Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Hanulka54 tak nakonec moč, tlak, váha.
Dr mi jen metrem změřil břicho, udělal zápisky a za měsíc…
@denyo měří se výška fundu, od stydké kosti až po vrchol dělohy. ![]()
@CoCo93 Ahoj. Prosim te, muzu poprosit o odkaz na skupinku na facebook, prosim? Chtela jsem pockat do 1.screeningu
Tak bych se k vam rada pridala
Cekam dvojcatka ![]()
Ahoj holky, rada bych se k vám přidala a zároveň se hned chtěla poradit.
Mám termín porodu na přelomu října a listopadu, nic méně tchyně nám nabídla jet první týden v červenci na dovolenou do Itálie s ní, tchánem a jejich dcerou. Problém je, že nevím zda jet nebo ne, pojedeme plným autem, 5 míst obsazených, jede se sice jen na kraj Itálie takže nějakých 650-700km, ale přeci jen sedět namačkaná v aute asi nebude úplně s bříškem dobrý. Já sama bych jela hned ale rodina mě dost odrazuje, hlavně skrz cestu a zdravotnictví, co by kdyby. Což je pochopitelný, ale já se na dovolenou fakt těšila, tak nevím jestli joo nebo ne a jet třeba až příští rok s malým, i když to asi taky nebude terno.
Máte zkušenosti některá? Nebo jela by jste? Díky moc a hlavně ať jsme všechny zdravé i naše maličké ❤️
Nicol
@Anonymní píše:
Ahoj holky, rada bych se k vám přidala a zároveň se hned chtěla poradit.Mám termín porodu na přelomu října a listopadu, nic méně tchyně nám nabídla jet první týden v červenci na dovolenou do Itálie s ní, tchánem a jejich dcerou. Problém je, že nevím zda jet nebo ne, pojedeme plným autem, 5 míst obsazených, jede se sice jen na kraj Itálie takže nějakých 650-700km, ale přeci jen sedět namačkaná v aute asi nebude úplně s bříškem dobrý. Já sama bych jela hned ale rodina mě dost odrazuje, hlavně skrz cestu a zdravotnictví, co by kdyby. Což je pochopitelný, ale já se na dovolenou fakt těšila, tak nevím jestli joo nebo ne a jet třeba až příští rok s malým, i když to asi taky nebude terno.
Máte zkušenosti některá? Nebo jela by jste? Díky moc a hlavně ať jsme všechny zdravé i naše maličké ❤️
Nicol
My jedeme na Slovensko, budu ve 30tydnu. uplne nevím jak moc si to uziju, koupání, výlety…jak to zvládnu.
Ale my jedeme 4,sedím ve předu. auto velké.
Být vámi jestli o cestu stojíte, zaberte si místo v předu a pohodlí bude maximální co jde. sedet vzadu by bylo peklo, už kvůli pohodlí, vzduchu atd.ale také záleží na luxusu auta🤔
Ahojky,
dnes jsem byla na kontrole v 18. týdnu. Pan doktor na 1. Screeningu ve 13. týdnu říkal, že to vypadá na holčičku, dneska jsem se zase dozvěděla, že má ta naše holčička něco mezi nohama 😁 Taaaakze teď to vypadá spíš na kluka. Co u vás? Taky se vám mění pohlaví miminka? 😁
@Amalka244 nám na prvním screeningu pohlaví neřekl že až příště (2 screening 5.6.)
Ale jelikož jsem stará a i když screening vyšel dobře tak nám dělají genetiku z krve a v dotazníku bylo jestli chceme vědět pohlaví. problem je v tom že výsledky měli volat do 14ti dnů, dnes je to 12ty den jsem z toho celkem nervní že nevolají.
Ahoj, mě také dělali test z krve v Gennetu (kvůli atypickému 1.trim.screeningu, jsem si nechala udělat prenascan) a máme potvrzeného chlapečka
. Volali teda 8.den . Nervy to byly šílené, držím palce ať je vše v pořádku a ozvou se co nejdříve!
@Anonymní píše:
Ahoj holky, rada bych se k vám přidala a zároveň se hned chtěla poradit.Mám termín porodu na přelomu října a listopadu, nic méně tchyně nám nabídla jet první týden v červenci na dovolenou do Itálie s ní, tchánem a jejich dcerou. Problém je, že nevím zda jet nebo ne, pojedeme plným autem, 5 míst obsazených, jede se sice jen na kraj Itálie takže nějakých 650-700km, ale přeci jen sedět namačkaná v aute asi nebude úplně s bříškem dobrý. Já sama bych jela hned ale rodina mě dost odrazuje, hlavně skrz cestu a zdravotnictví, co by kdyby. Což je pochopitelný, ale já se na dovolenou fakt těšila, tak nevím jestli joo nebo ne a jet třeba až příští rok s malým, i když to asi taky nebude terno.
Nicol
Ahojda, malou jsem měla na začátku listopadu, v květnu jsem šla na praděd a byli jsme týden na Ovčárně, v červnu jsme letěli na Mallorcu, v září jsme ještě byli na Vysočině…nyní jsem v 17.tydnu a taky bych ráda jela do Itálie a vzadu jedeme s dcerou na Vranovskou přehradu na týden. S dcerkou jsme už byli v Egyptě, v Itálii, v Polsku, po Čechách a nechci ji letos o moře ošidit…být Tebou, tak si dovču jedu užít ![]()
@Anonymní píše:
Nicol
Ahoj. Ja jsem v 15tt a v lete na dovolenou letos proste radeji nejedeme, no ![]()
Nechceme to riskovat. Prece jen dlouha cesta autem, horko u more, kdyby nahodou neco, tak resit nejakej problem s tehotenstvim v cizine neni zrovna to, co clovek chce ![]()
Takze za sebe rikam, ze my nejedeme. Rozhodnout se musis sama ![]()
My jezdivame autem do Chorvatska na „svoje mistecko“. Letos proste vynechavame, pro jistotu.
Ale to fakt zalezi na kazdem, jak se citi ![]()
@CoCo93 ahoj, muzes mi prosim poslat odkaz do fb skupiny? Nefunguje😔