Umíte se zamilovat ve 40 letech?

Anonymní
10.9.21 07:59

Umíte se zamilovat ve 40 letech?

Je mi 40, jsem rozvedeny 1,5 roku po 15 letech manzelstvi, ale nikdy jsem poradne nejak nebyl sam, nechci byt sam, neumim to.. Za tu dobu po rozvodu jsem stihl 3 vztahy, i když 2 trvaly asi 3 měsíce a ted mam pritelkyni mesic. Kdyz to bylo ve fazi, kdy otukavani, tak jsem fakt byl do ni blazen, porad bych ji chtel videt, mel jsem potrebu byt neustale v kontaktu. Ale ted to ma bohuzel klesajici tendenci. Jo, myslim na ni, sem tam si neco napiseme, kdyz jsme spolu, tak mi je s ni dobre. Dnes se uvidime a tesim se na ni, ale zase treba ted jsme se skoro tyden nevideli a klidne bych to jeste vydrzel.
Tak me napadlo…
Je to v tomhle veku uz normalni? Treba to tak maji vsichni, 15 let jsem se nezamikoval, tak treba to takhle uz proste je.
Je to tim, ze jsem po rozvodu nebyl poradne sam? Rika se, ze clovek by si mel vyzkouset byt sam, ale podle me je kazdy jiny. Pred byvalkou jssm byl sam asi 2 mesice a vydrzelo nam to 15 let, byl jsem zabouchlej hodne.
Drzi me nekde v podvedomi byvala? Tohle si nemyslim. Vubec si na ni nevzpomenu, je mi jedno, co dela, nestve me, ze nekoho ma. Dokonce me uz ani fyzicky nepritahuje.
Pritelkyni jsem dobyl a uz me tak nebere? To se taky rika, ze pokud probehne sex, uz nas ta chemie opousti. Nerikam, ze to tak neni, ale do vztahu primarne nejdu s tim, ze chci zenskou jen do postele a pak ji odkoupnout.
Neni to ta prava? Nic mi na přítelkyni nevadi, je fajn. Obcas teda trosku „chytrolinka“ a na vsechno ma odpoved a ke vsemu komentar. Nechci rict, ze mi to vadi, ale kdyby tuhle vlastnost nemela, nevadilo by mi to.
Budu rad za vase nazory, protoze mi z toho neni moc dobre, po rozvodu jsem to tak mel i s temi predchozimi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Kutil Tom
10.9.21 08:02

1. Ne.
2. Ne.
3. To musíš vědět sám, nemusí.
4. Jen u blbců.
5. Možná.

• Citovat
  • Upravit
1540
10.9.21 08:07

Podle mě prostě jen moc tlačíš na pilu.
Jak jako neumíš být sám? Ja potkat takovyho chlapa, tak utíkám rychle pryč. Vsichni potřebujeme nějaký svůj prostor. A jinak to, cos všechno vyjmenoval za otázky jsou blbosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1392
10.9.21 08:08
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catch-22
10.9.21 08:13
@Anonymní píše:
Je mi 40, jsem rozvedeny 1,5 roku po 15 letech manzelstvi, ale nikdy jsem poradne nejak nebyl sam, nechci byt sam, neumim to.. Za tu dobu po rozvodu jsem stihl 3 vztahy, i když 2 trvaly asi 3 měsíce a ted mam pritelkyni mesic. Kdyz to bylo ve fazi, kdy otukavani, tak jsem fakt byl do ni blazen, porad bych ji chtel videt, mel jsem potrebu byt neustale v kontaktu. Ale ted to ma bohuzel klesajici tendenci. Jo, myslim na ni, sem tam si neco napiseme, kdyz jsme spolu, tak mi je s ni dobre. Dnes se uvidime a tesim se na ni, ale zase treba ted jsme se skoro tyden nevideli a klidne bych to jeste vydrzel.
Tak me napadlo…
Je to v tomhle veku uz normalni? Treba to tak maji vsichni, 15 let jsem se nezamikoval, tak treba to takhle uz proste je.
Je to tim, ze jsem po rozvodu nebyl poradne sam? Rika se, ze clovek by si mel vyzkouset byt sam, ale podle me je kazdy jiny. Pred byvalkou jssm byl sam asi 2 mesice a vydrzelo nam to 15 let, byl jsem zabouchlej hodne.
Drzi me nekde v podvedomi byvala? Tohle si nemyslim. Vubec si na ni nevzpomenu, je mi jedno, co dela, nestve me, ze nekoho ma. Dokonce me uz ani fyzicky nepritahuje.
Pritelkyni jsem dobyl a uz me tak nebere? To se taky rika, ze pokud probehne sex, uz nas ta chemie opousti. Nerikam, ze to tak neni, ale do vztahu primarne nejdu s tim, ze chci zenskou jen do postele a pak ji odkoupnout.
Neni to ta prava? Nic mi na přítelkyni nevadi, je fajn. Obcas teda trosku „chytrolinka“ a na vsechno ma odpoved a ke vsemu komentar. Nechci rict, ze mi to vadi, ale kdyby tuhle vlastnost nemela, nevadilo by mi to.
Budu rad za vase nazory, protoze mi z toho neni moc dobre, po rozvodu jsem to tak mel i s temi predchozimi.

Jak se projevuje to neumět být sám, nebaví Tě si sám vyprat a uvařit? :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.9.21 08:14
@fíkofka píše:
Podle mě prostě jen moc tlačíš na pilu.
Jak jako neumíš být sám? Ja potkat takovyho chlapa, tak utíkám rychle pryč. Vsichni potřebujeme nějaký svůj prostor. A jinak to, cos všechno vyjmenoval za otázky jsou blbosti.

Nemyslim fyzicky byt sam. Nemam potřebu byt nekomu porad za zadkem. Naopak, u pritelkyne mi vyhovuje, ze nema v planu nejake stehovani, chce mit svuj cas pro sebe a taky ho dava mne. Vidame se treba 2× nebo 3× za tyden. Ted je prvni tyden, kdy jsme se nevideli 5 dni. V tomhle to mame uplne stejne, takze si rikam, co mi, sakra, vadi?

Příspěvek upraven 10.09.21 v 08:28

• Citovat
  • Upravit
25897
10.9.21 08:17

To musíš vědět ty, co ti vadí. Nechceš zkusit být chvíli sám a srovnat se sám se sebou? Rok a půl po rozvodu po 15 letech není zas tak dlouhá doba, abys to měl odžito.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.21 08:19
@catch-22 píše:
Jak se projevuje to neumět být sám, nebaví Tě si sám vyprat a uvařit? :mrgreen: :mrgreen:

Vubec ne, domaci prace zvladam a sluzku nehledam. Jen kdyz nikoho nemam, tak me nic nebavi. Chodim jen do prace a domu a to me proste nenaplnuje. Chci nekomu zavolat, napsat, sdilet zazitky, s nekym jit na vylet.

• Citovat
  • Upravit
1392
10.9.21 08:21

Taky si myslím, že by potřeboval být sám nějakou dobu. Té ženĕ by se asi moc taky nelíbilo jak o ní píše…je nĕco jako záplata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kutil Tom
10.9.21 08:22
@catch-22 píše:
Jak se projevuje to neumět být sám, nebaví Tě si sám vyprat a uvařit? :mrgreen: :mrgreen:

To nesouvisí s praním a vaření. Já taky neumím být sám, nebaví mě to a nevidím sebemenší důvod, proč bych se měl něco takového učit, já jsem párový tvor a vyhovuje mi být v páru. K partnerce hodně kontaktní (a k cizím naopak netykavka), kontakt je zrovna věc, která je důležitá a dost se podceňuje, jen tak mimochodem… Ne, nemusím s někým být 24 hodin denně, klidně se můžeme i vidět i jen párkrát do týdne, ale je pro mě důležité tu svojí druhou polovičku mít.

Jestli to někdo máte jinak, mějte si, vaše věc, ale obecně je věta „nejdřív se nauč být sám“ neskutečná koko-tina.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.9.21 08:25
@Mayaa007 píše:
Taky si myslím, že by potřeboval být sám nějakou dobu. Té ženĕ by se asi moc taky nelíbilo jak o ní píše…je nĕco jako záplata

Myslis to o te chytrolince? Vyznelo to asi spatne, ale nebylo to vůbec mysleno zle. Jen jsem chtel nastinit jedinou vlastnost, ktera by mi teoreticky mohla vadit. Jinak ona je skvela, jsem s ni rad…ale to uz jsem psal.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.9.21 08:27
@Kutil Tom píše:
To nesouvisí s praním a vaření. Já taky neumím být sám, nebaví mě to a nevidím sebemenší důvod, proč bych se měl něco takového učit, já jsem párový tvor a vyhovuje mi být v páru. K partnerce hodně kontaktní (a k cizím naopak netykavka), kontakt je zrovna věc, která je důležitá a dost se podceňuje, jen tak mimochodem… Ne, nemusím s někým být 24 hodin denně, klidně se můžeme i vidět i jen párkrát do týdne, ale je pro mě důležité tu svojí druhou polovičku mít.Jestli to někdo máte jinak, mějte si, vaše věc, ale obecně je věta „nejdřív se nauč být sám“ neskutečná koko-tina.

Mam to presne jako ty. Nezkusime to spolu? :mrgreen:
Kamarady mam 2, ktere vidim tak 2× za rok, kamarady nepotrebuju, ale partnerku zkratka jo.

• Citovat
  • Upravit
25897
10.9.21 08:27

A ty nemáš žádné kamarády, s kterými bys mohl něco sdílet? A co děti, nemáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40446
10.9.21 08:30
@Anonymní píše:
Tak me napadlo…

Tak znáte se měsíc, to je nic, přešlo to první poblouznění a ted se poznáváte, prostě Ti začne i leccos vadit.

Doporučuju na nic nespěchat, nestěhovat se a počítat s tím, že Tě to může i přestat bavit úplně, stalo se mi taky několikrát po počátečním nadšení… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.21 08:31
@divine woman píše:
A ty nemáš žádné kamarády, s kterými bys mohl něco sdílet? A co děti, nemáš?

Mam syna (13) ve stridavce po tydnu, ale ten jde radsi s kamarady ven nez s tatou na vylet, coz samozrejme chapu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky