Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kamarádce zemřela maminka taky když byla malá, srazilo ji auto. Vychoval ji tatínek s náhradní matkou - mladá a nevyzrálá holka, co si hrála na spasitelku, ale neměla na to. Ta kamarádka má teď 4 děti, ale vidím na ní, že si to trauma ponese celý život. Je přecitlivělá, hodně se jí věci dotýkají, abnormálně fixovaná na děti a na manžela, ale jinak moc hodná.
Kdyby to prezil aspoň jeden z rodicu bylo by fajn ale ja prisla o oba rodice kvůli maldemu klukovi kteremu bylo 25let a nedal jim prednost na hlavni.Ja tatinka videla v televizi jak byl zakryt cernou plachtu a auto uplne zdemolovany
@adriana29 Moc mě to mrzí, popravdě toto je moje noční můra jakožto rodiče. Osud je někdy hrozně krutej, marně se ptám proč ![]()
Přeji ti, at už jsi jen štastná a tvoje rodina taky
.
@bigl píše:
Kamarádce zemřela maminka taky když byla malá, srazilo ji auto. Vychoval ji tatínek s náhradní matkou - mladá a nevyzrálá holka, co si hrála na spasitelku, ale neměla na to. Ta kamarádka má teď 4 děti,ale vidím na ní, že si to trauma ponese celý život. Je přecitlivělá, hodně se jí věci dotýkají, abnormálně fixovaná na děti a na manžela, ale jinak moc hodná.
Větší počet potomků bývá často kompenzací traumat v dětství. Je fajn, že kamarádka našla východisko z citové pasti.
@adriana29 Ahoj, je mi to líto. Jedna velmi citlivá dobrá duše mi vyprávěla, že když zemřela její milovaná maminka, tak se z toho nemohla vzpamatovat. Nakonec to vyřešila tak, že jí udělala takový obřad, písnu to jen okrajově, nechtěla to rozebírat, ale vybrala si krásný den, zalitý sluncem a šla do lesa. Vzala nějaké vzpomínkové věci po mamince a říkala, že šla najít nádherné místo. Tam rozjímala, volala maminku, vzpomínala, meditovala a říkala, že cítila, že maminka jí byla opravdu nablízku. Ptala jsem se jí, jak dlouho to trvalo, říkala, že asi hodinu či dvě, nevím, co udělala s věcmi, ale odcházela naprosto klidná, smířená, vyplakaná a říkala mi, že jí pověděla všechno, co jí za života nestihla říct, i když věděla, že to ví.
Smrt tvých rodičů je pro tebe velice smutná kapitola a nemáš ji uzavřenou, možná bys mohla i ty zkusit něco podobného, jít si popovídat za svými rodiči někam, kde to měli rádi, víš o nějakém takovém místě např. z vyprávění či fotek? ![]()
Bohuzel nevim o zadnem miste co měli radi a když premyslim tak si nevybavuji
@adriana29 Pokud žijí prarodiče, třeba ti poradí, nebo zajdi tam, kde to máš ráda ty, určitě by se tam líbilo i vašim. ![]()
@adriana29 Ani nevis jak te chapu..me ve 13 umrel tatinek doma na infarkt, videla jsem to, bylo to hrozny, byli sme s mladsim brachou zavreny v obyvaku, v pokoji ho ozivovali
mama zacala priserne pit a za 6 let ji selhali jatra..neskutecne, co sme si za ten cas prezili a nedokazali ji pomoct
bohuzel osudy jsou ruzne, a clovek se s tim nikdy nesmiri..od tatovy smrti je to 23 let a mam to pred ocima jako vcera, ale naucila sem se s tim zit a rikam si, ze mi to ten nahore jednou vynahradi ![]()
Prarodice neziji prababička zemrela 10let po nasich. A ja z me strany nikoho nemam z nikym se nestykam
@adriana29
to je v poradku, to neikdy nepreboli..je potreba se vybrecet a zase jit dal ![]()
Strasne me mrzi ze jsem nebila na pohrbu. A kolikrat bych tak rada sla na hrbitov ale nemuzu protože mi to financne nevychazi chtěla bych jim koupit nakeho velkého andelicka a nejdeto. Rodice co me vychovali me obrali o peníze co mi rodice nasporili na knizku.to je další kapitola mého života nenasytni pestouni
@pe-terka píše:
Větší počet potomků bývá často kompenzací traumat v dětství. Je fajn, že kamarádka našla východisko z citové pasti.
Nevím, jestli našla východisko. Má skvělého manžela, hezké a chytré děti, ale je pravda, že je opravdu přecitlivělá. Snaží se přehnaně chránit své děti, kvůli každé zdánlivé křivdě běhá do školy, těžce snáší třeba sousedské a rodinné spory. To je podle mě důsledek té ztráty z dětství a následně špatné výchovy ze strany mladé macechy. Tatínek je skvělý, ale taky se u něj střídají v životě chvíle, kdy pije a kdy abstinuje. Bylo toho na něho moc, s novou ženou má dalších 5 dětí, jsou silně věřící. Já myslím, že si to ta kamarádka ponese celý život, toho se asi nejde úplně zbavit.