Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@JayLee to je šílený, mě jen zaráží, jestli ji do toho stavu jako dohnal on, svou touhou po dceři… brrr ![]()
@kristynaa buď ráda za dva kluky. Moje kamarádka by si strašně přála mimčo, je jí 36 let a je už dlouho bez chlapa.
Takže vyhlídky na mimčo nic moc. Myslím, že i za jednoho kluka by byla šťastná jak blecha. Holt každej nemůže mít úplně vše co chce. Ano buď ráda, že jsou kluci zdraví a neřeš hlouposti. ![]()
Čekáme druhé dítě. Máme kluka. Pro sebe bych si přála holku, pro syna spíš bráchu. Pohlaví jsem si nenechala říct…jsem teda zvědavá na svou reakci ![]()
Jinak o víkendu jsem byla po nákupech a potkala jsem x maminek s holčičkama a to bylo jak přes kopírák…mami tohle se mi líbí, to bych chtěla, ne ta barva se mi nelíbí…v obchodech s oblečením. Když jsem přijela domů tak jsem manželovi říkala, že tu holku snad ani nechci. Načež odvětil, že jestli to bude holka, tak po nákupech jezdím sama, že oni se synem půjdou do kina ![]()
Tak teď nevím…ale já myslím, že nakonec budu spokojená tak i tak. Hlavně, aby byly obě děti a vlastně celá rodina zdravá ![]()
@Anna766 píše:
Tak kamarádce vysvětli že se trápí zbytecně, protože tu holku musí DÁT manżel jí. Pohlaví vychází od chlapa totiž.
Můj chlap mi vysvětlil, že jsem mu svým prostředím všechny chlapské spermie zabila… ![]()
@kristynaa
Já zase čekám druhou holku a chtěli jsme kluka, to si nevybereš.
Hledej na tom pozitiva, alespoň budete mít pak ve stáří 2 silné chlapi, kteří vám pomůžou. Já budu spoléhat na to, že si holky najdou pořádné chlapi. ![]()
Taky čekáme druhého kluka a nikdy by mě nenapadlo se trápit kvůli tomu, že nebudeme mít holku. Je mi to úplně jedno.
Budu opakovat to, co už tady bylo psáno, ale zdraví je nejdůležitější. Přítel má kolegu a jeho tříletý syn teď onemocněl leukemií, a to si pak člověk uvědomí, že je naprosto fuk, jestli má doma syna nebo dceru, jenom ať je dítě zdravé.
Hlavně to klukům nedávej znát.
Moje máma si vždycky přála 4 kluky, nějak se nedařilo, brácha zemřel po porodu a celý život jsem slýchala, že je ráda, že má aspoň mě. Asi to nemyslela špatně a myslím, že je teď opravdu ráda, že má mě a ne kluky. Ale mě to poznamenalo.
Jo a nemyslím si, že by ta touha po klukovi u ní někdy odezněla. Teď má 2 vnuky a úplně se v nich vidí a užívá si je. Stejně jako sousedka vždycky toužila po holčičce - má 3 syny, od nich měla 3 vnuky a 4. konečně byla holčička. Její první slova byla - tak jsem se konečně dočkala. Takže to asi nikdy neotupí, ale člověk si zvykne.
Já mám 2 syny. Jsem hrozně šťastná, že je mám, ale taky tu je touha po holčičce. My půjdeme do 3. dítěte a už se připravuju na to, že prostě bude 3. kluk a čím víc nad tím uvažuju, tím víc mi to je jedno.
AnonymníX
@kristynaa Myslím,že úplně to nepřejde nikdy, zůstane to jako nesplněné přání, ale čím budeš starší a vzdálenější věku pořizování dětí budeš na to myslet míň a míň. Tchýně si občas posteskne, že neměla vytouženou holčičku, ale určitě se tím nijak netrápí. Holt člověk vždy nemá to po čem touží, já mám dvě vytoužené dcery a zase mi třeba chybí něco jiného
Hezká je knížka Dcera na přání ![]()
@kristynaa
Touhu chápu, v červenci čekáme třetího kluka, trochu jsem doufala v holčičku, aby byla změna, ale jsme samozřejmě rádi za zdravého chlapečka a moc se těšíme. Muž je za třetího kluka i rád, že alespoň víme co nás čeká a nemusíme nic kupovat. Mně líto, že bude všechno dědit, už teď nevím co kupovat za hračky k narozeninám mladšímu, to jsou samá auta a vlaky.
@JayLee no nevím jestli mi má být líto těch kluků…
kamarádky mi líto je
Nevim, jake je to mit zas syna, ale preziju to. Kazda to mame hozeny jinak.
Myslim si taky, ze stejna pohlavi maji k sobe bliz ![]()
![]()
@JayLee píše:
však ona to vi a moc dobře ale uz jsou v takove fazi, kdy on ma milenky ona o tom vi, ze je nestastnej diky tomu ze nemá dceru ale nerozvede se taky proc pac jsou v tom 4 deti a hypo noon uz si ji nevazi nemá proc a holku proste chce navíc ma brachu co ma 3 holky takze evidentne to maj rozdeleny u nich v rodine a v zadnej se nenajde opacny pohlavi
sorry, ale to je blbec, né chlap.. pohlaví ovlivňuje spermie ![]()
My teď očekáváme druhýho kluka a taky mě to zamrzí. Samozřejmě, že všichni kolem teď čekají a rodí holčičky, což je naprosto samozřejmý, to je životní zákon. Jo, uvědomuju si, že se pokaždý, když se o holčičce dozvím, nějak automaticky ušklíbnu, ale jinak si to moc nepřipouštím. A snad se to časem nezhorší. Třetí dítě u nás spíš v úvaze není a kdyby náhodou jo, tak opravdu až někdy, kdoví kdy. Ale pro ty děti je to asi lepší, že jsou to takhle dva kluci nebo dvě holky, než páreček, a takhle je to potřeba brát.
@fashion_victim83 tchýně má taky 2 syny, 2 vnuky a jednu vnučku a všechny bere úplně stejně, bylo by mi líto kdyby nějak nadržovala nebo měla rači švagrovo holčičku před našim klukem…
@bozetecha píše:
@kristynaa a co je na holčičce tak super, že to kluci nemají? Díky za odpověď.
Mně to třeba ani tak nepřijde z toho hlediska, co je teď, kdy jsou to děti. Spíš na to koukám nepříznivěji do budoucna. Přece jen dcery mají k matkám blíž, synové bývají víc do světa a ještě si přivedou nějaký ty snašky
Já to vidím třeba v mojí rodině. Já si s mojí mámou vždycky super pokecám a brácha s ní prohodí sotva pár slov. Ale on tam ještě bydlí, tak třeba se to časem trochu spraví. Manžel má jenom bráchu a tam jsou ty vztahy s jejich mamkou o dost vlažnější. Ne že by se neměli rádi, ale není to takovej ten kamarádskej pokec.