TP říjen 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
767
16.3.23 05:43

@papousekkakadu můžu se zeptat jak to probíhalo u Tebe? Klidně napiš do zpráv pokud nechceš psát sem. Pořád se rozhoduji a chci si dobře vybrat :roll:. Já mám termín 11.10. a ty? Třeba se tam potkáme :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
16.3.23 08:18

@Niky.91 ahoj promiň, chtěla jsem psát už včera, ale 😁 🙈… No pokusim se to zkrátit.
Rodila jsem únor 2021, takže tatínkovi naštěstí už mohli čistě na porod, jinak vůbec. Ve 40+0 jsem jela na klasickou poradu a nelíbil jsem jim malý přírůstek váhy. Přišel i primář, asi hod měřili průtoky placentou, k miminku pořádně nemohli - změřit hlavičku, už byla úplně nízko v pánvi. Tak že bude vyvolávání, že už asi placenta dobře nefunguje. (Při minulé návštěvě zase Mudr naměřila extrémní přírůstek. Podle mě to minule blbě naměřila, takže teď to jakoby chybělo. To by teď bylo na delší psaní…). Odhadovali porodní váhu kolem 2.5kg. Odvezla jsem se teda zpět domů pro tašku a zpět mě vezl manžel. V pátek začali oxytocin. zatezovym testem, pak tyčinka, pak balónek na roztažení. V sobotu ráno dali první čtvrtku tablety. Zkrátim to, nakonec to manžel malém nestihl. Ale co mi vadilo, že malá se jim nezdála barva a že neplakala. Apgar měla 8-9-10. Měla jsem jí u sebe asi 2 minutky, to samý manžel a pak jí odnesli, že zahřát. Rodila jsem v půl 5 odpoledne, pak placenta a šití. Když to bylo hotový, tak se akorát střídaly směny, což se mi omlouvali za čekání. Na pokoj jsem došla až v půl 8, tedy 3 hod po porodu. Za chvíli hlavní sestra přivezla tu mojí holčičku (nakonec měla krásných 2.83). A plakala. Hned jsem k ní šla a brala jí do náruče. Víš co, první dítě, po 3 hod konečně u mě, plakala. A ta hlavní sestra - ať jí neberu, že mi ještě neukázala, kde je přebalovak pro miminka atd. Jsem jí řekla, že to, jak si mám pustit teplou a studenou vodu (to mi opravdu ukazovala ty kohoutky, jako magorovi!) ukazovat fakt nepotřebuju a chci mít u sebe svojí holčičku. No pohádaly jsme se tam. Ona pak do konce pobytu byla na mě docela drsná. Pak ještě byla situace, popravdě jsem jí pod návalem hormonů obrečela. Tam i doma. Připadala jsem si jako prašivá. O co šlo: tam kde jsme byly na šestinedělí my, tak vždycky dva pokoje měly společnou místnůstku pro přebalování, koupání, vážení miminek. No a na vedlejším byla covid pozitiv, zjistilo se to až v neděli ráno. My s sní přímo do styku nepřišly, pod mimča se všude dávaly čisté pleny, ale i tak riziko bylo. (Byl to blázinec, pár dní na to zavřely všechny okresy na 3 týdny. ) A teď co s náma. Chtěli, ať na pokoji máme 24/7 respirátory, ať s nima i spíme. Byly jsme na pokoji 3 maminy. To jsme odmítly, že už tam spolu takhle jsme a respirátory fakt na sobě mít nonstop nebudeme. Takže k nám dost omezili návštěvy a když už, chodily k nám v obleku a 2 respirátorech přes pusu! Bylo smutný slyšet z chodby, že přichází na ostatní pokoje, ptají se jak se mají atd a my prašivci nic. Nakonec jsme to samozřejmě neměly ani jedna. To ale nevyčítám nemocnici, jestli si pamatuješ, byl fakt všude strach, nikdo moc nevěděl, byly podstavy doktorů a personálu. Prostě se to blbě sešlo. Ale oplakala jsem to jako malá holka. naštěstí na pokoji jsme byly fajn holky, do teď jsme v kontaktu a píšeme si. Rodit tam má ale zase v plánu. Jedná blbá hlavní sestra mě nerozhodí :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
16.3.23 08:20

Jo a termín mi vychází na 23.10. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
16.3.23 08:57

@papousekkakadu Jé děkuju moc že jsi se tak rozepsala. :hug: Já tam byla na kontrole, už jsem měla bolesti ale udělali Hamiltona a poslali mě domů s tím že porodim o víkendu (byl pátek). Byl se mnou manžel, to už jsem nemohla dojít ani na zastávku. Přijela jsem k našim (bydlí na Jiřího z Poděbrad) manžela jsem poslala že může jet, že ještě nerodíme. No a během chvilky jsem měla kontrakce po 2minutach. Volala jsem záchranku ve 13hod. a v 15:30 byla malá venku. Doktorka mi teda loktem ležela na břiše ale ve finále jsem byla ráda že mi pomohla dostat malou ven, byla jsem teda potrhaná i ze stran, měla jsem hodně stehů. Malou mi nechali asi hodinu nebo 2 než mě dali na pokoj a pak jsem čekala a čekala, že se nahřívá…byla to věčnost, nakonec jsem se ptala nekolika sester jestli je v pořádku, měla jsem strach. Přivezli mi jí až ve 23hod. 😳 Pak už jsem jí měla u sebe :srdce:. Byla tam jedna, jestli si správně pamatuju, dětská sestra černovlasá, ta byla ostrá, byla jsem ráda když už jsme šly domů. Taky jsme měli přebalovací pult pro 2 pokoje, to nebylo nic moc ale dá se to. Hlavně že sprcha a wc je na pokoji. No mazec, já si myslím že všude je něco a už to tam znám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
16.3.23 08:58

@papousekkakadu tak pokud se rozhodnu zas pro Vinohrady, budu Tě poctivě informovat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
16.3.23 11:28

@Niky.91 to se vůbec nedivim tomu strachu, takhle dlouho bez malý a nic nevědět je strašný!!! Taky dám vědět, jestli tam nakonec pojedu. Ale asi jo. Třeba kamarád se ženou, rodila cca půl roku přede mnou, v srpnu -původně chtěli taky do Vinohrad, nakonec se rozhodla pro Příbram. V 8. (9.?)mesici jí ale zjistili začínající preeklampsii. Tak tam strašně dlouho jezdila obden (nebo obdva dny) na kontrolu, jestli ještě dobrý, nebo rychle ven. Bylo vedro, Strakonická se opravovala, hodinový kolony. No bylo mi jí strašně líto, tohle pořád absolvovat… Proto u mě veliký plus pro Vinohrady je ta vzdálenost. Bydlíme v Hostivaři, takže za rohem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
17.3.23 06:59

Ahoj holky,
narazila jsem na vaši skupinku, tak bych se ráda s mimískem přidala.
TP mám zatím 10.10, screening mě čeká 30.3. Doma mám dva chlapečky, Vojtíška a Lukáška. Od sebe jsou 2 roky, třetí miminko bude zase o 2 roky. Přáli bychom si holčičku :)
Poslala jsem žádost i do uzavřené skupinky, tam bych přispívala raději a prosím i o odkaz na fb skupinku :) @CoCo93

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
17.3.23 18:03

Holky ahoj, tak se hlásim. Na minulé kontrole (cca 6+4), bez srdíčka. Dnes, po 14 dnech, srdíčko bilo, vše v pořádku. Odpovídá 8+1 :srdce: a špuntik má necelé 2cm 😁 💪

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
18.3.23 04:12

@papousekkakadu nádhera :hug: moc gratuluju :dance: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
18.3.23 06:51

@Niky.91 děkuju :kytka:!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
18.3.23 16:44

@papousekkakadu mne tiež 23.10. 8)
Pridávam sa do skupiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
20.3.23 17:11

Ahoj holky, tak dneska na kontrole 8+1 a videla jsem 💚..mam uz prukazku i fotku, ted jen aby byla dobra cytologie do dalsi kontroly (pred otehotnenim jsem léčila Ascus Deflagynem)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
21.3.23 13:14

Ahoj všichni. Už máme také človíčka. Dnes 9+4. Má se k světu a 11.4. Screening 🙏 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
21.3.23 13:46

@Lucie1209 krásný :hug: gratuluji :srdce: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
21.3.23 14:09

@Lucie1209 jee, to je krása! Ale i ten screening máš dřív jak já a to jsem dnes 10+2 🙈 😁 jdu až 12.4., už se nemůžu dočkat, moc doufám, že zjistíme rovnou pohlaví jako minule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí