Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@ranni_ptace do sinsey chodím kupovat pro nejmladší dceru a jsem spokojená, ale pro sebe jsem nikdy nic nevybrala, věšáky plné velikostí xxs, xs, s,…já mám vel 44 a jsem i vysoká 176cm, takže smůla
Tak dnes 13+4 a na screeningu 13+0 vše v normě, ale kvůli tomu že jsem stará tak musím volat genetiku a říct jim výsledky a domluvit se kdy tam dojet.
Druhý screening 5.6.
Dnes 12+1 a já přišla domu z práce, uklidila byt, dojela nakoupit jídlo, komplet vykoupala, vyfénovala psa. V jeden den. Konečně se energie vrací.
Nevolnosti se mě ale drží dál. Máte to podobně? Ať už s energií, nebo s
![]()
@Ev-žena ahoj jsem tu nová ![]()
Já teda energie na bodu 0 ale taky se snažím doma udělat dostatek práce. Nevolnosti mám také
a s prckem jsme o den starší ![]()
Holky SOS, myslím, že už se to tu řešilo.
Zacalo mě bolet v krku, jiný příznaky zatím nemám a ráda bych, aby ani nepřišly. Máte nějaký tipy, jak to zastavit hned takhle ze začátku?
Už jsem si namazala krk tymianovou masti a zavázala šátkem, kloktám vodu se solí a piju heřmánek s troškou zazvorovice (nealko).
Nerada bych, aby to chytl ještě syn 🙈
Já byla holky dnes na velkém screeningu ve 13.týdnu, jinak už mi dva ultrazvuku dělala moje gyndařka, termín porodu 21./22.10…prvni dceru máme 7.11.2019,mezi jsem měla nějaké komplikace a na druhé jsme si trochu počkali, všechno vypadá v pořádku, srdíčko miminku krásně tlouklo, i to pohlaví se doktor zkusil podívat a vypadá to na naše přání 😊 😊 😊ještě jsem tady četla, jak Vás tlačí kalhoty, no já 5kg zhubla a není na mě těhotenství vůbec vidět…dnes na tom screeningu měly ženský takový břicha…s dcerou jsem měla pupek až asi v 5mesici a přesto měla 3,8kg…tak se opatrujte ![]()
@Kindervajicko99 ano v 7.týdnu kontrolovala paní doktorka na ultrazvuku uložení miminka, přibližnou velikost a srdeční akci, v 10.tydnu už jsem se vážila, měřili mi krevní tlak, bílkovinu v moči a byl druhý ultrazvuk…v 11.tydnu jsem měla krevní odběry a moc do laborky a dnes prvotrimestrální screening u odborníka, kde se zohledňují výsledky krve a podrobný ultrazvuk…za 10dni, nějaký 15.tyden jdu na kontrolu opět ke své gyndařce…s první dcerou si myslím, že jsem měla ultrazvuk na každé kontrole, odnesla jsem si i 3d obrázek…ve 20.tt je druhý velký ultrazvuk
@ranni_ptace Pastulky a Stop kašel od Dr. Weiss
Hlavně od něj jako jedno z mála to můžou i těhotné
Jak u vás probíhá měsíční kontrola u gyndaře? Jde mi o to že nikdy nevím jestli to je na svlékání. ![]()
Minule setra tlak, váha, kontrola moči, u Dr jen povídání…
Zítra jdu a nevím na co se psychicky připravit ![]()
@Lilikaspi Ahoj, mě teda doktor dělal ultrazvuk pokaždé. od 11tt už přes bricho. Naposled jsem byla na screeningu a říkal mi, že za mesic na další kontrole si potvrdíme pohlaví miminka, takže ultrazvuk očekávám ![]()
@Lilikaspi Ahoj, do screeningu mi dělala vaginální ultrazvuk a od screeningu přes břicho. Nevím v jakém si týdnu, ale přibližně od 12tt dělají přes břicho
A také si více méně jen povídáme, koukne na ultrazvuk, zeptá se jak mi je, napíše další termín a jdu pryč.
A u sestry vždy předám moč, zvážím se, tlak.
@Lilikaspi Vždy váha, tlak, předám moč. Naposled mě i „ručně“ vyšetřil a potom UTZ pres bricho… pak pokec a dom ![]()