Únava

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41882
15.4.12 10:14

V podstatě mám podobnej problém jako zakladetlka, mám pětiměsíčňátko a někdy už mě ta únava a ten pocit, že jsem totálně bez energie leze krkem..
Přítel se (když není v práci) o malého stará, nechává mě ráno se dospat, všechno..ale já se cítím unavená pořád. A to my Maty spinká celou noc v kuse, od osmi do cca sedmi do rána. Nějaká rada, jak získat alespoň trošku energie? Co vám pomáhá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
15.4.12 10:19

mě pomohla vitamínová bomba ,koupila jsem si multivitamíny a zvýšila jsem si dávky ovoce a zeleniny

• Citovat
  • Upravit
41882
15.4.12 10:20

@sophinka já mám právě pocit, že toho jím dost..ale klíďo ještě přidám, to mi problém nedělá 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
15.4.12 10:32

Mě svého času na únavu (a taky na nervy) dost pomohlo Magne B6, dozobávala jsem zásoby z těhotenství. :mrgreen:
Ale myslím, že se nemá, pokud kojíš. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
15.4.12 10:34

A co zkusit zajít na odběry, jak jsi na tom s železem? Měla jsem s tím v těhotenství i po porodu docela problémy a unavená jsem byla strašně ;)

• Citovat
  • Upravit
41882
15.4.12 10:36

@Bersaba jsme už na UM ;)
@sterezie a na gyndu nebo k OL? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
15.4.12 10:39

@lyrica
asi bych zašla normálně k obvoďákovi ;) jinak já jsem teda ještě poměrně unavená skrz krční páteř, ale to bys určitě cítila, že máš bloklou páteř.. 8)

• Citovat
  • Upravit
41882
15.4.12 10:41

@sterezie Já mám hypermobilitu krční páteře..rehabky, límec..klasika už několik let.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.13 09:14

Únava

Ahoj, čím bych začala..mám doma dvě děti 3,5 a rok a půl. A jsem v poslední době strašně unavená. Nemůžu se vykopat ráno z postele, pak mi trvá než začnu něco dělat. Občas mě bolí hlava tak, že nejsem schopná ničeho…nejraději bych se viděla v posteli a prospala celý den. Nějak bych to vydržela, jenže studuji a čekají mě zkoušky, na které nejsem schopna se připravit…tím, jak jsem unavená jsem potom protivná na děti. V poslední době toho na mě bylo docela moc - úmrtí blízké osoby. Jenže já potřebuji nějak fungovat. Potřebuji nějak nastartovat. Když si odpoledne lehnu s dětmi, okamžitě usnu a vstávat pak zase nechci. V noci před spaním se mi vždy zdá o zesnulé osobě, takže tak hodina nebo dvě než usnu…Jak si nabíjíte baterky vy? Nemáte nějaké rady a tipy? Děkuji :-)

• Citovat
  • Upravit
12067
12.12.13 10:27

V obdobi zkousek to asi ted nevyresis, samo o sobe je to pro tebe stres, ktery vycerpava. nemuzes dat aspon deti treba na vikend k babicce a jet s manzelem na vikend treba na hory, jen tak se valet, pochodit a nacerpat novou svezi energii
a co na dobiti baterek - odpocinek, vypnout, vycistit si organismus dietou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
621
12.12.13 10:46

Tak mně se taky ráno nic moc nechce, jsem spíš sova, říkám, že mám pomalý starty, ale zas vydržím dělat dýl do noci. Když jsem dělala školu a k tomu malý děti a domácnost, tak vždy před zkouškama u mě fungoval adrenalin nebo co, byla jsem jak terminátor, spala tak dvě hoďky a každej den skoro do rána šrotila nebo psala práce. Únava se vždy dostavila až po zkouškách, státnicích, to jsem byla vždy vyřízená několik dní. Co zkusit třeba nějaký vitaminy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.23 18:28

Hezký večer přeju, poradíte něco na silnou únavu a pocit zimy? Většinu dne jsem schopná jít rovnou spát, nic se mi nechce dělat, na všechno jsem hrozně unavená a přemlouvám se do činnosti, večer naopak nemůžu usnout. Pořád chodím ve svetru, je mi zima. Špatně spím, budím se, naspím většinou tak max šest hodin. Štítnou žlázu mám v pořádku, mám jen snížené železo a leukopenii (hodnotu nevím, oznámila mi to Dr. telefonicky).

Jím déčko, céčko, doplňky stravy. Stravu mám horší, ale to kvůli alergiím moc ovlivnit nemůžu. Snažím se aspon trošku hýbat a fungovat, ale je to náročné. Čím nabrat více energie? Jaké doplňky stravy by mi mohly pomoct?

• Citovat
  • Upravit
502
3.2.23 18:43
@Anonymní píše:
Hezký večer přeju, poradíte něco na silnou únavu a pocit zimy? Většinu dne jsem schopná jít rovnou spát, nic se mi nechce dělat, na všechno jsem hrozně unavená a přemlouvám se do činnosti, večer naopak nemůžu usnout. Pořád chodím ve svetru, je mi zima. Špatně spím, budím se, naspím většinou tak max šest hodin. Štítnou žlázu mám v pořádku, mám jen snížené železo a leukopenii (hodnotu nevím, oznámila mi to Dr. telefonicky).Jím déčko, céčko, doplňky stravy. Stravu mám horší, ale to kvůli alergiím moc ovlivnit nemůžu. Snažím se aspon trošku hýbat a fungovat, ale je to náročné. Čím nabrat více energie? Jaké doplňky stravy by mi mohly pomoct?

Doplňte železo.. Víte i že ho máte málo…
Mě zjistili málo železa loni v květnu, neřešila jsem to, od září mi začala hrozná únava, znova krevní obraz a železa bylo ještě méně než v květnu. Začala jsem ho pravidelně brát a je to mnohem lepší. Ale trvalo to tak měsíc, dva než se to zlepšilo. A ještě beru hořčík a déčko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.23 18:51

@Eeelllaaa beru asi půl roku, ale bez efektu. Floradix…

• Citovat
  • Upravit
1113
3.2.23 18:57
@Anonymní píše:
Hezký večer přeju, poradíte něco na silnou únavu a pocit zimy? Většinu dne jsem schopná jít rovnou spát, nic se mi nechce dělat, na všechno jsem hrozně unavená a přemlouvám se do činnosti, večer naopak nemůžu usnout. Pořád chodím ve svetru, je mi zima. Špatně spím, budím se, naspím většinou tak max šest hodin. Štítnou žlázu mám v pořádku, mám jen snížené železo a leukopenii (hodnotu nevím, oznámila mi to Dr. telefonicky).Jím déčko, céčko, doplňky stravy. Stravu mám horší, ale to kvůli alergiím moc ovlivnit nemůžu. Snažím se aspon trošku hýbat a fungovat, ale je to náročné. Čím nabrat více energie? Jaké doplňky stravy by mi mohly pomoct?

Mám to samé. Leukopenie a neutropenie, včera jsem byla na odběrech a na konci měsíce jdu na kontrolu na hematologii. :roll: Jsem z toho úplně na nervy. Určitě doplnit železo a pokud ti je zima a jsi unavená tam můžeš mít i anémii což souvisí s tím železem. Řekl ti doktor něco bližšího k té leukopenii nebo to nechal tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová