku 1:703)
![]()
Mimčo má 79 mm, je o pár dní starší, takže odpovídá 13+6 a podle paní doktorky na 90% čekáme holčičku. ![]()
Jsem z toho hrozně na měkko
a tento týden to chceme oznamovat rodinám. Nakonec jsme se rozhodli pro dopis od miminka
a termín porodu nam posunula na 3.10. ![]()
@AntoAnettka gratuluju,to jsou super zprávy.
Já už to chci mít taky za sebou. a jsem ženská zvědavá jestli holka nebo kluk.ale nechtějí to tak brzy říkat
@Lilikaspi děkuji
však se taky dočkáš
já mám pocit že jsem věděla, že to je holka už jen kvůli tomu, jak mám poďobaný obličej
![]()
Ahoj
Jak jste na tom s kalhotama?
Já mám všechny natěsno, teď nějaký cm naskočil a není úplně pohodlné v nich dlouho sedět. džeginy v pase na gumu ještě dobrý. myslim tak za měsíc už si budu muset něco koupit.
Už jste se po něčem koukali a kde?
Děkuji za tipy
@Lilikaspi já už nosím těhotenský věci. Už jsem nedávala anu legíny 😂 nakupovala jsem v sinsay 😊
@Lilikaspi ahoj, já jsem před těhotenstvím měla 36 tak jsem si koupila kalhoty 38. Zatím dobrý ale už je to jen tak tak. Nak rychle nabývám
. Pak tu mám dvoje kalhoty z prvního těhotenství - těhotenské, kupovala jsem přes bazar.
@Lilikaspi
Ahoj, já od nějakého 9tt nosím těhu kalhoty (legíny). Jelikož mi vadilo, že mě to tlačí na břiše. Kupovala jsem na Lidlu, mám vyzkoušené velikosti protože tam nakupuji i normální oblečení tak to byla moje tutovka ![]()
@Hanulka54 já v Lidlu pro sebe oblečení neberu, kalhoty mi jsou všechny krátký, ale koukala jsem že tam mají i tehu legíny, u těch to nevypadá tak blbě že jsou krátký