Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Nemám zázračný lektvar, po kterém se hubne. Pouze nabízím, že pokud někdo hubne a cítí, že to nejde tak, jak by mělo či zhubl a kila se vrátila, atp., má možnost napsat a já poradím, co s tím.
@Anonymní píše:
Potřebuju shodit 45 kilo, kojím, času moc nemám, mám potíže s kolenama i s kyčlema, taky mi padá klenba, takže mě bolí jít delší trasu. Babičky prcka ani nepohlídaj, abych si zašla třeba na plavání.. Snažím se cvičit sed lehy, ale těch je tak málo, až je to trapné.. pouhých 25.. už 14 dní a nedaří se mi to navýšit.. Tak jak na to? Je mi to trapné tak anonymně
Sedlehy nejsou na hubnuti
Musis delat nejakou aerobni cinnost - stepper, kolo, plavani, beh atd. A samozrejme upravit jidelnicek ![]()
@Anonymní píše:
Potřebuju shodit 45 kilo, kojím, času moc nemám, mám potíže s kolenama i s kyčlema, taky mi padá klenba, takže mě bolí jít delší trasu. Babičky prcka ani nepohlídaj, abych si zašla třeba na plavání.. Snažím se cvičit sed lehy, ale těch je tak málo, až je to trapné.. pouhých 25.. už 14 dní a nedaří se mi to navýšit.. Tak jak na to? Je mi to trapné tak anonymně
No nejsem zakladatelka, ale zas mam zkusenost se shazovanim hodne kil. K dnesnimu dni mam dole 30kg, trvalo mi to 1,5 roku. Chybi mi uz jen 5kg do moji vysnene vahy. A teprv ted zacinam nejak cvicit. Mam dve male deti, takze rady typu 3× tydne cviceni jsou mimo. Na cviceni bych se ted vyprdla a jen chodila, aby te to zbytecne nedemotivovalo. 80% je jidelnicek takze zamerit se na nej.
@Loveyoucek na kolo bych ráda, ale teď mi prcka nikdo nepohlídá a vozík za kolo pro ani ne ročního prcka si nemůžu dovolit.. Mám manduku, ale zase netuším do čeho bych malou oblíkla a taky, když sněží mi to nepřijde bezpečný.. Ale na jaře jak se oteplí to mám v plánu.. Sedy lehy se snažím, protože to se dá relativně cvičit i v přítomnosti prcka a hlavně protože penumatika je hlavně na břiše, tak tam asi budu potřebovat trochu svaly.. A upravit jídelníček.. Ještě před těhu sem měla období, kdy sem jedla syrovou mrkev, rajčata, okurek po kilech asi 3 měsíce ( samozřejmě i normální stravu) a nijak mi to nepomohlo :/
@zhubnete
Já už nepotřebuji poradit.
Je to hlavně o silné vůli toho kterého člověka.
Jím poloviční porce, než jsem předtím jedla a poslední jídlo mám v 17h.
Poté už jen vodu nebo bylinkový čaj.
A za měsíc mám skoro 10 kg pryč.
Potom už jen korigovat váhu, a nic se mi nevrátí nahoru.
@Akrobatka no já se snažím si rozchodit nohy, kvůli té klenbě.. Kvůli těhotenství sem nabrala dalších 20 kg, celý těhu sem byla oteklá, že sem boty nosit nemohla.. Já před těhu normálně chodila do práce 5km pěšky, tam celých 8 hodin na nohou a pak zase domů, ale klenba si odvykla.. Musím si zase zvykat..
A jak přesně si teda můžu upravit jídelníček.. Přiznávám se, že sem těžkej masožrout.. Asi bych zhubla nejíst maso téměř denně.. Nejsem typ co sežere 8 knedlíků.. Vždy sem snědla tak 2.. k snídani krajíc chleba, svačina jogurt, klasika oběd a pak večeře.. Večer nebo v noci si dám pár piškotů ( krmím malou nebo odsávám mlíko), jak mám hlad neusnu :/
Diskuze už na dvě stránky a ani jedna konkrétní rada od zakladatelky kromě vyhýbavých odpovědí, což se předpokládá… ![]()
@jitka 11 píše:
@zhubnete
Já už nepotřebuji poradit.
Je to hlavně o silné vůli toho kterého člověka.
Jím poloviční porce, než jsem předtím jedla a poslední jídlo mám v 17h.
Poté už jen vodu nebo bylinkový čaj.A za měsíc mám skoro 10 kg pryč.
Potom už jen korigovat váhu, a nic se mi nevrátí nahoru.
a jíš defacto cokoli, jen v malém množství?
Já nechápu, že někdo věří na zázračné rady. Prostě pestrý vyvážený jídelníček bez přežírání a pohyb. Aby byl příjem menší než výdej. Já když přiberu, tak taky nechci slyšet, že mám zahodit brambůrky a hýbnout zadkem. Ale tohle je jediná chytrá rada.
Kojící maminky to mají s hubnutím těžší? Některým se podaří srovnat váhu až po druhém dítěti. Důvodem jsou hormony, které se prostě zkrotit nedají. Netrapte se teď cvičením (i z důvodu vašich zdravotních problémů), pohybu okolo miminka a domácnosti máte jistě dost. Doporučuji, při procházkách s kočárkem kombinovat svižnou chůzi s pomalou ( pořiďte si krokoměr, stojí pár korun a je skvělý, když zjistíte, kolik jste nachodila a spálila kalorií), popřípadě procházky prodloužit. Napište mi váš stravovací režim (kolik, co a kdy jíte)ať zjistíme, jestli je zádrhel ve stravování.
Hlavně si teď užívejte děťátka, čím víc budete duševně v pohodě, tím lépe vám půjde hubnutí.
Pokud se stydíte, můžete mi napsat email: vyziva. schwarzova@seznam.cz.
Moc vám držím palce a nezapomeňte, ráda vám budu nápomocna.
@Anonymní píše:
@Akrobatka no já se snažím si rozchodit nohy, kvůli té klenbě.. Kvůli těhotenství sem nabrala dalších 20 kg, celý těhu sem byla oteklá, že sem boty nosit nemohla.. Já před těhu normálně chodila do práce 5km pěšky, tam celých 8 hodin na nohou a pak zase domů, ale klenba si odvykla.. Musím si zase zvykat..A jak přesně si teda můžu upravit jídelníček.. Přiznávám se, že sem těžkej masožrout.. Asi bych zhubla nejíst maso téměř denně.. Nejsem typ co sežere 8 knedlíků.. Vždy sem snědla tak 2.. k snídani krajíc chleba, svačina jogurt, klasika oběd a pak večeře.. Večer nebo v noci si dám pár piškotů ( krmím malou nebo odsávám mlíko), jak mám hlad neusnu :/
Vsadim se, ze kynes, protoze jis malo. Plno lidi ma morbidni nadvahu, protoze maji v hlave zakodovano, ze se nesmi prejidat. Jenze ty navic kojis, takze telo potrebuje jeste vic jidla. Moc dobre vim o cem mluvim, behem posledniho porodu a kojeni jsem seredne nabrala. Bylo to proto, ze jsem nejedla pravidelne a dostatecne, byla jsem unavena a telo si proste delalo zasoby. Navic jsem vyhladla sahala po tom nejjednodusim zdroji jidla a po rychle energii. Chce to jist casto a nebat se jidla. Samozrejme se ted nebavime o sladkostech a nadmire tuku ( ale pozor potrebujes i ten tuk). Bavime se o zdravych chem. neupravenych potravinach. Dala jsem dolu 25 kilo.To bys koukala, jak se mi zrychlilo spalovani. Ted jim 5-6× denne, klidne i pred spanim a vaha se mi pekne drzi.
A vidim to u mych obeznich pratel, oni si nedaji poradnou svacinu, sahnou po susence a hrnku caje s mlekem a pak si jeste stezuji, ze takhle vypadaji, kdyz vlastne nic skoro nejedi. Jenze to je prave ten problem.
A s tim sportem, pokud mas morbidni nadvahu, zacni chuzi a nebo rotopedem. Hlavne nic, kde to neudychas a nebo zatizis moc klouby. Az neco zhubnes, pak zaradis i jiny pohyb.
Jo a maso denne ti anonymni urcite na vaze neprida
spis vidim problem v tom hladu vecer a v tech piskotech - to je proste prazdna energie
Zázračné rady nenabízím. Každý není jako vy a nemá jasno ve všem co se hubnutí a udržení váhy týče. Proto také bohužel stále různé firmy vydělávají na prodeji různých diet a prostředků na hubnutí. Divila byste se, kolika lidem se nedaří zhubnout i když dodržují tzv. vyvážený a pestrý jídelníček s pohybem. Vy nejspíš víte, jak a na co vaše tělo reaguje a to je super, protože umíte přemýšlet o sobě. Jistě jste se k tomu ale musela nějak dopracovat. Já jen chci lidem, kteří o to stojí zkrátit cestu své proměny a pomoci jim vyhnout se při tom zbytečným chybám.
@Ya-ya píše:
http://www.hubnout-s-usmevem.cz/cenik/
tady mate cenik damy