Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
bobeček32 píše:eetel píše:
Jo, a mě PN nechce obvodačka napsat, že to musí zjistit přes posudkovou komisi. Podle mě jen nechce a ne že nemuže.
Chtěla bych to od ní, protože nechci, aby se celá moje práce bavila na muj účet, nikomu jsem to neřekla, až na pár kamarádekno tak si zajdi ke svojí gyndařce,já při prvním IVf jsem neschopenku od ní měla. Osobně si myslím,že záleží na doktorovi. Nám v Unice ale říkali,pokud nechceme neschopenku od nich (že tam bude jejich razítko)prý můžeme zajít ke své gynekoložce nebo obvodnímu ,že mají zavolat řeknou jim diagnozu a neschopenku vystaví…Ale mě gynd.už taky neschopenku nevystaví,tak to zkusím u obvodního,snad bude mít rozum......hm
Tak já zkusím ještě tu gynekoložku a uvidíme. Ale podle mě se obvodačce jen nechce…![]()
eetel píše:
To já taky, jen mám břicho na vodě, asi strach, co bude
jo,to já taky měla při prvním pokusu,ted´to už beru tak jak to je a dá se říct,že to tak neprožívám,ale kdoví,co bude až to zase začne…???? Ted´ čekám MS a ona mrška nikde,ale břicho už bolí,tak si myslím,že každým dnem přijde.Pak na krev,Marvelon a 4. ledna tradá do Unici a začnou injekce atd.atd.
A nevíš, co mě dneska čeká? Jako začátek stimulačního cyklu? Nějaké bolestivé vyšetření a už ty injekce? promin, že se ptám, ale asi chápeš…
eetel píše:
A nevíš, co mě dneska čeká? Jako začátek stimulačního cyklu? Nějaké bolestivé vyšetření a už ty injekce? promin, že se ptám, ale asi chápeš…
Jasně,že chápu…ale fakt nebooj!!!! Dostaneš spoustu injekcí a léků(kyselinu listovou a ještě něco jsem užívala). Nejdříve budete chvilku u doktora,ten Tě prohlídne,zjistí jestli jsi bezproblému průchozí kvůli punkci a embryotransféru. Sestra řekne,kdy to začne bolet. Mě to bolelo,ale dalo se to vydržet,spíš potom podbříšek mě bolel. Ale vezmi si pro jistotu Ibalgin,kdyby Tě to bolelo moc,atˇ se dlouho netrápíš. Potom půjdete na konzultaci k sestřičce. Ta všechno důkladně a dopodrobna vysvětlí a ukáže píchání injekcí… Potom je potřeba dodržovat pravidelný režim léků a píchání…
bobeček32 píše:eetel píše:Jasně,že chápu…ale fakt nebooj!!!! Dostaneš spoustu injekcí a léků(kyselinu listovou a ještě něco jsem užívala). Nejdříve budete chvilku u doktora,ten Tě prohlídne,zjistí jestli jsi bezproblému průchozí kvůli punkci a embryotransféru. Sestra řekne,kdy to začne bolet. Mě to bolelo,ale dalo se to vydržet,spíš potom podbříšek mě bolel. Ale vezmi si pro jistotu Ibalgin,kdyby Tě to bolelo moc,atˇ se dlouho netrápíš. Potom půjdete na konzultaci k sestřičce. Ta všechno důkladně a dopodrobna vysvětlí a ukáže píchání injekcí… Potom je potřeba dodržovat pravidelný režim léků a píchání…
Ten ibalgin jsem myslela sebou do kabelky… ![]()
S tím ibalginem jsem to pochopila
Spíš se bojím té pruchodnosti, i doktor říkal, že to bolí, a to je co říct, vždycky říksjí spíš nepříjemný
Tech injekcí se nebojím.............jsem zdravotník
eetel píše:
S tím ibalginem jsem to pochopilaSpíš se bojím té pruchodnosti, i doktor říkal, že to bolí, a to je co říct, vždycky říksjí spíš nepříjemný
Tech injekcí se nebojím.............jsem zdravotník
no opravdu Ti píšu jak jsem to cítila já,pro mě to bylo spíš nepříjemné a pak to trochu bolelo,ale dalo se to vydržet. Sestra mě řekla ted´ vás to bude bolet,já jsem čekala a pořád nic,spíš strach jsem poci´tovala,pak jsem začala cítit bolest,ale opravdu,uvidíš,že budou i horší bolesti ještě…
A chtěla jsem se zeptat,na Unice fungují pořád i přes Vánoce,že už začínáš ze stimulací???
Dneska byxh měla začít. A na první UTZ by to bylo kolem 6. ledna. Ale dneska řeknou víc a přesně, to je jen předběžně. Ale doufám , že to tak nák bude, protože už mám nahlášenou PN. No, uvidíme, kdo mě ji napíše
A jak dlouho to vyšetření trva?
eetel píše:
Dneska byxh měla začít. A na první UTZ by to bylo kolem 6. ledna. Ale dneska řeknou víc a přesně, to je jen předběžně. Ale doufám , že to tak nák bude, protože už mám nahlášenou PN. No, uvidíme, kdo mě ji napíšeA jak dlouho to vyšetření trva?
Na Unice PN vystavují až při prvním UTZ. Vyšetření trvá chvilku,myslím,že tak asi 3 minuty. Nebo aspoň u mě to tak bylo. Ale asi záleží na té průchodnosti…
Neboj se,kdy jdeš,budu na Tebe myslet a držet pěsti atˇ všechno dobře dopadne a můžeš začít se stimulací.....
eetel píše:
Tak mě drž palce, už vyrážím. Děkuju a papa pak se ozvu
JJ,držím a Ty se taky drž,bude to dobrý,uvidíš!!!
![]()
Ahoj, ja jsem byla na IVF na Unice minuly rok v kvetnu, a zadne vysetreni nebylo bolestive. Kazdy to ma opravdu jinak, takze je tezke porovnavat, ale to, o cem mi tvrdili, ze boli, bylo maximalne trochu neprijemne. Pak me sice bolelo bricho, ale jen jako pri menstruaci. Nic, na co by zenska nebyla zvykla
Takze neboj
Jo to je ten test na průchodnost čípku kvůli transferu pak. To jsem nevěděla, že mi to budou dělat, tak jsem na to byla nepřipravená. Bylo to hodně nepříjemné a docela mě to teda bolelo.A pak ze mě dost lila krev.
Na chodbě se mi pak motala hlava.No žádná hitparáda teda. Ale tak holky, když chceme zvládnout porod, tak tohle je brnkačka.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.