Trable s tchyní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6445
3.10.18 05:42

Je to tezky. Manzel takhle taha uz nekolik let z prusvihu sveho bratra, s tim rozdilem ze castky jsou o řád vyšší a pokud vim, tak vraceni funguje a manzel na to vydela. Ale kdyz se svagrova prede mnou prsi barakem, ktery nebyt nas a tchana uz nema, tak se musim hodne drzet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
3.10.18 08:53

No, je to jen přítel, tudíž si může dělat skoro co chce.
Jestli je mu přednější matka, tak nic nenaděláš a chyba je v něm, on ty peníze dává, on neumí říct ne.
Jako já bych rodičům pomohla, oni nám taky pomáhali, když se narodily děti.
Ale za daných okolností rozhodně ne tak, že bych finančně negramotné ženské dala 20 tisíc a dělej si co chceš.
Jednak by mi musela podepsat směnku a navíc bych chtěla všechny informace o jejích financích a na co to potřebuje, musela by se mnou zajít a nechat si vypsat oficiální výpis dluhů a pokud by to bylo nutné, tak bych jí pomohla s insolvencí a dle konkrétní situace bych pořešila bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.18 08:54

Ahoj holky, teda vidím tu dost podobných příběhů, tak všem přeju hodně síly, pevné nervy (a pevná rozhodnutí)… Upřímně řečeno nevím, kolik jí přítel za ty roky co jsme spolu naposílal, ani kolik se mu vrátilo. Tím, že jsme nebyli vzatí jsme si jeli převážně každý za své a já jsem si říkala, že to je charakter, když takto mamce pomáhá a že to snad brzy skončí. Ale ono to konce nebere… Ten dluh je (byl) snad půlmilionový, nemůžu pochopit jak se člověk s jejím vzděláním (očividně to není všechno) může takto zadlužit… Nikdy v tom nebyly žádné zdravotní problémy, nic podobného, domácnost taky nemá nějak extra vybavenou, že by byla posedlá posledními trendy nebo měla takovou smůlu a naráz odešly všechny spotřebiče… Fakt nevím, kam všechny ty peníze šly, příjem měla vždy pěkný :nevim: . No vzhledem k tomu, že teď čekáme vlastní rodinu mě včerejší zpráva hodně vzala, ještě po tom co jí v červenci přítel financoval celou dovolenou (návštěvu za námi do zahraničí, kde na oznámení naší nové radosti v podstatě odvětila, že jí to překazilo veškeré plány)…

@rozand ano pardon, myslela jsem kreditní karty

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
3.10.18 09:43

Těžká situace, tvůj manžel by asi měl těžké svědomí, kdyby mámu nechal padnout do třeba další půjčky, i když dluhy kvůli kreditce si může udělat snad jenom de*il… Zároveň je od manžela nefér, že manželka šetří kde to jde a on pak odevzdá těžce našetřené peníze mámě na dluhy. A pokud to je dlouhodobé, bůhví, jaká je jejich výše. Ví to vůbec manžel? Tam bych začala, když platí, měl by vědět na co. A řešit třeba s odborníkem, ať to neroste. Jinak souhlasím, že s dítětem na cestě manžel stejně bude muset brzy říct, že prostě nemá.

• Citovat
  • Upravit
7355
3.10.18 21:27

manžel před několika lety platil za maminku dluh na pojištění, jednalo se téměř o 100.000 Kč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
3.10.18 22:02

A na co si půjčovala? 8o jako jasan pomoci rodině ale… Jestli nemá trvale na najem a jídlo a má dluh 100 tisíc, tak přestěhovat, pomoci s hledáním práce. Jestli si půjčila na auto, tak smůla… Jedině snad na léčbu nemocí? Nevíš? Tak vzdělání dejme tomu stálo 200 tisíc, to bych poslala a čau.. To už ji ale mohl naposilat sta tisíce :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
4.10.18 08:42
@Bubla_Bučková píše:
A na co si půjčovala? 8o jako jasan pomoci rodině ale… Jestli nemá trvale na najem a jídlo a má dluh 100 tisíc, tak přestěhovat, pomoci s hledáním práce. Jestli si půjčila na auto, tak smůla… Jedině snad na léčbu nemocí? Nevíš? Tak vzdělání dejme tomu stálo 200 tisíc, to bych poslala a čau.. To už ji ale mohl naposilat sta tisíce :zed:

to bude asi na mě. Naše maminka totiž během několika let nebyla ani zaměstnaná, ale ani evidovaná na úřadu práce. Prostě nedělala nic a žila z dědictví. To manžel zjistil až po několika letech (měl se samozřejmě zajímat dříve, my se v té době seznámili - ona o práci nemluvila, tak jsem si říkala, že je třeba v inv. důchodu a bylo mi hloupé se ptát). Jo a nešlo o žádnou babičku, v té době ji bylo okolo 45 let. Jednalo se o doplatek soc. + zdr. poj., penále tuším bylo odpuštěno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
4.10.18 13:37

@dedrichov ne, ty píšeš, že pojištění ;)

Zakladatelka by to mohla použít jako argument. Jako jestli bába kupuje deky a hrnce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pidlák Povidlový
4.10.18 16:06
@Anonymní píše: …Ach jo, jsem z toho vážně nešťastná a na ni hodně naštvaná…

zajímala by mne reakce, pokud by se tchýni řeklo, že ne, že peníze nejsou, nebo že jsou, ale musí se koupit kočárek, nebo něco.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.10.18 21:14

@Bubla_Bučková děkuji za reakci, psala jsem už v příspěvku výš (je mi jasné, že je tady v těch anonymech zmatek…)

„Ten dluh je (byl) snad půlmilionový, nemůžu pochopit jak se člověk s jejím vzděláním (očividně to není všechno) může takto zadlužit… Nikdy v tom nebyly žádné zdravotní problémy, nic podobného, domácnost taky nemá nějak extra vybavenou, že by byla posedlá posledními trendy nebo měla takovou smůlu a naráz odešly všechny spotřebiče… Fakt nevím, kam všechny ty peníze šly, příjem měla vždy pěkný :nevim: “

každopádně jsem s přítelem o všem mluvila, říkal, že by se mělo jednat o poslední splátku, tak snad má pravdu… pokud tomu tak není, sám uznal, že takto by to dál nešlo a že tohle bylo naposledy, kdy mamce pomohl takovou částkou. Upřímně se mi moc nechce věřit, že už by bylo po všem, pokud se situace s půjčováním bude opakovat (respektive prosba o půjčení), budu trvat na tom, aby si nechal od mámy vystavit výpis a případně i tu směnku, jak píše Sany80s.

@Pidlák Povidlový jo, tak ta reakce by zajímala i mě… kdo ví, třeba na to jednou dojde

Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
3705
4.10.18 21:19
@Anonymní píše:
jako já souhlasím, taky bych svoje rodiče nikdy nenechala padnout. Já jsem s tím byla v pohodě, říkala jsem že dobrý, pár tisíc nás nespasí, ale 20 tisíc mi prostě přijde přes čáru, zvlášť když náš společný měsíční příjem není o moc vyšší.
A nejvíc mě tankuje to, že do těch trablů se dostala sama a není schopná uznat svou vinu. (jo, zní to hnusně, ale je to tak)

A píšeš, že máte jen jeden příjem, a tedy to je přítele příjem? A ty jsi pracovala, teď tedy čekáš mimi, do práce chodit nemůžeš? Píšeš, že mu na školu nepřispívala - myslíš tím, že se odmala živil sám, že ho nevychovávala, neplatila mu jídlo, ošacení? Nebo co tím myslíš?
Je to jeho maminka přece.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34389
5.10.18 15:52
@Anonymní píše:
Ahoj holky, teda vidím tu dost podobných příběhů, tak všem přeju hodně síly, pevné nervy (a pevná rozhodnutí)… Upřímně řečeno nevím, kolik jí přítel za ty roky co jsme spolu naposílal, ani kolik se mu vrátilo. Tím, že jsme nebyli vzatí jsme si jeli převážně každý za své a já jsem si říkala, že to je charakter, když takto mamce pomáhá a že to snad brzy skončí. Ale ono to konce nebere… Ten dluh je (byl) snad půlmilionový, nemůžu pochopit jak se člověk s jejím vzděláním (očividně to není všechno) může takto zadlužit… Nikdy v tom nebyly žádné zdravotní problémy, nic podobného, domácnost taky nemá nějak extra vybavenou, že by byla posedlá posledními trendy nebo měla takovou smůlu a naráz odešly všechny spotřebiče… Fakt nevím, kam všechny ty peníze šly, příjem měla vždy pěkný :nevim: . No vzhledem k tomu, že teď čekáme vlastní rodinu mě včerejší zpráva hodně vzala, ještě po tom co jí v červenci přítel financoval celou dovolenou (návštěvu za námi do zahraničí, kde na oznámení naší nové radosti v podstatě odvětila, že jí to překazilo veškeré plány)…@rozand ano pardon, myslela jsem kreditní karty

Neřeš tchyni ale přítele. Ví že čekáte rodinu a každá koruna se bude hodit a stejně sponzoruje svou matku. Neřeknu kdyby se dostala do situace že by potřebovala opravdu pomoc, to bych neřekla půl slova ale to že se vědomě zadlužuje a čeká že jí syn bude sponzorovat dluhy je moc :nevim: Moje tchyně je pravý opak. Pořád nám něco kupuje, dává a nic za to nechce. Když koupíme něco my, tak má neustále potřebu nám za to dávat peníze. To mě teda taky dost štve, takže se pořád dohadujem :D Tvoje tchyně žije sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.18 17:46

Dobrý den, ráda bych se vás zeptala na názor co by jste dělaly vy v me kůži.. máme s přítelem (brzy manželem) 3 děti.. všechno bylo v pořádku dokud se do našeho vztahu a všeho ostatního nezačala vmichavat i jeho matka.. na její neustále rypani do všeho jsem si už zvykla přestala jsem to řešit a vždy jsem se k ní chovala slušně, ale přišel první spor ( v té dobe měl přítel cca 150 tisíc dluh u nějaké společnosti) a tak se rozhodla že na nás pošle sociálku s žádostí svěření malé do své péče
a zbaveni svéprávnosti u pritele.. ani jedno se jí nepovedlo a já ji po pár měsících ji dala sanci a opět ji dala možnost být s námi kdykoliv si řekla.. potom všechno tak nějak fungovalo protože se jelo podle toho jak si ona pískala.. jenže poslední její navstevu v ČR. (jezdí co 3 měsíce na 2 týdny a vždycky se celé dva týdny točí jen kolem ní) jsme se měli jet na dovolenou a v den odjezdu ona přijela s tím že chce s dětma ven, slušně jsem ji odmítla s tím že mame už vymyšlený program po kterém hned odjíždíme. Na to mi hned začala vyhrozovat, potom zavolala příteli a začala vyhrozovat i mu že já mám povinnost ji děti vždycky dát a že to takhle nenechá bude se o děti soudit.. oba jsme z ní už nešťastni.. ani jeden si nepřejeme aby se s dětma vídala, protoze tohle její chování už dál nehodlame snášet, já jsem už úplně zoufalá.. děkuji za rady.

• Citovat
  • Upravit
26747
11.10.18 17:48
@Anonymní píše:
Dobrý den, ráda bych se vás zeptala na názor co by jste dělaly vy v me kůži.. máme s přítelem (brzy manželem) 3 děti.. všechno bylo v pořádku dokud se do našeho vztahu a všeho ostatního nezačala vmichavat i jeho matka.. na její neustále rypani do všeho jsem si už zvykla přestala jsem to řešit a vždy jsem se k ní chovala slušně, ale přišel první spor ( v té dobe měl přítel cca 150 tisíc dluh u nějaké společnosti) a tak se rozhodla že na nás pošle sociálku s žádostí svěření malé do své péče
a zbaveni svéprávnosti u pritele.. ani jedno se jí nepovedlo a já ji po pár měsících ji dala sanci a opět ji dala možnost být s námi kdykoliv si řekla.. potom všechno tak nějak fungovalo protože se jelo podle toho jak si ona pískala.. jenže poslední její navstevu v ČR. (jezdí co 3 měsíce na 2 týdny a vždycky se celé dva týdny točí jen kolem ní) jsme se měli jet na dovolenou a v den odjezdu ona přijela s tím že chce s dětma ven, slušně jsem ji odmítla s tím že mame už vymyšlený program po kterém hned odjíždíme. Na to mi hned začala vyhrozovat, potom zavolala příteli a začala vyhrozovat i mu že já mám povinnost ji děti vždycky dát a že to takhle nenechá bude se o děti soudit.. oba jsme z ní už nešťastni.. ani jeden si nepřejeme aby se s dětma vídala, protoze tohle její chování už dál nehodlame snášet, já jsem už úplně zoufalá.. děkuji za rady.

Tak ať se soudí. Na telefony nereagujte a návštěvy omezte :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
14.10.18 12:20
@Anonymní píše:
a zbaveni svéprávnosti u pritele.. ani jedno se jí nepovedlo a já ji po pár měsících ji dala sanci a opět ji dala možnost být s námi kdykoliv si řekla.. potom všechno tak nějak fungovalo protože se jelo podle toho jak si ona pískala.. jenže poslední její navstevu v ČR. (jezdí co 3 měsíce na 2 týdny a vždycky se celé dva týdny točí jen kolem ní) jsme se měli jet na dovolenou a v den odjezdu ona přijela s tím že chce s dětma ven, slušně jsem ji odmítla s tím že mame už vymyšlený program po kterém hned odjíždíme. Na to mi hned začala vyhrozovat, potom zavolala příteli a začala vyhrozovat i mu že já mám povinnost ji děti vždycky dát a že to takhle nenechá bude se o děti soudit.. oba jsme z ní už nešťastni.. ani jeden si nepřejeme aby se s dětma vídala, protoze tohle její chování už dál nehodlame snášet, já jsem už úplně zoufalá.. děkuji za rady.

Docela se divím, žes jí dítě svěřila. Kdyby na mě zavolala sociálku, hnala bych ji vidlema. Jinak dítě jí samozřejmě nejste povinni dát kdykoliv si ona řekne, to není její právo. Nicméně se může obrátit na soud a vymáhat na vás styk s dětmi, když jí to úplně zatrhnete. Myslím, že v tomhle selhal přítel, který měl mámu dávno uzemnit. Co se týče toho vymáhání, tak co jsem četla na emiminu, i v opačném případě - když chce hodný a starostlivý prarodič vysoudit styk s vnoučaty, protože rodiče bůhvíproč trucují - je ta šance úspěchu malá a dostane třeba den styku za měsíc a nazdar. A jestli to chápu dobře, baba bydlí mimo ČR, takže moc nevím, jakým způsobem by si to představovala.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová