Poradna duly
Jana Čurdová
@Claire1991 píše:@Lenkalin
Moc gratuluji👏. Mě to čeká zítra 😅
Budeme čekat na dobré zprávy
![]()
@Lenkalin
Děkuji
. Tak u mě je zatím brzy, byl vidět žloutkový váček, jdu znova 3.7., tak snad už bude vidět ❤️ 🙏
Ahoj holky, TP mi vychází cca na konec ledna/začátkem února. Mám dlouhý cyklus tak musím počkat na 1 screeningu. 5. Jsem byla u dr. A viděla jen váček, jdu ještě zítra tak nsem zvědavá. Snad tam to srdíčko bude ![]()
Jinak mi je tedy zle šíleně, na zvracení, únava a bolí prsa ![]()
Děkuji. Nevíš, jak to chodí? Nyní jsem na nemocenské a zdali to jde pak ukončit, vybrat si dovolenou a pak zase začít opět nemocenskou? 🙂
@Sandra222
Ty jo, to nevím já si vybírám v červnu starou dovolenou a od července, pokud bude vše ok, tak půjdu na nemocenskou. Pokud ti nepůjde vybrat dovolená, tak by ti jí měli proplatit
.
Jak se vám daří, nějaké symptomy?
Mně to teď sedlo na spánek, chodím spát večer se synem, on vstává brzy ráno, tak abych se vyspala, ale když jsem v noci vzhůru tak je to dost na pytel.
Cítím až nevolnost a takový nepříjemný pocit v nohách, jako jsem dřív mívala při MS, tak snad to nic neznamená.
@Callista
S tím spánkem to mám podobně, byla jsem vždy sova, ale teď jsem už kolem 9. večer unavená. A nevolností taky, i když spíš ještě mírné, ale natahuje mě při čištění zubů 🤦♀️. A pak čich mám silnější. Který jsi týden? Slyšela jsem, že někdy se můžou objevovat kolem ms pocity jako by měla prijit. Ale věřím, že nepřijde🙏. Ale ty začátky jsou teda stres, už abychom byly všechny ve II. trimestru 😅 🍀
@Callista jako kdybych měla stejně jednoduchý porod a stejně hodné dítě, jako mám příznaky, rozhodně bych si nestěžovala
Ze začátku jsem odpol spala, to už je teď výjimečně. Špatně mi není, sem tam mám žaludek na vodě, ale nic významného. Spíš cítím nechuť, hlavně na maso a uzeniny, zato mám větší chuť na ovozel. Prsa bolí jen v noci, když jdu na záchod. Na ten jsem ze začátku chodila často, i jsem měla větší potřebu pít, to už taky nemám. Ráno vstávám před budíkem, zatímco dřív jsem měla problém vylézt a celkově mám první polovinu dne víc energie. Akorát mám zácpu… Myslíte, že může šťávu ze zelí? Když jsou tam živé kultury? Doufám, že by mi to pomohlo a nemuselo to vadit… Jinak ohledně PMS, měla jsem klasicky masakrální v 5. tt. Na druhý cyklus zatím čekám, tak snad už to bude ok, jsem teď 6+6.
No, jak píšu, relativní pohoda, kéž by to tak vydrželo dalších 20 let
V podstatě jsem bezpříznaková a kdyby mi to doktor neřekl, možná by mi to ani nedošlo…
Přeju vám všem pohodové a bezpečné těhotenství ![]()
Na čištění zubů mi pomáhá kartáček s menší hlavou, Curaprox Smart. Pak to čištění sice trvá dlouho, ale nedráždí mě to jako Curaprox Velvet, který má hlavu velikou.
Jsem teď 6+1, což by vlastně mohlo odpovídat tomu, co píšeš. Ale vybavuju si, že tohle jsem měla i při prvním těhu, že jsem po nocích korzovala po zahradě, abych byla na čerstvém vzduchu a rozhýbala nohy. A tulila se k manželovi, to mi pomáhalo usnout (ačkoli jako netěhotná potřebuju mít na spaní prostor a žádné tulení). Bohužel ten teď pracuje daleko a jezdí domu jen na víkendy nebo ob víkend, takže to bude krušné. Zkusila jsem se v noci přitulit k synovi, pořád spí se mnou, ale budilo ho to a vztekle mě odstrkoval ![]()
@Lenkalin
Jj, šťáva ze zelí je v pohodě, jsou v tom probiotické bakterie.
Taky teď miluju ovozel, zrovna svačím zeleninový salát ![]()
Tak já příznaky asi moc nepocituju, kromě toho, ze nemam na nic chuť.. Akorát nemůžu moc dýchat.. mám rýmu, doufám, ze to není těhotenská.. A pokud jie tak snad se nebude držet celou dobu.. S prvním synem jsem ji měla taky, ale až nakonci.. Tak uvidíme..
Dneska bych měla být 5+3..
@Ssfr85 píše:
Tak já příznaky asi moc nepocituju, kromě toho, ze nemam na nic chuť.. Akorát nemůžu moc dýchat.. mám rýmu, doufám, ze to není těhotenská.. A pokud jie tak snad se nebude držet celou dobu.. S prvním synem jsem ji měla taky, ale až nakonci.. Tak uvidíme..
Dneska bych měla být 5+3..
s tou rýmou jsi mě zarazila. Mám ji už měsíc, pořád smrkám. Nevím, že by byl nějaká těhotenská… ![]()
Ahoj holky, dneska jsem byla u dr. 7 týden, ❤️ bije jak oživot 🙏 vše v pořádku. Další kontrola 3.7. Je mi tedy ale hrozně, nevolnost, na zvracení ale nezvracím. Vše mi smrdí, nemůžu jíst maso jinak bych vrhla. Chodím čůrat snad každých 5 minut
ale holt se už musím objednat do dia poradny, u prvního těhotenství jsem měla cukrovku tak teď mě budou hlídat už od začátku
A termín mám cca 1.2. to vychází, ještě musím počkat na 1 screening