Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lear hele, jsi dost vostrá, na to že jsi tu služebně nejmladší! ![]()
Necetla jsem diskuzi, jen puvodni a nekolik dalsich prispevku.
Dokazu tu touhu pochopit a take si myslim, ze nijak nevylucuje lasku k synum. Ja mam jednoho syna a byla jsem moc rada, ze cekame chlapce hned ze dvou duvodu - jednak jsem z nekolika sester a vzdy jsem si prala mit aspon jednoho syna a pak mam autoimunitni nemoc, ktera neni primo dedicna, ale nejaka geneticka dispozice roli hraje a prevazna vetsina nemocnych jsou zeny. Takze i kdyz v nasi rodine jsem prvni s touto nemoci a nededi se primo, je nejen pro dusevni klid vyhodnejsi mit syna. Jenze ja uz cekala dceru a ve druhem trimestru jsem o ni prisla. Je to uz nekolik let a asi se s tim nikdy nesmirim, holcicka mi chybi a taky uz nekdy myslim na to, ze vztah mamin a dcer je jiny nez se syny a zacinam si prat, jestli se nam postesti druhe dite, aby to byla holcicka.
Sveho maleho chlapecka nadevsechno miluji
, sestricku by chtel.
Anonymmmni
Mám to tak nějak podobně…akorát kluci už tři. jako „nejhorší“ byla touha po dceři někdy od roka druhorozeného, do jeho cca 2 a čtvrt let, kdy jsme potřetí otěhotněla. u třetího jsme pohlaví nevěděla až do porodu, i jsem si spíš myslela, že se ta holčička zadařila, když mi po porodu řekli, že je to kluk, tak jak jsem se téhle možnosti bála, tak nakonec v tu chvíli byla ta radost stejně velká, jako by byla z holky. teď momentálně jsem v tomhle ohledu „v pohodě“, momentálně mě 3 kluci naplňují, jsme totálně podělaná z chodeckých začátků nejmenšího, a další dítě v tuhle chvíli nechci, ani kdyby mi někdo slíbil nabeton holčičku. no ale jak se znám, tka jsme přesvědčená, že za dva tři roky to další dítě chtít budu, a uvidíme, jak se s tím pak poperu. v dohledný době totiž nejspíš další mimčo nebude.
a kolem mě je taky mnohem víc holek, moje nejlepší kamarádky z gymplu mají každá holčičku, ta jedna o měsíc mladší než můj nejmladší…no a zrovna ony razí „teorii“, že není potřeba dítě oblečením výrazně odlišovat už od narození, takže jejich holčičky růžovou prakticky nenosí, je moc holčičí. no jako říkám si, k čemu ony ty holky mají
že jim by „stačili“ kluci(myšleno s nadsázkou) já byhc tu holku ráda jednak kvůli růžovým šatičkám, a pak taky kvůli tomu vztahu…co tu čtu diskuse o tchýni, tak se bojím, že vždycky budu ta druhá babička. no ale fakt, že v okolí mám dvě rodiny s dětma, kde jsou babičky od tatínka ty oblíbenější a hlídáním vytíženější. tak snad budu mít v tomhle taky štěstí ![]()
@lear píše:
Jak rikam, ukaz mi ty komenty a narky lidi, co maji fakt narok. A hele, oni tu zadny nejsou, co… a pak kde mam tu empatii teda vyjadrovat.
Tak prece vsichni mame narok na to, aby nas neco trapilo ne? A nemusi to byt vzdy „velke veci“-koneckoncu co je brano jako tak velky problem, ze si na nej muzeme postezovat s narokem na empatii okoli? Rakovina? Umrti v rodine? Chudoba? To, ze nekoho trapi i mnohem mene zasadni veci jeste nedava nam ostatnim pravo ho odsoudit.
Pockej, az si nekde postezujes, jak te stvou chytroliny na emiminu, a dostane se ti odpovedi „tak tam nelez ty kravo pitoma“
Taky je to jiste konstruktivni rada, ale asi bys to slyset nechtela ne? ![]()
Mimochodem holky, mrkla jsem i na dalsi diskuze, kde @lear prispiva a myslim, ze se nad jejimi komenty nemusime rozcilovat ![]()
@vodolejka píše:
Mrzet a Trpět, to je trochu rozdíl, ne?
Mrzi a boli me, ze nemam dceru, ale trpim tim, ze si vycitam svoje pocity, kdyz se lidem kolem me narodi holcicka. Vim, ze bych mela byt vdecna za kluky kazdou vterinu sveho zivota, ale jsou chvile kdy me touha po dceri dokaze rozbit…
Nečítala som celú diskusiu..
@kristynaa ja mám 6 synov
Sme doma ako Snehulienka a 7 trpaslíkov ![]()
Vlastne, ani neviem, čo k tomu napísať. Som šťastná a vďačná Bohu za našich synov. Sú každý úplne iný, jedinečný. Dcéra mi nechýba, lebo neviem, čo to je
Ale jasné, chcela by som ešte aj dcéru, nepoviem, že nie. Ale netrápim sa kvôli tomu, ak niekedy príde, tak príde, ak nie, tak nie..
@kristynaa
třeba se ještě holčička povede nebo budeš mít jen vnučky
. první byl syn což jsem asi byla ráda, u druhého jsme si byla jistá holčičkou, na utz ve 20tt že sedí a neni nic vidět tak jsme si říkala určitě tam je holka a ve 24tt na 3D o bylo už jasné že bude druhý kluk
, normálně jsem byla v šoku
, manžel se mě smál že můj odhad nevyšel. Starší syn spokojený ten holku nechtěl vůbec
, pak jsme otěhotněla když měl mladší syn 19m, jo překvápko pak masivní krvácení a v té chvíli jsme si říkala že je jedno co to bude a ve 20tt doktorka jestli už vim co čekáme tak v klidu říkam že to bude určitě kluk a ona že na kluka tam něco důležitého chybí
, manžel dost v šoku že at nepočítam že bude v růžovém
. je to klasická holčička a nic než růžové na sebe nevezme, tatínka si omotala skoro hned
. Povahově vidim rozdíly každý jiný, prostřední bohužel postižený takže s nim srovnávat nemůžu ale jiné to je. konečně první dítě co je mamánek, první syn byl závislák na tatínkovi. Tu touhu chápu, je to jiné, navíc malá je typická holčička a nakupování to je její
a psa máme taky fenu
. Zase se synem se vychází lépe, od mimina extra klidný, rozumný, malá je akční, neposedí, jedině kdy je v klidu je když spí. Ten strach vnitřně mam o malou větší to je fakt
jen jsem si říkala že jestli i třetí bude kluk tak budu v totální menšině
ale zase bych ušetřila za oblečení, něco by třetí podědil teda dost, takhle bohužel. kluci po sobě taky dědí, první je prostorově velký a druhý zase vše oblečení slim
. je to časté že chtějí mít u druhého dítěte to druhé pohlaví ale ne že by bylo lepší ale je jiné a fakt že jo. kluci oba oproti malé jsou zlatí
. manžel mě teda podezírá že jsem o třetim mluvila souhlasně jen abych měla i holku. kolikrát jí říká že piští jak holka
ale umí to, ví kdy má zamrkat, kdy pohladit nebo dát pusinku
. To by nejstaršího nikdy nenapadlo tohle dělat, prostě ženská
Tchán prý chtěl strašně dceru a dočkal se až ted vnučky
Většina lidí jak má dvě děti stejného pohlaví vnitřně zatouží i po tom druhém pohlaví na tom neni nic špatného, když se narodí třetí a zase stejné pohlaví tak ve výsledku je každý rád jen vnitřně ta touha po jiném nezmizí
ano pokud bych si měla vybrat jestli zdraví syna a bez dcery nebo nemocný ale bude i malá tak je jasné že bych touhu po holčičce vyměnila klidně za 10 kluků. je to s nima mnohem vše jednodušší
ale tohle bohužel nejde tak jsme ráda i za malou, manžel říká že jsme si jí vymodelovala dle svého, vypadá jako já i v povaze se někdy vidim ale já byla určitě hodnější
Touha nikomu ještě neublížila, manžel říká že bez vali by tady byla snad i nuda, x věcí asi jednoduších
jen už ted manžel řeší aby v 15 nepřišla těhotná ![]()
@kristynaa píše:
Mrzi a boli me, ze nemam dceru, ale trpim tim, ze si vycitam svoje pocity, kdyz se lidem kolem me narodi holcicka. Vim, ze bych mela byt vdecna za kluky kazdou vterinu sveho zivota, ale jsou chvile kdy me touha po dceri dokaze rozbit…
@Deborah 6 synu a manzela???
klobouk dolu. Muzu se jen zeptat v cem varis?
![]()
@Deborah píše:
@marfra v hrncoch![]()
![]()
kolika litrove?
![]()
moje teta ma totiz 3 kluky a manzela, kluci jsou ted cca 18-25 let a rikala, ze vari v takovych tech obrovskych kastrolech, ze toho sni strasne moc…