U rodičů, jak si dělíte domácí povinnosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
52
1.1.18 15:45

U nas taky mama hotel, ale sklidim po sobe aspon nadobi a zeptam se jestli potrebuje s necim pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2026
1.1.18 15:46

U našich uklízím, páč sou bordeláři a nemohla bych tam vypustit děti. Ale docela se tím zabavím..mkc není co by se u nich dylo dělat. Ještě berem psiska na procházku. Většinou jezdím jen sama s dětma, chlap má práci pořád nějakou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
825
1.1.18 16:13

Nedelame nic, protoze ma vse sva pravidla a kdyz to udelame spatne, tak by to po nas bylo stejne predelano. Takze jen uklizime po detech a kdyz jsme tam dyl, dovezeme nakup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
1.1.18 16:17

U rodičů nepřespáváme jelikož je mám 5 minut od sebe tak že tam jsem skoro pořád to samé přítelovo mamča též bydlí skoro u nás :lol: ale nikde nic neděláme vždy dostanu vynadáno když chci pomoci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.18 16:26

Driv jsem u tchana na navsteve delala doslova sluzku, varila jsem, uklizela, prala a zehlila. Tchan to bral jako samozrejmost tak ted na vsechno prdim, at si to dela sam. Teda krome vareni, protoze to co vari on by nikdo nezral…Takze prijedeme, ja varim a tim moje prace konci. Manzel pak pomaha tchanovi s nadobim a na zahrade.

• Citovat
  • Upravit
102087
1.1.18 16:32
@Coconutt píše:
nechapu proc se porad tohle musi resit, byla bys rada, kdyby se anonymni odtajnila a mela treba prezdivku tlustoprdka123? :lol:

Třeba protože by se alespoň základní pravidla diskuze měla dodržovat… a pak taky je to s anonymy nepřehledné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
1.1.18 17:17

Docela by mě zajímalo, pokud byste měli rodinu tchýně v zahraničí a přijeli byste tam třeba na 1 měsíc, zda byste museli pomáhat s vařením ci uklízením? Myslíte že je to ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
1.1.18 17:18

U nasich nedelame nic, je nam to zakazano. Jen vyjimecne kdyz treba potrebuji neco tezkeho prestehovat, tak manzel pomuze. Ja div ze ne na tajnacku uvarim, uklidim, nakoupim. Vzdy neco privezeme - kafe, piva, ovoce. Takze mama hotel a vse co delame je nase iniciativa. Rodice nas berou jako navstevu, vse obstaraji a jeste zabavi deti na cely vikend. U tchyne pravy opak. Tam div ze nedostaneme seznam, co mame vsechno udelat, o vnoucata se nezajima, sedi na gauci a nechava se obskakovat. Taky jsme tam od leta nebyli a to ji mame za rohem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
1.1.18 17:36

@Vladimirovna Ja si myslim, ze ne. Jako nerikam, ze byste se meli nechat obskakovat a nehnout prstem. Obcas bych si treba rano privstala a dosla pro snidani, nebo je pozvala na obed do restaurace, dojela na nakup. Ale abyste tam vylozene uklizeli, to ne. Aspon ja jsem v tom vychovana - navsteva je nasteva a o tu se ma hostitelka postarat, nebo si ji nezvat. Me by byla vylozene hamba, kdyby ke me prijela snacha a zacala varit v moji kuchyni a stirat schody…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.1.18 17:41
@Vladimirovna píše:
Docela by mě zajímalo, pokud byste měli rodinu tchýně v zahraničí a přijeli byste tam třeba na 1 měsíc, zda byste museli pomáhat s vařením ci uklízením? Myslíte že je to ok?

My se segrou jo. V tomhle jsme stejne. Bylo by nam trapne, aby nas nekdo obskakoval a hlavne, kdyz vime, ze mamka je nemocna a my tam dojedeme treba na tyden 9 lidi, prece nas nebude obskakovat a my si hodime nohy hore. Muj chlap klidne vezme sekacku, ja kolecka a sekame zahradu, kdyz otec nestihl posect. Radeji, kdyz si deda vezme vnoucata, ze pres rok je nevidi, tak casto. My od sebe nebydlime 5 minut. Ale ja jedu dom na navstevu ne do hotelu na dovolenou. Mam svoje doma, ale kdyz dojedeme k nasim, tak i tam jsem doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
1.1.18 17:46

Já u tchyně normálně pomáhám, když vidím že je v jednom kole (vaří a do toho děti), tak prostě jdu a vyklidím myčku, nebo jdu a pověsím prádlo, odmyju co je ve dřezu, ustelu potah na pohovkách… :nevim: Asi bych nemohla sedět a dívat se jak kmitá ;) V létě zase pomůžu tchánovi na zahradě, zaleju, vypleju, seberu exkrementy po psov… Když přijede ona, tak mi taky třeba očistí zeleninu, brambory, pohlídá knedlíky, odmyje nádobí… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
1.1.18 18:09
@Vladimirovna píše:
Docela by mě zajímalo, pokud byste měli rodinu tchýně v zahraničí a přijeli byste tam třeba na 1 měsíc, zda byste museli pomáhat s vařením ci uklízením? Myslíte že je to ok?

Být někde měsíc není návštěva, ale už spolubydlení, takže ano, přijde mi naprosto normální se v takovém případě zapojit do chodu domácnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
1.1.18 18:44
@Coconutt píše:
nechapu proc se porad tohle musi resit, byla bys rada, kdyby se anonymni odtajnila a mela treba prezdivku tlustoprdka123? :lol:

Budeme tedy všichni anonymní, ano? Sice jsme tu pod nickem a každý máme nějakou tu historii.
Výňatek z pravidel tohoto vebu:

Anonymní vkládání příspěvků ochrání váš nick a vaši identitu, pokud příspěvek obsahuje citlivé informace (například příjmy, sex, zdravotní problémy…). Anonymita však neslouží ke sdělování vlastního názoru nebo provokacím - takové příspěvky administrátorky odtajňují.
Nic z toho zakladatelka nepíše. Kdyby napsala, neřeknu ani slovo.
Už chápeš? :think:

• Citovat
  • Upravit
6445
1.1.18 19:09

Na mesic trvajici navsteve bych se citila trapne uz tak, a jeste se nechat obskakovat. My na navstevy s prespanim k rodicum nejezdime. Pokud jdu na obed tak se mamce ani tchyni do kuchyne necpu, pokud potrebuji pomoct se zahradou, se drevem, neco privezt, odstehovat apod tak si domluvime pracovni navstevu v ramci ktere klidne u tchyne uvarim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
1.1.18 19:25
@Satisfaction píše:
A ty bys ji u sebe nechala? Já ne :D tady má samoobsluhu jen brácha, přijde sní co je na tácu se sladkým pečivem a pak hledá v lednici. Všechny ostatní obskakuji, než přijdou je naklizeno a peřiny jim snad i navonim :lol:

Když mi hlídá děti, tak přijedu do vygruntovaneho bytu, taky se mne neptá ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová