Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Karla22
Já zas prolezim dopoledne
Jinak taky dobrý. A co bříško už je vidět? Mě jenom malinko, včera jsem se byla podivat za holkama v práci a pry vypadám jen jako najedená ![]()
Prázdniny už jsou tady za chvilku, hrozně to letí 😊
@Amalka244 ahojda, zatím nemění, ve 13tt holčička a v 18tt taky holčička 😊 já jsem minulý týden v 17plus začala krvácet, uložili mě a v patek mě pouštěli, mám nízko uloženou placentu a odešla jsem se zánětem močáku, to je taky prima…ve čtvrtek jdu na kontrolu do své poradny, tak se na pohlaví třeba taky už koukne
ale aspoň jsem mohla mít nadstandart a mohla za mnou malá dcerka a návštěvy ![]()
Tak se k vam po delsi dobr zase hlasim, dnes jsem 15+1 a cekam stale dvojcatka ![]()
1.screening dopadl dobre ![]()
Zitra jdu na kontrolu do rizikovky, tak snad zas miminka uvidim ![]()
Pohyby citim uz nejakou chvili, ntakove tukanecky. Je to paradni ![]()
A jinak jsem od zacatku tehotenstvi minus ctyri kila
![]()
Ale je me poradnej kus, tak to neva ![]()
To je hezký, že máte potvrzené pohlaví 😊. Mě na prvním screeningu v genetické ordinaci řekli, že spíše holčička. Tento týden na kontrole u mojí gynekoložky říkala, že si netroufa odhadnout. 😊 Je to naše první, co to bude, je nam uplne jedno, ale nechce se mi takhle nic nakupovat, ikdyz vím, že stejně nebudu chtít všechno růžový nebo modrý. Spíš už miminku chci nějak říkat 😁 tak snad se dočkáme v půlce června nebo ke konci června 😊
Je dvojčátka ❤️ ❤️ tak ať u Vás všechno dobře probíhá. Pohyby závidím 😁, na uktravlzvuku je miminko vždy aktivní, ale pohyby zatím necítím 🙂
Ahoj holky, je tu nějaká soukromá skupina nebo na fb? Že bych se k Vám přidala, TP mám 1.10. ![]()
@korn123 Ahoj, je tu soukromá skupina s názvem Vítám všechny budoucí maminky, odkaz zde: https://www.emimino.cz/…ankovani/84/?… Snad ti půjde otevřít
Skupina je taková více aktivnější ![]()
@Karla22 Ahoj, u první dcery jsem pochyby cítila kolem 20tt až a teď u druhého 19tt. Nevím jaký si týden, ale většinou je to takto nějak ![]()
Ahoj (dnes 19+1)
Chci se zeptat jak je to s dovolenou při nástupu na MD.mela bych jít v půlce srpna, mám nárok na celou dovolenou nebo jen na poměrnou část?
Na googlu jsem našla že se to nekrátí, tedy celou.
V práci máme sice účetní ale dělá jen fraktury a personální věci se řeší na centrále v Praze
jelikož dělám 12ti hodinové směny a už to začíná být náročné tak bych ráda něco vybrala, na červen jsou směny už dané, tak mám možnost ještě v červenci+půlka srpna. pokud mám nárok na celou dovo tak mi zbývá ještě 18smen +45h prezcasovych k vybrání, zástup za mě ještě nemají.
@Hanulka54
Ahoj ja citim lehké pohyby asi týden ( 16+6)
@Karla22 Taky uz bych chtěla vědět jak mu mam řikat, občas se načapu když se bavime ze řeknu ona ale snazim se říkat to miminko… ![]()
@Xihtik jojo vím někdo to cítí dřív
ale vím že doktorka u prvního říkala že cca 20 tt
@Lilikaspi ahoj, dovolená ti nabiha i na mateřské, takže nejlépe zažádat v práci o proplacení. Já zadala ke konci mateřské a dali mi to jako navazující hned za mateřskou ![]()
Jo a díky toho se mi ani dovolená nevrátila, to by se ztratilo po rodičovské, alespoň tak mi to předtím bylo řečeno r.2021
@Xihtik ještě nic nekupuju, v červenci mám v plánu přebrat věci po dceři, holčičí dát na bazar, neutrál přeprat, a teprv dokoupit až čeho bude málo.
V pondělí teprve začínáme 6mesic
Jinak v pondělí jsme měli druhý screening, byla jsem 21+1 ale mimco velikostí odpovídá 22+4 je to pucek ![]()
520g nechtěl nic ukázat, seděl si na patách
@Xihtik ahojda, nekupuju ještě nic, naše budoucí dcerka má 300g a celé je to komplikované, celou výbavu po první dceři mám schovanou, za měsíc se budeme stěhovat a novou výbavu ji začnu šít a chystat až potom…bude určitě menší než první dcera, tu jsem přenášela a druhé bude plánovaně mezi 35.a 36.tydnem…
@Lilikaspi seděl si na patách takže nevíte co to bude?
Já jdu na kontrolu ve středu tak uz se snad ukáže, před měsícem nohy v tureckým sedu🤦♀️ 😁
My už pomalu nakupujem, oni to jsou dardy za ty věci. Tak ať toho neni moc najednou..
Anonym:Ale taky se stehujem do většího bytu od července, naštěsti jen o patro výš, tak jsem říkala že pres prázdniny dám dohromady oblečení a aby pěkně uschlo venku.