Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojda,
u nás zatím zataženo tak snad bude líp.
Holky v prvním těhu jsme nabrala 13kilo a všechno šlo dolů + kilo navíc.Teď mám nahoře taky 13kilo.
u nas zatial chvalabohu zatazeno a celkom ok teplota, neznasam horka!
Ja mam 13kg, tak dufam, ze to ten posledny mesiac nepojde nejak rapidne hore
Cutty tak zase choď sem, tady si stěžovat můžeš, od toho tu ta diskuse je. Tady je to jako v manželství v dobrém i zlém ![]()
Peggysko Já jsem právě taky byla rozmyšlená pro císaře, ale teď mě zase trochu nahlodala moje gyndařka, když mi říkala, že u druhorodičky už není tak velké riziko při normálním porodu, ale to ty máš případně jako prvorodička asi opravdu jasné. Tak si budeme držet pěsti a doufat, že si to ty naše miminka taky ještě rozmyslí.
ahojky těhulínky ![]()
sem tu chvilku nebyla a zase je tu nakecáno
já si na počasí nestěžuju,nesnáším vedra,takže to že je zataženo je super,ale to dusno by být nemuselo teda ![]()
jinak mám po kontrole,vše je ok a prý zatím ještě vydržíme.dělali mi už i stěr na streptokoka tak jsem na to zvědavá
jinak kilo sem měla nahoře 9,ale dneska jí tu ukazovalo,že jsem 1kg zhubla,tak tím líp.tak mám teda 8kg za těhotenství-ale já už mám celkově 114kg,takže mi to bohatě stačí
ahoj holky, tak já jsem také po kontrole v porodnici, dělali mi stěr taky na toho streptokoka a jinak je vše v pořádku, dokonce i hrdlo mám klidné, takže ted zase už nesvědčí nic předčasnému porodu…další mám za týden zase…nejlepší bylo, že jsem zaparkovala před nemocnicí, nikde místo, asi 5 aut stálo podél, tak já taky a přijdu a pokuta za stěračem, že stojím na zákazu stání
tak to mě uplně vyvztekalo, tak jsem hned jela na tu policii místní, v životě jsem v tom městě nebyla…hned jsem tam na něj vysypala, že jsem v 9 měsíci a že za týden rodím a že kde jsem jako měla teda zaparkovat, když nikde nebylo místo, tak chudák tak koukal a nakonec mi dal jen 100 kč pokutu, tak zaplať pánbu ![]()
Jinak tady je sice pod mrakem ale dusno jak prase a 28 stupňů…:-( jdu si udělat oběd…
ahojky mamky..konečně jsem dorazila domů z kontroly,tak nevím jestli jsem hypochondr nebo můj Dr něco přehlídl ale podle něj jsem včera v noci žádné bolesti mít nemohla protže děložní aktivita je nulová
maličká se posunula pěkně dolů akorád se nechtěla natočit n amonitor takže jsem tam hezky poležela hodinu a stejně to nebylo ono
ted už budu chodit každej týden až do porodu
Jinak u nás je vedro na padnutí,jen jsem dorazila domů už jsem letěla do sprchy a už tam můžu jít zase ![]()
beru…ten stěr mi dneska dělali taky ![]()
ahoj holky,
my jsme byli dneska na kontrole a mam pozitivniho streptokoka, takze budu mit antibiotika k porodu.
jinak je ale vsechno v poradku a jak pise hanka, vsechno je zklidneny, takze u me taky nic nenasvedcuje tomu, ze by to bylo driv.
dohodla jsem se jeste, ze budu k mymu doktorovi chodit co nejdyl to pujde, takze dalsi kontrolu mam za tyden zase u nej.
kdyz mi tocili monitor, tak se mi pekne zatocila hlava a udelalo zle a nesedet na zadku, tak jsem se bala ze to se mnou slehne.
po ceste zpatky jsme byli s tatkou, vasnivym motorkarem, nakupovat nejaky veci na motorku, tak mi koupil ruzovej bryndak s vysitym logem hondy
chtel i dupacky, ale v jednom obchode nemeli s hondou a v druhym zase meli s hondou jen bily a on trval na ruzovy, tak jsme skoncili jen u bryndaku ![]()
Dobré odpoledne maminky!
Gratuluji všem ke kontrolám a monitorům a je fajn, že jste všechny v klidu a rodit se ještě nechystáte.
My jsme dneska zase přibrali - už jsme za tou magickou hranicí dvou kil - máme 2040g. Zítra odpoledne se dovíme výsledky různých důležitých odběrů a vyšetření a doufám, že už se konečně z JIPky pohneme někam dál a já půjdu brzy zase do nemocnice a pak hlavně oba půjdeme konečně domů.
Bobisek166 píše:
Dobré odpoledne maminky!
Gratuluji všem ke kontrolám a monitorům a je fajn, že jste všechny v klidu a rodit se ještě nechystáte.
My jsme dneska zase přibrali - už jsme za tou magickou hranicí dvou kil - máme 2040g. Zítra odpoledne se dovíme výsledky různých důležitých odběrů a vyšetření a doufám, že už se konečně z JIPky pohneme někam dál a já půjdu brzy zase do nemocnice a pak hlavně oba půjdeme konečně domů.
to jsou super zprávy
jestli takhle bude přibírat a bude vše o.k tak za chvíli půjdete domů a neboj on to všechno dožene ani nemrkneš ![]()
koliska píše:Bobisek166 píše:to jsou super zprávy
Dobré odpoledne maminky!
My jsme dneska zase přibrali - už jsme za tou magickou hranicí dvou kil - máme 2040g. Zítra odpoledne se dovíme výsledky různých důležitých odběrů a vyšetření a doufám, že už se konečně z JIPky pohneme někam dál a já půjdu brzy zase do nemocnice a pak hlavně oba půjdeme konečně domů.jestli takhle bude přibírat a bude vše o.k tak za chvíli půjdete domů a neboj on to všechno dožene ani nemrkneš
Kolisko, děkuji moc. Já se zase nesmím radovat až moc, musím vydržet do zítra do odpoledne a doufat, že bude vše v pořádku.
Mě dělala dr.stěr na streptokoka minulej týden a zítra budu vědět výsledky.Jsem si ani nevolala dřív.
Bobi,tak to je super že malej přibejvá.
![]()
Ahoj holky ![]()
Tak jsme taky po kontrole, ale nadšená teda moc nejsem - už mě šokovalo, že sestřička má dovču a byla tam místo ní taková starší paní a ta teda neměla moc náladu, pak jsme se s dr. dívaly na utz a malá už je teda hlavičkou dolů, ALE váží JEN 1874g, což je málo, páč by měla mít přes 2kg… To mě docela rozhodilo, já jím jak slon a malá stávkuje a nebere si to
Tak nakonec jdu ještě příští týden na převážení, aby viděl, jak za týden přibereme. Navíc jsem v čekárně seděla přes hodinu, takže zpocená jak nevím co ![]()
No a aby toho nebylo málo, když je toho 13. - přišla mi faktura od 02, před 3 měsíci mi volala nějaká slečně na akci od 02, protože do 02 hodně volám, tak za 990,– i s DPH měsíčně neomezeně 3 měsíce a pak, že mi to teda sníží… a ono velký kulový, přišla faktura na 2400,– jenže se tam teď dovolat je problém, operátoři vytížení, sviňáci
Ale až se tam dovolám, tak to si za klobouk teda nedají ![]()
Jediný pozitivum za celý den: konečně sedím na nové sedačce a je to prííííííma ![]()
Pájo, to mě mrzí, že kontrola nedopadla podle tvých představ. S tou váhou to určitě bude dobré, oni se na UTZ mohou o dost plést, klidně i o 300 gramů. A dělal ti doktor taky kontrolu prrůtoků do placenty? To je taky důležité, podle toho se zjistí, jestli je mimi dobře vyživované nebo ne.
Já mám podobné zkušenosti s T-mobilem, taky pořád jen otravují a tahají z člověka peníze.
Bobisek166 píše:
Pájo, to mě mrzí, že kontrola nedopadla podle tvých představ. S tou váhou to určitě bude dobré, oni se na UTZ mohou o dost plést, klidně i o 300 gramů. A dělal ti doktor taky kontrolu prrůtoků do placenty? To je taky důležité, podle toho se zjistí, jestli je mimi dobře vyživované nebo ne.
Já mám podobné zkušenosti s T-mobilem, taky pořád jen otravují a tahají z člověka peníze.
Bobisko, žádné testy na průtoky nedělal. Říkal, že uvidíme, co se ukáže příští týden, tak jsem zvědavá. Jako kdyby tady byl pořádnej signál na T-mobile nebo Vodafone, přejdu hned… jenže jsem si blbec jednou dala paušál a vždycky mě na něco nachytaly, ale tohle bylo už opravdu moc
![]()