Tři děti a finance

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4328
28.3.12 18:30
Mám stejně staré děti jako ty a taky čekám třetí a taky se mi diví nejvíc mě štve,že nikdo nevěří,že to bylo chtěné a to jsme se tak snažili :-) Lidi jsou opravdu někteří exoti,ale my to nejsme :hug:
@Anonymní píše:
ježíši děkuju nejsem v tom sama u nás neznám nikoho kdo by měl tři děti, jsem taky mladšího věku je mi 28 dětem 7 a píše: Více
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
28.3.12 18:31

My máme 4 děti a zvládáme to v pohodě, i když máme o několik tis. vyšší plat.
Dětěm od narození spoříme, hypotéku nemáme. Jezdíme na výlety, dovolené,… hodně i ušetříme. Zatím máme malé děti (8,6, a 2× 19 měs.), takže výdaje nejsou tak hrozné, ačkoliv koupě bot na dvojčata vychází někdy pěkně draze :D :D Stejně tak oblečení, ale tak některé dědí po starší sestře,…
Zatím to zvládáme, sem tam nějaké větší výdaje, věci do školy a školky. Sportovní vybavení pro děti.
Drahé věci dostávají výhradně k vánocům, popř. k narozeninám a ani tak jim nic moc drahého nekupujeme. Telefon ani počítač zatím nepotřebují :D

Takže jsem zvědavá jestli mě to do těch dalších dvou let nepřejde - rádi bychom si pořídili to páté dítko :)

A pokud jde o vás myslím, že se s tím vyjít dá. Jen se trošku občas někde uskromňit, nekupovat, kde jakou „kravinu“… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1797
28.3.12 18:32

ahoooj, je mi 28 skoro 29, děti dve a treti na ceste :)
ty co mámed oma mají 5let a rok a půl, třetí nebylo plánované, ale tesíme se :)
jak koukají ostatní je mi u zadku, bydlíme na vesnici, takze je asi jasny, ze reci byli, jsou a budou, ale mám je v pr…i vsechny, my se máme fajn, a na miminko se těšíme. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
28.3.12 18:33

jo a u nás na vesnici to teda není nic neobvyklého. Znám tu čtyři rodiny, co mají tři děti a nikdo se nad tím nepodivuje, ani si o nich nic špatného nemyslí.
Ale je fakt, že ty rodiny s jedináčkem jsou masírované dost. Ale to i já nechápu, jak to že někomu stačí jen jedno dítě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58838
28.3.12 18:35

Myslím si že tohle záleží jenom na vás a nikdo nemá právo vám do toho mluvit a už vůbec ne lidi co vás téměř neznají :nevim:
Ve svém okolí mám dost kamarádek se 3 dětma, takže si jako exot nepřijdu. Mě je teď 30 a čekám 4 dítko :nevim: a zatím jsem se s žádnou negativní reakcí nepotkala, spíš jenom s překvapením.
Finančně zvládáme i když máme hypotéku na barák, protože manžel vydělává docela dost. Děti mají vše co potřebují do školy, do školky i do kroužků

Příspěvek upraven 28.03.12 v 18:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1797
28.3.12 18:37

Vero
tak ja nemyslim ze si povídají jen o nás..
kdyz jsem otěhotněla nebyl druhému jeste ani rok… takze proto se podivovali, ale ani te tak starousedlíci, jako , kamarádi, známí, která jsou bezdětní.. ale tady je to vsecko trochu jinak, cas tady stojí, a lidi moc nepremýslí… ty starsí generace nám to prejou, a zbytek mám fakt u zadku. v unoru jsme se vzali, a na třetí miminko se tesíme.. ale to uz je FAKT poslední :lol: :potlesk: :pocitac:

Tezi
ano presne tak, nejde o pomluvy jako takové, spis prekvapení, a ono se o tom potom chvíli mluví, než to ustane :lol: :lol:

Příspěvek upraven 28.03.12 v 18:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
28.3.12 18:37

Na lidi se vyprdni, záleží jen a jen na vás. Já ti třeba fakt v dobrém závidím :oops: .

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.3.12 18:40

já si myslím že fin. to zvládáme dobře, sport. kroužky, pojistky, stav. spoření děti mají, oblečení a boty kupujeme nové vzhledem k odlišným postavám po sobě ani nedědí dokonce měsíčně i ušetříme, nedojíždíme výplatu až na nulu. Pokud se stane že manžel přijde o práci (na delší dobu, pár měsíců pokryje rezerva) tak to samozřejmě bude prů… ale to by byl i s dvěma dětma, vzhledem k tomu že máme jen jeho příjem, takže v tom rozdíl také nevidím právě ať počítám jak počítám tak v tomto problém není alespoň teda podle mých výpočtů ale lidi jsou holt zlý nebo blbý nebo jak to mám říct, mám pocit že jim nejvíc vadí že nechodím do práce a přesto si můžeme dovolit více než leckteří zaměstnaní rodiče a teď jsme si ke všemu pořídily třetí dítě. Samozřejmě se mě jako první věc všichni ptají proč jsem nestihla jít na potrat

• Citovat
  • Upravit
1797
28.3.12 18:40

Naima
my jsme na zacatku premysleli zda nechat, ci nenechat, ja vim, ze bych na potrat nedokázala jít, a manžel me nenutil, tak trochu sobecky to nechal na mě, rozhodni se sama, já tě tam nepošlu…
no nešla jsem samozřejmě.. pak jsme měli nějaké problémy,s miminkem, a to byli chvíle kdy jsme si vyčítali, ze jsme na zacatku vubec premysleli, ze bychom miminko dali pryc… nastesti jsme vec neresili naráz,byl to fakt šok, a nechli jsme tomu čas… a udělali jsme dobře. Vyčítali bychom si to do konce života.. a když už přišlo, tak jak přislo, tak přijít prostě mělo.. já to tak cítím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.3.12 18:43

já bydlím ve městě a většina mladých rodin tady má jedno dítě, když to tak vezmu tak z mých 7 kamarádek má 5 jedno a 2 dvě děti, všeobecný názor tu panuje takový že i jedno je luxus, docela mě překvapilo že nás nejvíce odsuzují lidi ve věku mých rodičů, oni sami mají dvě tři děti, ale prý byla jiná doba a dnes by mělo každému jedno stačit

• Citovat
  • Upravit
1797
28.3.12 18:44

anonymní
jo potrat dneska berou tihle lidé jako namazat si chleba, fik fik,za dvě hodky jdeš domů, a vlastne se nic neděje… ale je to omyl, velkej. Nekdo ma halt dar vyrovnat se s tim rychle a dobre, a jsou situace kdy to asi jinak nejde… ale treba ja, kdybych nakonec sla, mi je jasne,ze bych si ted rikala, ted bych byla v takovem a makovem tydnu, citila bych pohyby, chystala bych veci pomalu a tak…
proste vim, ze bych si to vyčítala, a třetí miminko taky zvládneme, je to vsechno o prioritách, trochu počítat, a trochu přemýšlet a já myslím že to vždy jde.
Znám rodiny se třema a více dětma, a nemají třeba tolik příjmu co my, a žijou, milujou se, a proto jsou stastní, deti mají zdravé, a ze nemají hadry z poslední kolekce není ani ta poslední věc, která by je trápila. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LouLou

Muzu se zeptat, a prosim, neberte to jako rypani, nebo kritiku, je jasne,ze jidlo a obleceni neni velky rozdil ve dvou nebo trech detech, ale uvazujete o tom, az odrostou a pujdou dejme tomu studovat - jak to zvladnete, platit jednomu, druhemu, treba vsem po sobe…kolej, jidlo, vsechno? V pripade, ze jeden nebo oba budete pracovat na stejnych mistech a nedojde k nejakemu podstatnemu povyseni, zvyseni platu? Tohle je totiz vec, ktere bych se bala…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
@onionka píše:
Naima
my jsme na zacatku premysleli zda nechat, ci nenechat, ja vim, ze bych na potrat nedokázala jít, a manžel me nenutil, tak trochu sobecky to nechal na mě, rozhodni se sama, já tě tam nepošlu…
no nešla jsem samozřejmě.. pak jsme měli nějaké problémy,s miminkem, a to byli chvíle kdy jsme si vyčítali, ze jsme na zacatku vubec premysleli, ze bychom miminko dali pryc… nastesti jsme vec neresili naráz,byl to fakt šok, a nechli jsme tomu čas… a udělali jsme dobře. Vyčítali bychom si to do konce života.. a když už přišlo, tak jak přislo, tak přijít prostě mělo.. já to tak cítím.

můj plný souhlas

• Citovat
  • Upravit
Naima
28.3.12 18:45
  • Citovat
  • Upravit
1797
28.3.12 18:45

Anonymní
jedno díte je spíš chudák…tolik toho nepozná…
vzdy jsem chtěla dvě, aby nebylo to první samo..
a když přišlo třetí, byl to sice šok.. velikej, ale teď jsme opravdu rádi, za to , že si vybralo zrovna nás. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová