Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zakladatelko a já tě na jednu stranu chápu, dva roky mi vážně nepřijdou jako nic, to je přece dlouhá doba. Kdyby to byly dva měsíce nebo týdny, tak neřeknu. Přijde mi zvláštní, že se dva týdny ani neukáže ve svém bytě a že v podstatě nic o situaci nevíš
jak vůbec chodí do práce? A co věci, oblečení a tak? Nebo je to kousek od vás?
Samozřejmě chápu, že je teď omezení osob na pohřbech, že chce pomoci nevlastní matce - třeba se zhroutila a musí být pod dohledem? Nevíš?
Tyhle veci nemaji zadny povinny / stejny charakter. Kazdy to ma jinak.
Na druhou stranu, ve vztahu je potreba veci sdilet a mluvit o nich, lidi to sblizuje, navozuje to urcitou intimitu.
Nepises, jak moc jste o vsem mluvili, jestli ti to vysvetlil nebo ne. Chova se skoro jakobys jeho partneka ani nebyla.
@ropucha 02 píše:
Tak překvapilo by mne, že nesmíš na pohřeb. Ten zbytek se dá pochopit.
Mimochodem, nebyl třeba přítel před vztahem s tebou ženatý?
Tak pohřby jsou pořád ještě omezené počtem. Tak logicky má přednost přímý příbuzný před přítelkyní. Alespoň já to tak vidím.
@Semtex píše:
Zakladatelko a já tě na jednu stranu chápu, dva roky mi vážně nepřijdou jako nic, to je přece dlouhá doba. Kdyby to byly dva měsíce nebo týdny, tak neřeknu. Přijde mi zvláštní, že se dva týdny ani neukáže ve svém bytě a že v podstatě nic o situaci nevíšjak vůbec chodí do práce? A co věci, oblečení a tak? Nebo je to kousek od vás?Samozřejmě chápu, že je teď omezení osob na pohřbech, že chce pomoci nevlastní matce - třeba se zhroutila a musí být pod dohledem? Nevíš?
No je to stejné město, nevím zda chodí domů když jsem v práci ale dvě věci ne. Mne právě taky nevím zda mám vydržet nebo se svalit a jít. Přes messenger jsem měla dvě zprávy o úmrtí a že nepřijede že bude s mamkou
@Anonymní píše:
@cecetka no vše před tím úplně skvěle fungovalo. Žádné hádky nic o to mně to více překvapilo
Sila a kvalita vztahu se projevi v krizovych situacich. Jeho chovani mi vuci tobe prijde divne ![]()
@Lucie_Sx píše:
Tyhle veci nemaji zadny povinny / stejny charakter. Kazdy to ma jinak.Na druhou stranu, ve vztahu je potreba veci sdilet a mluvit o nich, lidi to sblizuje, navozuje to urcitou intimitu.
Nepises, jak moc jste o vsem mluvili, jestli ti to vysvetlil nebo ne. Chova se skoro jakobys jeho partneka ani nebyla.
Nevysvětlil napsala na messengeru že umřel a pak že zůstane u matky nic víc
@ropucha 02 píše:
Tak překvapilo by mne, že nesmíš na pohřeb. Ten zbytek se dá pochopit.
Vnimam to naopak ![]()
@cecetka píše:
Sila a kvalita vztahu se projevi v krizovych situacich. Jeho chovani mi vuci tobe prijde divne
Mne p1rave už taky. 1proto jsem se zeptala na názory lidí
Jinak to že se partneř vzájemně podrží v takovémhle případě znamená, že partner dostane prostor pro truchlení, které holt může znamenat vyšší potřebu samoty, či řešení věci se svou nejbližší rodinou a že ten druhý to pochopí a podpoří.
Ne že by měl ještě ošetřovat tvoje pocity, že najednou nemáš pozornost a že se musíš smířit s tím, že nejsi ten člověk se kterým se dělí o svoje starosti. Je docela dobře možné, že tuší že by si to neunesla, nebo by si namísto podpory a pochopení z toho začala dělat něco o tobě.
Což je tenhle post - jsi naštvaná, že nemáš pozornost a nejsi v roli milosrdné utěšitelky. Namísto toho aby si řešila pomoc a potřeby svého partnera, který je v dost těžké situaci, stěžuješ si na internetu, že smrt otce tvého partnera není tak jak by si chtěla.
@Ou píše:
Jinak to že se partneř vzájemně podrží v takovémhle případě znamená, že partner dostane prostor pro truchlení, které holt může znamenat vyšší potřebu samoty, či řešení věci se svou nejbližší rodinou a že ten druhý to pochopí a podpoří.Ne že by měl ještě ošetřovat tvoje pocity, že najednou nemáš pozornost a že se musíš smířit s tím, že nejsi ten člověk se kterým se dělí o svoje starosti. Je docela dobře možné, že tuší že by si to neunesla, nebo by si namísto podpory a pochopení z toho začala dělat něco o tobě.
Což je tenhle post - jsi naštvaná, že nemáš pozornost a nejsi v roli milosrdné utěšitelky. Namísto toho aby si řešila pomoc a potřeby svého partnera, který je v dost těžké situaci, stěžuješ si na internetu, že smrt otce tvého partnera není tak jak by si chtěla.
A truchlit bude jak dlouho?
Jen aby tazatelka vedela, jestli si na ni za 10 let jeste vzpomene ![]()
Vam jako fakt prijde normalni, aby dospely chlap 14 dnu nemluvil se svoji partnerkou? Me ne ![]()
Ano, partneři by si měli být oporou. To znemená, že teď máš být oporou TY JEMU.
@Anonymní píše:
No je to stejné město, nevím zda chodí domů když jsem v práci ale dvě věci ne. Mne právě taky nevím zda mám vydržet nebo se svalit a jít. Přes messenger jsem měla dvě zprávy o úmrtí a že nepřijede že bude s mamkou
Jeee, tak to zase nedělej, nechat někoho nedlouho po úmrtí rodiče není zrovna košer, ač tedy to jeho chování také ne.
Být tebou bych ještě vydržela, počkala, až se vrátí. Třeba mu to ještě dojde. Určitě bych to nechala na něm, ať se tedy sám vymáčkne a vysvětlí, co se stalo. A podle toho, co bude, bych se pak zařídila. Určitě bych mu nedělala nic na truc, to v žádném případě.
Svědčí to o tom, že ten váš vztah asi zase nebral vnitřně tak vážně, když s tebou nechce absolutně vůbec žádným způsobem sdílet takovouto vážnou a nepříjemnou věc.
@Bábrdl ráda bych byla kdybych ho alespin jednou za 14 dní viděla a mohla s ním promluvit. Logicky mně to nenechá v klidu dyz 14 dní o ničem nevím a jako bych byla sama bez partnera a ani nevím zda ještě má cenu čekat.
@Semtex píše:
Jeee, tak to zase nedělej, nechat někoho nedlouho po úmrtí rodiče není zrovna košer, ač tedy to jeho chování také ne.Být tebou bych ještě vydržela, počkala, až se vrátí. Třeba mu to ještě dojde. Určitě bych to nechala na něm, ať se tedy sám vymáčkne a vysvětlí, co se stalo. A podle toho, co bude, bych se pak zařídila. Určitě bych mu nedělala nic na truc, to v žádném případě.
Svědčí to o tom, že ten váš vztah asi zase nebral vnitřně tak vážně, když s tebou nechce absolutně vůbec žádným způsobem sdílet takovouto vážnou a nepříjemnou věc.
Nechci to dělat. Jen ta situace není příjemná už ani pro mne. A už i moji rodiči říkají že se jim to nezdá. A přitom takový vztah pěkný to byl.
@Anonymní píše:
@Bábrdl ráda bych byla kdybych ho alespin jednou za 14 dní viděla a mohla s ním promluvit. Logicky mně to nenechá v klidu dyz 14 dní o ničem nevím a jako bych byla sama bez partnera a ani nevím zda ještě má cenu čekat.
On s tebou nekomunikuje jako vůbec?