Úlevy na dani na dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1
10.1.12 16:08

dotaz

Chtěla bych se zeptat.Je lepší úlevu na dítě aby bral ten kdo má více peněz, nebo je to jedno.Někdo říká že už to neplatí jako dřív a že to vyjde nastejno a někdo říká že to má brát ten kdo má vyšší příjem.Můžete mi to prosím někdo vysvětlit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
10.1.12 21:05

Je to úplně jedno, jednak je jednotná daň 15% a jednak je to pevná sleva z již vypočtené daně, takže je úplně jedno, jestli máš slevu 1000,– z 10 000,– nebo z 5000,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Danispro
11.1.12 14:50

úleva daně na dítě

Chci se zeptat jak je to s úlevou na daních u dítěte do 26 let studující na vysoké škole a zároveň podniká. Můžu stále jako matka uplatňovat úlevu na daních i když má syn tím pádem nějaký příjem?
Díky za odpověď

• Citovat
  • Upravit
31
11.1.12 22:08

pokud prokáže studium potvrzením ze školy, tak si jej můžeš stále uplatňovat do jeho 26 let, k jeho výdělku se nepřihlíží, on ve svém danovém přiznání si na sebe také uplatní slevu jak na poplatníka tak na studenta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
leonasi
19.1.12 10:55

Chtěla bych se zepta,jestli si může žádat o úlevu na daních přítel,který není bologickým otcem,ale žijeme spolu ve spolčené domácnosti.Já si žádat nemůžu,jsem na MD.

• Citovat
  • Upravit
101759
19.1.12 12:46

Pokud není uveden v RL, tak nemůže, to by mohl pouze pokud by byl manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
leonasi
19.1.12 12:51

Moc děkuji za odpoveď :)

• Citovat
  • Upravit
mischell9
21.1.12 18:02

Nevíte někdo, jestli si může přítel uplatňovat slevu na dani na dítě, když dělá u více firem na Dohodu o provedení práce? Prohlášení poplatníka podepsal tím pádem příští rok bude muset podávat daňové přiznání a tam to napsat musí, ne?
Děkuji za odpověď.

• Citovat
  • Upravit
101759
21.1.12 19:25

Jojo, pokud si za rok vydělá alespoň 48 tisíc. A normálně je uvede do DP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mischell9
21.1.12 20:40

A těch 48 tisíc musí být u jednoho zaměstnavatele nebo u všech dohromady?

• Citovat
  • Upravit
101759
21.1.12 21:29

Dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mischell9
21.1.12 21:32

Moc děkuji za odpověď!

• Citovat
  • Upravit
Rigde
23.1.12 13:41

dotaz

Dobrý den.Již něco málo přes rok uplatňuji slevu na dani na dceru z prvního manželství.Současně pobírám slevu na syna ze současného manželství.Sleva mi na dceru naskočila automaticky do výplaty po tom co šla bývalá na mateřskou.Nebral jsem to nějak v potaz a teď mi účetní oznámila že pobírám slevu neoprávněně.Jak mám teď postupovat,jak to bude v ročním vyúčtování a čeho se můžu obávat?Zdůrazňuji že jsem o nic nežádal.Děkuji za odpověď.

• Citovat
  • Upravit
101759
23.1.12 15:39

No, neoprávněně ji pobíráš, měl si nahlásit, že už s bývalou manželkou nežiješ ve společné domácnosti.
A může ti v ročním zúčtování daní celý neoprávněný odpočet zrušit, tj. odečíst ti cca 10 tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rigde
23.1.12 18:35
j.a.n.i1 píše:
No, neoprávněně ji pobíráš, měl si nahlásit, že už s bývalou manželkou nežiješ ve společné domácnosti.
A může ti v ročním zúčtování daní celý neoprávněný odpočet zrušit, tj. odečíst ti cca 10 tis.
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák