Trhání osmiček

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10854
24.4.15 17:17

Trhání osmiček bych moc neoddalovala. Jsou to zuby pro neplechu. Mně celoživotně křivily ostatní zuby a bála jsem se to řešit, poněvadž mě všnichni strašili jak je to hrozný zákrok, poněvadž ty spodní mám rostlé do sedmiček.

Nakonec jsem dostala zánět dutin a z toho zánět do levé spodní osmičky. Osmička je venku. Zážitek hrozný, hodina lomcování a páčení na křesle, 11 stehů, obrovská bolest po zákroku, včetně zvracení. Levá vrchní se zatím schovává v dásni a není prořezaná.

Aktuálně řeším ošetření - umrtvení sedmičky, kterou mi ta osmička podrůstala. Vytržením se obnažil kořen, který se zanítil.

Hned poté jdu na trhání vrchní pravé osmičky, ta prý půjde dobře, poněvadž je dobře rostlá. Spodní pravá bude obdobný průšvih jako jako ta levá, se stejným zákrokem do sedmičky.

Je to zákrok, ze kterého jsem neuvěřitelně vydeptaná, ale vím, že již nemohu déle odkládat, poněvadž nestojím o další zánět z dutin do zubů, celé ošetření je pak mnohem horší a bolestivější.

Takže doporučuji řešit, dokud se nezanítí a dokud na to máš odvahu.

Na druhou stranu jsem ráda, že to řeším v dospělosti, poněvadž jako dítě bych to nedala, vůbec si nedokážu představit, jak bych tu bolest zvládla. Naví jsem dostala 5 anestezií, v té době by se se mnou tak nikdo nepatlal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
843
24.4.15 18:31

Byla jsem před 2 měsíci, umrtvil, chvilku počkal, potom odtáhl dáseň kolem celého zubu, takovou špachtlí, ale vůbec to nebolelo jen takový nepříjemný pocit a potom kleště, chvilku viklal, pomalu to tam praskalo a byl venku celé cca 2 minuty. Potom týden nepoužívat ústní vodu a ničím nevyplachovat, tak měsíc to bylo citlivé při jídle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
5.9.16 08:12

Zubar mi pred tydnem trhal osmicku… protoze jsem mela dasno tak nejak spatne, ze se mi nerozevrelo, kdyz zub rostl, ale oddelalo a bylo priplacle z boku toho zubu. Chytali se tam necistoty a jak jsem to porad cistila a vyplachovala aby to nesmrdelo (omouvam se za popis), tak to bylo hrozne citlive a bolelo to.
Dva dotazy:
1. koren se zlomil a zůstal tam, nešel vydělat a zubař říkal, že se to vstřebá…? Má někdo takovou zkušenost?
2. Nemám moc vyplachovat a čistit si to na tom vytrženém místě, ale když jím, tak se mi tam sem tam něco dostane. jak to mám čistit? Nechci do toho moc vrtat, aby to dasno, co bylo připláclé na zubu se zatahlo společně s tou ranou a zmizel ten problém kvůli kterému to vlastně trhali… ale mam strach aby se pod to dásno nedostalo nějaké jídlo a nezanítilo se to, jak se to bude hojit… Tak cistit a odtelávat to dásno nebo ne?
 Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.9.16 08:25

@nansea mě tedy netrhali 8 ale 5 kvůli rovnatkům a na jedné straně jsem tu „díru“ měla dost ošklivou a mě tedy pomohlo po každém jídle vyplachovat ústní vodou ze začátku bez alkoholu a pak když to bylo trochu zatažené tak Listerinem a to bylo to nejlepší hezky se to zatáhlo a u druhé strany jsem to udělala rovnou Listerinem a za 3 dny byl klid :-)
A jinak s tím kořenem že se vstřebá, tak pokud to řekl dr tak asi jo, ale přijde mi to divný :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
5.9.16 08:57

Vstreba??:D to je naka blbost, ne? Mrtvej koren musi ven, jinak tam bude delat paseku. Mne jeste tahali z toho luzka i ulomenou kost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
5.9.16 09:41

Trhali mi všechny osmičky, u horních jsem stehy neměla, jen potom velké díry. První dny jsem pila jen šťávy a pak už postupně začala jíst normálně a žádný problém jsem neměla. Vyplachovat se nemá, protože krev, co tam zůstala to léčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.17 23:34

Prosím o vaše zkušenosti a omlouvám se za anonym. :oops:
Minulé úterý mi trhali spodní dvě osmičky. Horní mám venku po jedné od své zubařky. Šlo to těžko, dolovala je dlouho, ale bolest po trhání byla malá a dala se vydržet. Na ty spodní mě poslala do spec. pracoviště. Braly mi obě naráz. Jedna šla, řekla bych, pěkně. U druhé ulomil kořen a musel trošku vrtat. Obě díry mám zašité.
A o co mi jde. Je to 6.den a mě ty dásně pořád dost bolí. Na to, abych nevyplachovala a nevypláchla si jakousi krvavou zátku, jsem si pozor dávala. Ale musím si asi každých 12 hodin vzít Ibalgin 400. Celý den jsem v jednom kole kolem 3 dětí, které jsou navíc nemocné, tak to fakt nedávám. Bolest není nijak šílená, v noci mě vyloženě nebudí, ale protivná na to, abych byla protivná na děcka, je dost.
Do kdy je to normální a kdy mám zbystřit? A čím případně ulevit a pomoct s hojením? Někde jsem četla šalvěj. Heřmánek až později, ne první dny. Děkuji moc za vaše příspěvky

• Citovat
  • Upravit
5425
26.3.17 23:42
@Anonymní píše:
Minulé úterý mi trhali spodní dvě osmičky. Horní mám venku po jedné od své zubařky. Šlo to těžko, dolovala je dlouho, ale bolest po trhání byla malá a dala se vydržet. Na ty spodní mě poslala do spec. pracoviště. Braly mi obě naráz. Jedna šla, řekla bych, pěkně. U druhé ulomil kořen a musel trošku vrtat. Obě díry mám zašité.
A o co mi jde. Je to 6.den a mě ty dásně pořád dost bolí. Na to, abych nevyplachovala a nevypláchla si jakousi krvavou zátku, jsem si pozor dávala. Ale musím si asi každých 12 hodin vzít Ibalgin 400. Celý den jsem v jednom kole kolem 3 dětí, které jsou navíc nemocné, tak to fakt nedávám. Bolest není nijak šílená, v noci mě vyloženě nebudí, ale protivná na to, abych byla protivná na děcka, je dost.
Do kdy je to normální a kdy mám zbystřit? A čím případně ulevit a pomoct s hojením? Někde jsem četla šalvěj. Heřmánek až později, ne první dny. Děkuji moc za vaše příspěvky

Ahoj, už si nepamatuju, ale citlivý to bylo asi 10dní. Pokud máš strach ze zánětu, kloktej řepíček. Ten je nejlepší, řekla bych. Jinak fyzická bolest a hojení jde ruku v ruce s psychikou, vzhledem k tomu že jsi ve stresu, je to horší. Hoď se do klidu a uvidíš že bude líp. Hojení výrazně podporuje vitamín C, pij šípkový čaj, šípek obsahuje víc céčka než citrony a pod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101480
26.3.17 23:44

Každých 12 hodin Ibalgin mi přijde zcela OK, mě tedy sekali 3 najednou, ale 6. den jsem stále byla na Aulinu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
26.3.17 23:44

Osmicky sa hoja aj mesiac. To ze ti vysla ta zatka nie je moc dobre - ta v rane udrzuje neutralne prostredie a chrani ho proti bakteriam - ak ta to tam zacne boliet nejako viac musis k doktorovi lebo to by sa tam vytvaral zanet. Tantum Verde je fajn a inak co si pisala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.17 00:07

@Borůvka1990 @j.a.n.i1 Děkuji za zkušenosti. Mě ty horní tak zabrat nedaly, tak jsem právě nervozní. TAk jsem si prášky na bolest nebrala vůbec. Tak v klidu se být snažím, ale to se třemi malými rarachy moc nejde. Ale snad už půjdou dvě do školky, tak to bude lepší :D
O tom řepíku jsem četla víc, koupím si ho.

@Xsenova Já nevím, jestli jsem si ji vypláchla, dávala jsem si na to pozor a doufám, že ne.

Dškuji za tyto reakce v tak pozdních hodinách :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
27.3.17 08:08

Je to normalni, ja po kazde osmicce byla tyden na ruzovych pilulich… :zed:

• Citovat
  • Upravit
660
27.3.17 09:35
@Anonymní píše:

Ahoj. Nedávno jsem taky byla na trhání osmičky. Je to úplně normální…taky mě to týden bolelo musela jsem brát prášky na bolest a nemohla tou bolesti spát :? Ono to přestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.17 11:40

@Hanka1 @Gábinkaa9 Jak tak koukám, tak jsem na tom ještě dobře. Moc děkuji za reakce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.3.17 11:42
@Borůvka1990 píše:
Ahoj, už si nepamatuju, ale citlivý to bylo asi 10dní. Pokud máš strach ze zánětu, kloktej řepíček. Ten je nejlepší, řekla bych. Jinak fyzická bolest a hojení jde ruku v ruce s psychikou, vzhledem k tomu že jsi ve stresu, je to horší. Hoď se do klidu a uvidíš že bude líp. Hojení výrazně podporuje vitamín C, pij šípkový čaj, šípek obsahuje víc céčka než citrony a pod…

V lékarně jsem si řekla řepíček a prodali mi řepík. JE na lehké záněty dutiny ustní. Vím, že to není to samé, ale teď jsem přijela z města a vracet se nehodlám :D Asi to můžu taky použít, ne?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.