Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
V podstatě mám podobnej problém jako zakladetlka, mám pětiměsíčňátko a někdy už mě ta únava a ten pocit, že jsem totálně bez energie leze krkem..
Přítel se (když není v práci) o malého stará, nechává mě ráno se dospat, všechno..ale já se cítím unavená pořád. A to my Maty spinká celou noc v kuse, od osmi do cca sedmi do rána. Nějaká rada, jak získat alespoň trošku energie? Co vám pomáhá?
mě pomohla vitamínová bomba ,koupila jsem si multivitamíny a zvýšila jsem si dávky ovoce a zeleniny
@sophinka já mám právě pocit, že toho jím dost..ale klíďo ještě přidám, to mi problém nedělá ![]()
Mě svého času na únavu (a taky na nervy) dost pomohlo Magne B6, dozobávala jsem zásoby z těhotenství. ![]()
Ale myslím, že se nemá, pokud kojíš. ![]()
A co zkusit zajít na odběry, jak jsi na tom s železem? Měla jsem s tím v těhotenství i po porodu docela problémy a unavená jsem byla strašně ![]()
@lyrica
asi bych zašla normálně k obvoďákovi
jinak já jsem teda ještě poměrně unavená skrz krční páteř, ale to bys určitě cítila, že máš bloklou páteř.. ![]()
@sterezie Já mám hypermobilitu krční páteře..rehabky, límec..klasika už několik let.. ![]()
Ahoj, čím bych začala..mám doma dvě děti 3,5 a rok a půl. A jsem v poslední době strašně unavená. Nemůžu se vykopat ráno z postele, pak mi trvá než začnu něco dělat. Občas mě bolí hlava tak, že nejsem schopná ničeho…nejraději bych se viděla v posteli a prospala celý den. Nějak bych to vydržela, jenže studuji a čekají mě zkoušky, na které nejsem schopna se připravit…tím, jak jsem unavená jsem potom protivná na děti. V poslední době toho na mě bylo docela moc - úmrtí blízké osoby. Jenže já potřebuji nějak fungovat. Potřebuji nějak nastartovat. Když si odpoledne lehnu s dětmi, okamžitě usnu a vstávat pak zase nechci. V noci před spaním se mi vždy zdá o zesnulé osobě, takže tak hodina nebo dvě než usnu…Jak si nabíjíte baterky vy? Nemáte nějaké rady a tipy? Děkuji ![]()
V obdobi zkousek to asi ted nevyresis, samo o sobe je to pro tebe stres, ktery vycerpava. nemuzes dat aspon deti treba na vikend k babicce a jet s manzelem na vikend treba na hory, jen tak se valet, pochodit a nacerpat novou svezi energii
a co na dobiti baterek - odpocinek, vypnout, vycistit si organismus dietou
Tak mně se taky ráno nic moc nechce, jsem spíš sova, říkám, že mám pomalý starty, ale zas vydržím dělat dýl do noci. Když jsem dělala školu a k tomu malý děti a domácnost, tak vždy před zkouškama u mě fungoval adrenalin nebo co, byla jsem jak terminátor, spala tak dvě hoďky a každej den skoro do rána šrotila nebo psala práce. Únava se vždy dostavila až po zkouškách, státnicích, to jsem byla vždy vyřízená několik dní. Co zkusit třeba nějaký vitaminy.
Hezký večer přeju, poradíte něco na silnou únavu a pocit zimy? Většinu dne jsem schopná jít rovnou spát, nic se mi nechce dělat, na všechno jsem hrozně unavená a přemlouvám se do činnosti, večer naopak nemůžu usnout. Pořád chodím ve svetru, je mi zima. Špatně spím, budím se, naspím většinou tak max šest hodin. Štítnou žlázu mám v pořádku, mám jen snížené železo a leukopenii (hodnotu nevím, oznámila mi to Dr. telefonicky).
Jím déčko, céčko, doplňky stravy. Stravu mám horší, ale to kvůli alergiím moc ovlivnit nemůžu. Snažím se aspon trošku hýbat a fungovat, ale je to náročné. Čím nabrat více energie? Jaké doplňky stravy by mi mohly pomoct?
@Anonymní píše:
Hezký večer přeju, poradíte něco na silnou únavu a pocit zimy? Většinu dne jsem schopná jít rovnou spát, nic se mi nechce dělat, na všechno jsem hrozně unavená a přemlouvám se do činnosti, večer naopak nemůžu usnout. Pořád chodím ve svetru, je mi zima. Špatně spím, budím se, naspím většinou tak max šest hodin. Štítnou žlázu mám v pořádku, mám jen snížené železo a leukopenii (hodnotu nevím, oznámila mi to Dr. telefonicky).Jím déčko, céčko, doplňky stravy. Stravu mám horší, ale to kvůli alergiím moc ovlivnit nemůžu. Snažím se aspon trošku hýbat a fungovat, ale je to náročné. Čím nabrat více energie? Jaké doplňky stravy by mi mohly pomoct?
Doplňte železo.. Víte i že ho máte málo…
Mě zjistili málo železa loni v květnu, neřešila jsem to, od září mi začala hrozná únava, znova krevní obraz a železa bylo ještě méně než v květnu. Začala jsem ho pravidelně brát a je to mnohem lepší. Ale trvalo to tak měsíc, dva než se to zlepšilo. A ještě beru hořčík a déčko
@Anonymní píše:
Hezký večer přeju, poradíte něco na silnou únavu a pocit zimy? Většinu dne jsem schopná jít rovnou spát, nic se mi nechce dělat, na všechno jsem hrozně unavená a přemlouvám se do činnosti, večer naopak nemůžu usnout. Pořád chodím ve svetru, je mi zima. Špatně spím, budím se, naspím většinou tak max šest hodin. Štítnou žlázu mám v pořádku, mám jen snížené železo a leukopenii (hodnotu nevím, oznámila mi to Dr. telefonicky).Jím déčko, céčko, doplňky stravy. Stravu mám horší, ale to kvůli alergiím moc ovlivnit nemůžu. Snažím se aspon trošku hýbat a fungovat, ale je to náročné. Čím nabrat více energie? Jaké doplňky stravy by mi mohly pomoct?
Mám to samé. Leukopenie a neutropenie, včera jsem byla na odběrech a na konci měsíce jdu na kontrolu na hematologii.
Jsem z toho úplně na nervy. Určitě doplnit železo a pokud ti je zima a jsi unavená tam můžeš mít i anémii což souvisí s tím železem. Řekl ti doktor něco bližšího k té leukopenii nebo to nechal tak?