Trpím, že nemám dceru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
21.3.16 15:34

My máme syna a další zatím neplánujeme. Kdyby někdy v budoucnu ano, přála bych si dceru, ale spíš počítám s dalším klukem. A i kdyby to byl další kluk, nevadilo by mi to, byla bych šťastná za chlapečka stejně jako za holčičku. :)
Tchýně má dva syny, vždy si přála dceru a mně řekla, ze pokud porodim a privedu domů chlapečka, odmítá si ho vůbec pochovat, že vnuka prostě nechce. Moc se o něj nezajímá, ale ráda ho má.

• Citovat
  • Upravit
72725
21.3.16 15:38
@fashion_victim83 píše:
Tak ale kolik takových případu je? Pravdepodnejsi je rvačka syna, nehoda na motorce, drogy, šikana na učilišti apod. Koneckoncu oběti násilí (i sexuálního) muže byt i kluk.

njn, já to mám nějak spojené s těma holkama, no :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
21.3.16 15:46
@martina.se píše:
njn, já to mám nějak spojené s těma holkama, no :oops:

To máš spíš spojený tam, kde je to zrovna aktuální. Ono to přijde i u kluků :lol: Já jsem třeba měla hrozný strach o bráchu, když nastupoval na střední. My pocházíme z takový malý zapadlý vesničky a ve městě jsme se zas tak moc nepohybovali, tak jsem se bála, jak tam zapadne, jestli se tam někoho nechytne, nezačne dělat hovadiny apod. No mám o něj strach neustále. Je mu 20, jezdí jak čuně, nejradši bych mu nalískala a vůbec nechci vědět, že zrovna sedí v autě a někam jede, protože pak akorát trnu. Doufám, že se jednou zklidní a budu ho moct na seznamu obávaných osob posunout trochu níž :lol:

• Citovat
  • Upravit
149013
21.3.16 15:58

@fashion_victim83 ja dceru mám a bála jsem se o ní moc. Dneska už vim že oprávněně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.3.16 16:00

@Tunrida je to možný, no.. staršímu je necelých 10, třeba až mu bude 14, tak budu trpět stejně, jak u holky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.3.16 16:01

@fashion_victim83 já vim, no.. ono je to fakt prašť jak uhoď. mi holky přijdou strašně křehký, ani nevim proč :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
21.3.16 16:05

@martina.se člověk má prostě o dceru mnohem větší strach :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.3.16 16:06
@Petrolka píše:
@martina.se člověk má prostě o dceru mnohem větší strach :cert:

já rozhodně a to je nevlastní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15110
21.3.16 16:30

@kristynaa Moje známá má pět kluků, chtěla holčičku. Ted má dvě vnučky, dočkala se ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149013
21.3.16 16:35
@fashion_victim83 píše:
@Anna766 a o syna se bojis min? ja bych se bála o obě děti stejně. Jako matka syna bych možná potlačila obavy o znásilnění, ale zase které pohlaví převažuje v kazenskych/drogovych problemech, kolik je žen mezi alkoholiky/tam lety/nasilniky/trestanci. Jasne, tady už jde o „nepovedene“ dítě, ale podstata je pořad stejna-nástrahy číhají i na kluky a kvůli tomu, ze muž je brány jako silnější pohlaví, tak to neni důvod mít o nej menší strach.

O syna se bojim „jinak“,u nêj nehrozí kázenské průšvihy, nebo jak to napsat.Ale pravě s dcerou jsme řesily ty problémy kterých se matky dcer bojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
21.3.16 16:36

Jako máma obojího pohlaví musím říct, že strach máme o obojí. Ale o každé z jiného důvodu. O holky kvůli sexuálnímu násilí, o kluky, aby nepodlehli nějakým rvačkám či výtržnostem. Ohledně různých závislostí to vyjde asi nastejno. Snažíme se je, v rámci svých možností, vychovat co nejlíp a jít příkladem. Zbytek už je v rukou osudu, vůle Boží… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
21.3.16 18:48

No já myslím, že se o děti bojíme bez rozdílu pohlaví.. O holky například v té oblasti sexuální, potažmo i nějaké nechtěné těhotenství atd., o kluky zase o trochu víc v tom autě, motorce, že se chytne blbé party atd. Samozřejmě to může být i naopak.. Nad tímhle lépe moc nepřemýšlet a doufat, že ta telecí léta s naší osvětou přežijou. Když si představím, co jsem vyváděla já a to jsem byla sakra „vzorné“ dítě :roll:

• Citovat
  • Upravit
75
21.3.16 18:53

Díky všem za názory. Ono je to hrozně těžké vyjádřit správně pocity a chápu, že kdo nezažije, nepochopí. Ale i tak díky-mohla jsem to ze sebe dostat a trošku to pomohlo. Z nějakého důvodu mám kluky. Vím, že v životě se nic neděje jen tak, vše má svůj důvod, třeba se časem dozvím proč to takhle mělo být, ale prostě teď to bolí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
21.3.16 19:10
@kristynaa píše:
Díky všem za názory. Ono je to hrozně těžké vyjádřit správně pocity a chápu, že kdo nezažije, nepochopí. Ale i tak díky-mohla jsem to ze sebe dostat a trošku to pomohlo. Z nějakého důvodu mám kluky. Vím, že v životě se nic neděje jen tak, vše má svůj důvod, třeba se časem dozvím proč to takhle mělo být, ale prostě teď to bolí…

Bolí te 2 zdraví kluci? Tomu se říká rouhání, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
21.3.16 19:24
@tasa píše:
Bolí te 2 zdraví kluci? Tomu se říká rouhání, ne?

Boli ji absence dcery!!Proc je tady zvykem vse tak hrozne prekrucovat? :roll:

Kdyz napisu, ze jsem nestastna z toho, ze me boli bricho, budete mi oponovat, ze se rouham protoze hlava me neboli?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová