Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Gábííí já si prostě myslím že když se dítko nechá skákat rozumně, tedy ne od rána do večera, tak aby bylo unavené, pokud možno samostatně aby se nezranily navzájem tak není tak velké riziko, a taky mým dětem je 5 a 9 let už to nejsou batolata, podle mě nejvíc úrazů je z těch trampolín co jsou u restaurací apod. kde skáče najednou deset dětí ve věku 2-12 let a šlapou na sebe navzájem
@jajul tak v těch „lepších“ případech, zlomené ruce, nohy, kdy se musí kosti sešroubovat, v těch horších případech úrazy hlavy, krvácení do mozku ( často s trvalými následky, někdy bohužel končící tím nejhorším), zlomeniny páteře, s následným ochrnutím. Je toho opravdu moc, proto je tak nesnáším a ježí se mi chlupy na těle, když vidím, jak tam skáčou děti jedno přes druhé ![]()
Příspěvek upraven 10.05.13 v 22:23
@anickadomnik budeš se divit, ale hodně úrazů je z trampolín, co pořizují rodiče dětem domů.
@Gábííí Děje se to i na trampolínách se sítí? Malá je zatím sama, my na ni dáváme pozor, pokud ji nedržíme za ruce, neskáčem vůbec. Jinak skáče jen s 3-letou kamarádkou
.
Ahoj, my máme venkovní trampolínu s megatrampolín jako vy, teď je to druhou sezónu. Řádíme na ní všichni, my s mužem i děti. Snažíme se udělat prostor všem dětem a máme pravidlo, že když skáčou ti malý velcí sedí na modrém chrániči pružin. Za celou dobu co jí máme si ani jednomu s dětí nic nestalo.Jen muž si loni při samostatném skákání natáhnul sval v lítku, jinak fakt žádné úrazy nebyli, nejsou.
@jajul ano,děje se to hodně často, na těch velkých se sítí kolem.
Nechci nic vytýkat, ale na poslední KO na kyčlých mi bylo řečeno že dětem do 8mi let trampolina nici páteř.. Může se stát že i zpomalí růst dítěte, ze mají děti do 8mi let slabý kosti i páteř, takže úrazy neúrazy, za mě ne. ![]()
@jajul samozřejmě, že je to i tím, ale jsou i úrazy, kdy je tam dítě samo.
Trampolinu mame a dcerka skakani miluje. Ovsem nestravi tam celej den.
Ja si myslim, ze se v dnesni dobe vsechno strasne moc resi! To by jsi diteti nemohla koupit treba ani kolo, brusle nebo lyze
![]()
U našich na zahradě mají velkou trampolínu, kolem je síť, pružiny jsou překryté. Dcera 2,5roku tak skáče ráda, ale je tam zásadně sama, popř s někým, kdo jen sedí na straně. Určitě k nějakému úrazu dojít může, zvlášť pokud hopsá víc dětí najednou
@jajul přece bych to tady napsala, kdybych to opravdu nevěděla. Pokud jsi ale myslíš, že tomu tak nebude, kup jí, opravdu je to jen tvá věc a tvá volba. Nebudu ti to rozmlouvat. Za mě ale ještě jednou říkám ne.
Já jsem vždycky tak nějak cejtila, že trampolína je o průser, nikdy jsem jí nechtěla a můj chlap taky dycky říkal-že jí nechce, že má strach, aby si na ní holky nezlámaly vaz…starší dcerka už jí chce cca 3 roky, no a před třema tejdnama se manžel asi pomátnul a trampolínu koupil-už je v provozu…takže PánBůh s námi a zlé pryč ![]()
No beze srandy-mám strach, měla jsem ho a teď ho mám ještě větší ![]()
@Gábííí urazy patere? a to jak se stalo??To jich tam asi muselo byt vic, ne? Pokud mam svou trampolinu doma, tak tam moc rizik nevidim. Urcite ne vic, nez u obvyklych sportu ![]()
Neco jinyho jsou trampoliny v centrech.Ja sama jsem videla jak v detskym centu vlezlo batole pod velkou trampolinu,(zabezpecenou),kde skakaly deti. Nastesti, matka zasahla vcas, nez na nej nekdo skocil a zlomil mu vaz