Úmrtí a volno na pohřeb v práci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21091
16.11.19 13:04
@vokishka píše: Žádnou už nemám.

Tak se zkus domluvit, že si to napracujes. A nebo si vezmeš neplacené volno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2472
16.11.19 13:13

Je to o domluvě. Pokud nemáš dovolenou, tak se domluvit, že si to napracuješ, nebo ať ti dá neplacené volno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65443
16.11.19 13:18

@P4ja @Dory22 nadpracovat u nás nejde. Já se jen ptám, jestli třeba na to neplacené volno není nárok, je u nás ze strany vedení nic moc atmosféra. Tak ať vím předem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
16.11.19 13:26
@vokishka píše:
@P4ja @Dory22 nadpracovat u nás nejde. Já se jen ptám, jestli třeba na to neplacené volno není nárok, je u nás ze strany vedení nic moc atmosféra. Tak ať vím předem.

Koukni sem. Strýc do toho dle mého nepatří nepatří. Pokud tedy nežil s vámi. https://www.finance.cz/…radni-volno/

Ale neplacené volno by ti dát mohli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65443
16.11.19 13:33

@P4ja zajímavý. Na kolegu z práce můžeš mít placené volno, ale strejda, který je můj přímý příbuzný (bratr mě matky, ne prizeneny),tak ten se vůbec nezmiňuje. Mohl by tam být aspoň nárok na neplacené volno. Pokud bude hnusný zaměstnavatel, tak má člověk smůlu. Já to mám přes půlku republiky, vlakem přes pět hodin, po té naší úchvatné dálnici i mnohem víc. To je třeba celý den, ne pár hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
16.11.19 13:36
@vokishka píše:
@P4ja zajímavý. Na kolegu z práce můžeš mít placené volno, ale strejda, který je můj přímý příbuzný (bratr mě matky, ne prizeneny),tak ten se vůbec nezmiňuje. Mohl by tam být aspoň nárok na neplacené volno. Pokud bude hnusný zaměstnavatel, tak má člověk smůlu. Já to mám přes půlku republiky, vlakem přes pět hodin, po té naší úchvatné dálnici i mnohem víc. To je třeba celý den, ne pár hodin.

Mně povídej, já si brala dovču na pohřeb pratety, která u nás v podstatě celý můj život bydlela. Aspoň víš jak to je. Šla bych za šéfem s tím, že bych ráda neplacené volno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
16.11.19 14:03

Neplacené volno ti zaměstnavatel nemusí dát. Píšeš, že vedení není moc vstřícné. Situaci můžeš posoudit jen ty (dostal u vás někdy někdo neplacené volno atd…?) Pokud je odpověď spíš ne, tak pokud na pohřeb joo chceš jít, tak bych vyčkala a ráno na prase zavolala do práce, že je mi špatně…

• Citovat
  • Upravit
65443
16.11.19 14:05
@Lalelale píše:
Neplacené volno ti zaměstnavatel nemusí dát. Píšeš, že vedení není moc vstřícné. Situaci můžeš posoudit jen ty (dostal u vás někdy někdo neplacené volno atd…?) Pokud je odpověď spíš ne, tak pokud na pohřeb joo chceš jít, tak bych vyčkala a ráno na prase zavolala do práce, že je mi špatně…

Já nevím, jak to bude. Ale trochu mi není jasny, jak bych to pak řešila. Pokud nechceš klasické áčko a vytýkací dopis, musíš dones neschopenku nebo papír, že jsi byla u lékaře. Nedokážu si představit, jak jinak se to dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
16.11.19 14:10

@vokishka jo aha, to si neumím představit, že jdu k doktorovi, aby mi potvrdil, že zvracim a že jsem mu opravdu pozvracela boty :( U nás stačilo vždy zavolat. A měl u vás někdy někdo neplacené volno? Můj tehdejší český zaměstnavatel ho třeba odmítal dávat.

• Citovat
  • Upravit
65443
16.11.19 14:17
@Lalelale píše:
@vokishka jo aha, to si neumím představit, že jdu k doktorovi, aby mi potvrdil, že zvracim a že jsem mu opravdu pozvracela boty :( U nás stačilo vždy zavolat. A měl u vás někdy někdo neplacené volno? Můj tehdejší český zaměstnavatel ho třeba odmítal dávat.

Jo, ta blbá situace je až teď, nějak se to blbě vyvrbilo. Já ještě stopro nevím, jestli pojedu. Jen jsem chtěla vědět, jaká mám práva, kdybych jela. Budeme se domlouvat, možná mě jen zastoupí sourozenci. Přiznám se, že je mi tak zle v autě, že z toho mám hrůzu. Jsem schopná zvracet i po deseti kilometrech. Takže nevím, jak to vymyslíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová