Tři děti a finance

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2639
9.4.12 07:48

Ahoj holky, jak to tady čtu, jsem dojatá…my měli dvě a třetí jsme neplánovali, ale zadařilo se :mrgreen: a máme tři báječné holky…malá má rok a půl a je to naše sluníčko, je fakt, že starší 11, 12 let mají taky nějaké „nároky“…jsou v kolektivu, kde spolužáci mají snad vše, na co si ukáží…což se mi vůbec nelíbí…a tak musíme holky ukočírovat :mrgreen: :mrgreen: …ten přístup…já ti na to dám tolik…když, tak si dolož …je super…zkusila jsem naposledy při koupi botů…bylo to v klidu a bez kraválu…takže to zavedem častěji :mrgreen:
Co se týká malých věcí…ač jsme už vše dali z domu…zas se nám nějakým způsobem dostaly domů potřebné věci…a my je zas pomalu stěhujem jinam, tak, kde je potřebují…čtvrté už taky neplánejem :mrgreen: …ale"kdyby", tak snad bychom to zas nějak zvládli, ale už se na to necítím moc fyzicky. :mrgreen: Ale na potrat bych nešla, myslím, že by mi to ani rodiče neradili, oni život taky berou…vždycky nějak bude… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.12 13:18

Holky čekáme neplánovaně třetí dítko. Já jsem na RD a manžel vydělává kolem 23tis, nejsme zadlužení. Přemýšlím, jak to zvládnem finančně. Teď to asi půjde, děti jsou ještě malé, ale co do budoucna, sice už budu pracovat, ale zase se markantně zvýší náklady a nároky dětí. Mám strach, že to finančně nemůžeme utáhnout. Jak jste na tom vy rodiny s normálními příjmy a více dětmi?

• Citovat
  • Upravit
sophinka
19.6.12 13:27
@Anonymní píše:
Holky čekáme neplánovaně třetí dítko. Já jsem na RD a manžel vydělává kolem 23tis, nejsme zadlužení. Přemýšlím, jak to zvládnem finančně. Teď to asi půjde, děti jsou ještě malé, ale co do budoucna, sice už budu pracovat, ale zase se markantně zvýší náklady a nároky dětí. Mám strach, že to finančně nemůžeme utáhnout. Jak jste na tom vy rodiny s normálními příjmy a více dětmi?

jistěže to zvládnete :palec: naučíš se vyhledávat slevy na boty a oblečení, vařit v jiných měřítkách a jde to dobře :mavam:

• Citovat
  • Upravit
437
19.6.12 14:00

Myslím, že se to zvládnout dá. Jsme na tom podobně a zase tak velký problém to není. Nemůžu říct, že si můžeme dopřát úplně všechno, ale nějak drasticky se omezovat taky nemusíme. Samozřejmě vytváříme i rezervu, protože náklady budou stoupat. Myslím, že jsou na tom lidi hůř. A zase těch radostí se třemi dětmi :D :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
19.6.12 14:08

Ahojky, já tedy ještě nečekám, ale do třetího dítka bych taky chtěla jít..cca 2-3roky.. Mám 6, a 3 roky.. tak aby byli hezky takhle od sebe - je to pro mě ideální. A hlavně já si říkám, když jsem utáhla já sama dvě děti.. Utáhnu nyní už s budoucím manželem i třetí :-). Tak že za mě, stoprocentně to zvládneš - dluhy nemáte a to je velké plus v dnešní době!!! Tak přeji hodně štěstíčka :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
19.6.12 14:19

Prdolinka 86 : Máme děti v podobném časovém rozestupu. Já 6, 3apůl roku a 2měs. Pro nás opravdu ideální.

Anonymní: Ony ty počáteční náklady byly u třetího skoro minimální. Tak se držte, určitě to zvládnete :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.12 14:23

Každý nás straší, že jsme se zbláznili, že dopadneme špatně a děti budou chudáci a všichni budeme dřít bídu. Prý se ani všem nestihnem věnovat atd. Takže už několik nocí nespím a pořád nad tím přemýšlím. Jsem z toho už nešťastná. Manžel někdy přinese i víc peněz a máme taky docela slušnou rezervu. V rodině to vře.

• Citovat
  • Upravit
1348
19.6.12 14:35

Anonymní: Já myslím, že to v pohodě zvládnete. Když nemáte dluhy a ještě nějakou rezervu, tak to bude v poho. Hlavně se nestresuj z ostaních lidí. Ať si každý trhne nohou. Jsou to vaše děti a vaše rodina. Uvidíš jak budeš ráda, že je všechny máš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
19.6.12 14:36
@Anonymní píše:
Každý nás straší, že jsme se zbláznili, že dopadneme špatně a děti budou chudáci a všichni budeme dřít bídu. Prý se ani všem nestihnem věnovat atd. Takže už několik nocí nespím a pořád nad tím přemýšlím. Jsem z toho už nešťastná. Manžel někdy přinese i víc peněz a máme taky docela slušnou rezervu. V rodině to vře.

to je totální blbost, jestli manžel pracuje a ty budeš taky (tedy myslím, pokud namáte v plánu žít ze sociálních dávek) bude žít úplně normálně. Dětí máme 6 a také nestrádají a to ani pozorností od rodičů

• Citovat
  • Upravit
437
19.6.12 14:36

V rodině se to uklidní, u nás byly reakce taky různé (vysokoškoláci a oni si pořídí 3 děti :cert: :cert: ).Ale co se malý narodil, tak na něj nedají dopustit. Věnovat se jim určitě stihnete, znám lidi, co mají i čtyři děti :-O a v pohodě si na ně najdou čas. Kromě toho se děti zabaví i mezi sebou.
Zkus na ty negativní reakce moc nemyslet a být v klidu. Já jsem tedy byla v pohodě a na malé se těšila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.12 14:49

Nejsme netáhla, takže pokud bude práce, tak budem makat jako barevní :mrgreen:
Holky moc vám děkuji za podporu. :kytka:Snad to nějak zvládnem, spíš se bojím do budoucna, až budou děti větší, ale nějak to budem muset uživit :lol:

• Citovat
  • Upravit
sophinka
19.6.12 14:51
@Anonymní píše:
Nejsme netáhla, takže pokud bude práce, tak budem makat jako barevní :mrgreen:
Holky moc vám děkuji za podporu. :kytka:Snad to nějak zvládnem, spíš se bojím do budoucna, až budou děti větší, ale nějak to budem muset uživit :lol:

není to tak děsivé, jak to obvykle lidi malují (hlavně ti co nikdy takovou situaci nezažili, že) jezdíme i na výlety, dovči, občas do cukrárny nebo kina, tak se neboj, vy to zvládnete levou zadní

• Citovat
  • Upravit
437
19.6.12 14:58

Přesně jak říká sophinka. Taky se nijak drasticky neomezujeme Zoo, cukrárna, výlety i dovolená byla každý rok. Sice ne třeba k moři, ale to proto, že prcci moc nesnášejí dlouhé cestování. Do budoucna to určitě taky nebude takový problém. Mě uklidňují příklady v mém okolí, kdy mají i více než tři děti a v pohodě všechny studují, i když musí si samy taky trochu přivydělat, čož nepovažuju za nic tragického. Tak hlavu vzhůru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.12 15:03

Holky děkuji, jste úplný balzám na duši. Hned je člověku trochu líp. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.6.12 15:04

@sophinka
chtěla jsem se zeptat, šest dětiček je plánovaných? Máš můj obdiv. To bych nezvládla. Jaké máte rozestupy mezi dětmi?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová