Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Domuska tak všechno nejlepčí
![]()
nemám zdaleka všechno - nemáme chůvy, monitor dechu, pleny, přebalovací podložky, kosmetiku pro dítě, pro mě vložky a kalhotky do porodnice, nemáme vyřešenou matriku, nemám dětskou doktorku pro malou…a to jsem ještě na spoustu věcí zapomněla ![]()
s tchýní to bude pěkný, už teď je mi špatně
normálně je mi zle, neumím vysvětlit, ale takový divný pocit kolem žaludku - ale dneska je blbej den, nic se nedaří, takže ono to asi bude všechno se vším.
S těma doktrama je to u vás v poho - ale zas logicky, když je porodnice 40km daleko, musej to dělat přímo gyndaři…
@stephora tak jak jsi to prezila? =) ja postylku jeste nemam, protoze nebyla hezka.. uz byla odrbkana, tak budem kupovat novou a jeste pracku budem kupovat
hlavne me desi, ze za vcerejsi 2km prochazku, mi 6× ztrvrdlo bricho
i rano, nebo hlavne rano mi ani nechce zmeknout a mam ho furt jako sutr a boli.. pujdu teda ve ct k memu dr, jsem zvedava co mi na to rekne.. a kdyz se to do ct zhorsi, pojedu rovnou do nemocnice at mi s tim neco udelaji.. nebo mamka toto mela u bratra a ve 32tt byl mates venku.. nechci dopadnout stejne a to at si rika kdo chce co chce, jaka jsem histerka… se*u na ne. dosla jsem az sem, tak uz chci to dite donosit ![]()
@Domuska ahoj,. no, žiju - on to byl celkově divný víkend, oni mě nijak nikde nechtěli a už vůbec ne u tchýně, takže se to smrsklo na nedělní oběd, což zase ale bylo fajn, to se dalo snáz přežít.
Rady jsem si vyslechla, věci převzala, poděkovala a po třech hodinách jsme jeli do Phy - sice mě večer bolela hlava, ale dneska už je to dobrý…
mě břocho netvrdne, nebo tvrdne a nevím o tom
ale malou otočenou nemám, furt je vyprdelená na stejným místě - dneska musím uklízet, tak to jí třeba rozhejbe
ale cítím se dobře, jen se mi jaksi zpomaluje peristaltika střev a tak mě šasto tlačí bříško, protože jak jsem byla zvyklá chodit denně, tak teď třeba dva dny nejdu a to jsou muka… ![]()
jinak my máme postýlku z ikea za 800 a v ní matraci z ikea za 500 - víc do toho nebudu investovat, tohle stačí ![]()
@stephora jo, taky asi budem kupovat tu z ikei. nevim jestli tu za 800, nebo 1500.. obe jsou krasne. maly ma denska nejake lenosive pauzy a nechce se hybat..
co ta tvoje slecna? dela „bordylek“ kazdy den? :-p no vidis, nakonec jsi vsechno prezila
ja kolikrat nevim, jestli je maly tak nasackovany, nebo to mam tvrde bricho..
a budete malou krtit? u nas je to celkem rozjeta debata.. my chcem, ale jelikoz nejsme sezdani, nevime jestli to pujde ![]()
@Domuska my jsme oba z rodin nevěřících, takže křest ne. Tedy neporadím, jak to je, zda musíte být manželé - podle mě jde možná i o to, zda se křtí katolík nebo evangelík, nebo jiná církev…Jinak tohle jde dost mimo mě
vy jste katolíci?
moje prdelka se hýbe tak nějak furt stejně, má své cykly. Vzhledem k tomu, že se mi pořád prdelí pod pravým žebrem (není otočená a nejeví chuť se otočit)tak o ní vím neustále, protože mě tlačí…to se pak různě protahuju, abych jí zklepala níž - hrozný dítě
ani moc nekope, spíš se vlní, jak se přesouvá kolem pupíku ![]()
no přežila, co jiného mi zbývalo… ![]()
@stephora chm chm chm, nmusis mi odepisovat.. u pohode. kazdy nema zrovna naladu. ono se z pismenek neda vycitit jak co myslis, ale spis mi to prijde, jako bych te otravovala ![]()
@Domuska ježíš, ty máš zas náladu - jak jsi přišla na takovou hovadinu? jo, nesedím u PC, protože mě pak malá tlačí, ale vždycky jsem ti odepsala…
v tuhle chvíli řeším spoustu jiných problémů, takže přípravy na miminko jdou trochu stranou, ale píšu tak, jak věci jsou.
Kdybych ti nechtěla odepisovat, tak bych ti neodepisovala Domi, je mi 33, ne 12
už nejsem na základce ![]()
@stephora no ja chapu ze ti neni 12.. holt jeste neco z toho teen veku mi zustalo a vsechno resim
jinak uz pomalu nemuzu ani chodit, jak me boli bricho, tak zitra jedu na gyndu + plicni + pracak + zubarka a nakonec vecer k petrovi a v patek do brna
jak je tobe? furt tlaci? to bude pekny rachot, jak se mala bude otacet:D jinak resime desne dilema.. teda spis ja.. chtela jsem strasne petra u porodu, ale narazila jsem na netu na clanek, kde pisou ze je chlap po porodu sokovany a ma blok vuci sexu.. tak jsem si tady nasla tema sex po porodu a nemela jsem to delat.. moje obavy se potvrdili
prej vsechno v pohode, dokud nesel foti decko a neprosel kolem zakrvavele a otevrene a nevim co vsechno, manzelky.. pak meli rok se sexem utrum
petr prej ale chce a chce a chce a tak jsem mu rekla ze mi bude sedet u hlavy a ani se okem odeme nehne
jinak me to uprimne fakt nebavi a uz chci rodit.
to curani me zabiji.. vubec se nevyspim
zasypme svyma starostma, at se necitim jak blbka, ktera nikoho nezajima
![]()
@Domuska
hele, to má asi každej chlap jinak a neodhadneš, zda petr zrovna bude ten, co pak na tebe nesáhne, a nebo to s ním nic neudělá
já tam teda svýho chlapa rozhodně chci - ale taky nějak předpokládám, že mi bude stát u hlavy a na krev a roztažený porodní cesty se dívat nepujde, aby ho nekleplo
- jinak prej se tomu říká madonin komplex - prostě ten chlap tě jakože začně vnímat pouze jako matku a už ne jako sexuální partnerku, ale na to prej ani nemusí bejt u porodu, stačí, abyste se rozrostli o člena rodiny…
Já bych tam Petra pustila, když moc chce, poslat pryč ho můžeš vždycky, kdyby to bylo nějaký, že se ti tam s ním nebude dobře
Aby se to nestalo s mým chlapem, to by mě švihlo, už tak toho moc nenasexujeme po tech 7mi letech ![]()
no, malá tlačí, ale jak tak koukám na to tvoje čurání, tak je možná dobře, že není otočená a netlačí mě na močák - i tak chodim na wc zbytečně často na svlj vkus. Navíc mám eviděntně nějakou lehoučkou těhu inkontinecni, každej den mi jsopu cítit kalhotky a to nosím slipoé vložky a pořádně se utírám a samo 2× denně meju vodou…
strašně se bojim, že to nezmizí po porodu, že se mi tam něco podělalo
no, snad ne…
mě už to břicho taky nebaví, je těžký a už ani tolik neujdu po svých
nejsem na to zvyklá, že musím cestou z krámu odpočívat v půlce na lavičce, protože mě bolí záda a nohy a funim…nechápu maminy, k co maj 20-30kg navíc! já mám 10 kg a mám pociotl že tahám na břiše betonovej kvádr ![]()
@stephora mi povidej
ja mam 5kg navic a furt pribiram
no doufam ze to dopadne dobre a on bude sexualne v pohode. musim rict ze za ty tri roky mame ted snad nejvic sexu
a rekla bych, ze se mi krute zvetsilo bricho posledni dobou..
to tak strasne pomalu utikaaaaa.. at uz je venku
no velice doufam, ze to s tim zachodem nebude jeste horsi
a unik moci mam taky. bez intimky nedam ani ranu. mam snad 3 sprchace na intimni hygienu a sprchuju se, co se da.. tak drzim nam obema pesti, aby se nam chlapi nezmenili
![]()
@Domuska a tou močí je to hrůza, to mi snad vadí nejvíc, připadám si pořád nečistá a že jsem cítit a zas se nemůžu mejt 10× denně, protože pak se mi to zas splaší v pochvě a mám silnější výtok, takže optimum ráno a večer a v půlce dne když mám pocit, že by to chtělo… ale otravuje mě to, já jsem nikdy mimo těhu ani intimky moc nosit nepotřebovala, takže mi vadí, že mám pořád něco mezi nožkama…ale nenadělám s tím nic ![]()
já myslim, že to bude dobrý s těma chlapama
vůbec si nepřipouštím, že by nebylo
my teda máme sexu ai stejně, ale já sama se sebou mám sexu rozhodě víc
ale zas se krotím, abych si nepřivodila nějaké potíže typu předčasný porod a tak…
jinak je přece dobře, že přibíráš
jsi těhu
to ses ze začátku pořád strachovala, jak ti pupík neroste, jak si připadáš spíš tlustá a nikdo nepozná, že jsi těhu - tak tady to máš ![]()
@stephora no dyt ja si nejak nestezuju :-p jen rikam ze se mi rapidne zvetsilo. Jinak jsem teda v nemocnici, budu tu prej min. Tyden, pak by me meli pustit. Cipek se mi nejak nezkracuje, ale je pootevreny.. poslal me sem dr uz ve ct, ale ukecala jsem ho na nedeli
no ale vzhledem k tomu, ze jsme chdili 5 hodin po obchodech v brne vcera, jsme radsi vyjeli uz dneska. Kdyby se otviral dal, prevoz do brna a tam az do porodu
.. jinak s tim unikem je to fakt des. Nesnasim to :/:/ uz.mate vyrizenou matriku?
@Domuska ježiš, tak to doufám, že jsi v pořádku! mě dneska taky není dobře, ale čípek zatím dobrý…mám ve středu kontrolu, tak uvidíme, jak to semnou vypadá…
tak to se drž, ve špitále asi nuda, co? Hlavně, aby bylo vše OK! ![]()
já jsem hrozně pupkatá, dneska mi to oznámil můj miláček - ale myslel to dobře. on sám vidí, že už toho mám dost a už se mi to blbě nosí
Matriku jsem zatím neřešili, jsme ostudy - ale chlap nemá Rodnej list a nevím, zda mu někde udělaj opis…budu ho muset přitlačit, aby si ho kdyžtak od matky nechal poslat z domova. Já si musela nechat dělat duplikát, ten můj RL se ztratil někde kdysi při stěhování, sama nevím, kde je
![]()