Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Naushika píše:
MajaKankaDekuji za psychickou podporu,nakonec jsem se trochu uklidnila a uvidime co prinese ten nas prvni pokus.Ale je to mistama o nervy.A Ty jsi na tom tedka jak?
ahojky,chystáte se na první pokus v Unice??? Já jsem objednaná na 4. ledna a začínám krátký protokol
BobečekAno,první pokus,já začínám 2.1.,ale dlouhý protokol,teď užívám Marvelon.Ke komu chodíte?
Naushika píše:
BobečekAno,první pokus,já začínám 2.1.,ale dlouhý protokol,teď užívám Marvelon.Ke komu chodíte?
Já bohužel už druhý pokus.Čekám každým dnem MS a pak na krev a Marvelon. 4. ledna pro léky,injekce atd… Chodíme k panu dr. Frgalovi,je suprovej… ![]()
Aha,tak držím pěsti ať to dobře dopadne.Mně MS přišla v sobotu,dnes jsem volala kvůli výsledkům krve a je to (ťuk ťuk ťuk) dobrý.My chodíme k panu Štelclovi a taky ho máme rádi.V čem spočívá ten krátký protokol?To znamená že budeš mít odběr vajíček dřív než já s dlouhým?
Naushika píše:
MajaKankaDekuji za psychickou podporu,nakonec jsem se trochu uklidnila a uvidime co prinese ten nas prvni pokus.Ale je to mistama o nervy.A Ty jsi na tom tedka jak?
Mame druhy pokus, a je to fakt stresujici, jak to vsechno probiha a jak to dopadne.. urcite to kazda mame stejny.. skoda fakt jen,ze zacne novej rok brzo a s nim prijdou ty krute zmeny ![]()
Naushika píše:
Aha,tak držím pěsti ať to dobře dopadne.Mně MS přišla v sobotu,dnes jsem volala kvůli výsledkům krve a je to (ťuk ťuk ťuk) dobrý.My chodíme k panu Štelclovi a taky ho máme rádi.V čem spočívá ten krátký protokol?To znamená že budeš mít odběr vajíček dřív než já s dlouhým?
No já mám odběr vajíček tak nějak předběžně naplánovaný na konec ledna. Ale,víš jak…
,když se něco plánuje…Dlouhý je dlouhý v tom,že se píchají dýl injekce,mám dojem Diphereline Ti navodí umělý přechod a pak si budeš píchat hormony Menopur,Puregon pen na tvorbu vajíček. Podívej se na tohle,jestli z toho budeš moudrá.....
http://www.lekari-online.cz/…ukce-ovulace#…
MajaKanka píše:Naushika píše:Mame druhy pokus, a je to fakt stresujici, jak to vsechno probiha a jak to dopadne.. urcite to kazda mame stejny.. skoda fakt jen,ze zacne novej rok brzo a s nim prijdou ty krute zmeny
JJ,to mi povídej,ale zase je dobrý,že stojím nohama na zemi,při 1 IVF jsme si s manželem říkali,že to musí vyjít a ono nevyšlo. Bolí mě to pořád,ale musím jít dál s vidinou,že podruhé bude lépe a vyjde to.
Ahoj holky, tak z toho clanku se mi chce brecet
Ze vsech stran slysime, ze se rodi malo deti a kdo bude zivit „armadu“ duchodcu… Jenze stat si sam podrezava vetev. Nejdriv skrabne rodicovskou, pak sebere porodne a ted jeste hodi klacek pod nohy lidem, kteri po miminku touzi a jsou pro neho schopni udelat prvni posledni! Pochybuji, ze deti zplozene z IVF byly nekdy kandidaty na oznaceni socialni pripady a neprizpusobivy. Nebo, ze by nekdo sve vytouzene miminko z IVF jen tak nekde pohodil? Podle meho jsou to prave ty deti, ktere budou milovany a podporovany, aby z nich jednou byli slusni, pracujici lide.
PS Pokud patrate proc jsou skrty v porodnosti a vubec na detech - tak je snaha o omezeni nasi zname „mensiny“ ktera politikum prerusta pres hlavu… Proc ale musi trpet i vsichni ostatni?
PPS A tenhle krok se panum poslancum opet nepovedl - kolik jste potkali v CARech reprezentantu nasi „mensiny“? No aby z ni za chvilku nebyla „vetsina“ nezlobte se na mne - ale v takovem state bych zit nechtela…
Štěnátko musím bohužel souhlasit.
Bobeček děkuji za odkaz. Mně to taky spočítali na konec ledna, tak se tady můžeme pak informovat jak jsme na tom.
MajaKanka no zvládnout to musíme my, ne politici s jejich odborníkama. Mně se to celý zdá že jde hlavně o peníze. Ale aspoň si můžeme vybrat že chceme dvě,bála jsem se aby to snad nezatrhli úplně.Samozřejmě že bychom za miminko dali první poslední,ale momentálně máme prostředky jen na jeden pokus a pokud budou nějací mražáčci,tak snad ještě to.Jinak máme smůlu.Holt nekradu.
Naushika no jasně,že se poinformujeme,a třeba se tam i potkáme,svět je hrozně malej.Já jsem z těch cen taky trošku nervozní,říkám,že nemůžeme přece vydělávat jen na miminko,ale když člověk ho tolik chce…Je to hrůza,místo toho aby byli rádi,že ženský které nemohou mimi mít,dělají vše proto aby ho měly,tak to takhle de.i.ně vymyslí.PS: hlavně pozitivně mysli, a říkej si,že se to určitě povede,na špatné zprávy je času dost.....
Děkuju,Bobiku.Jsem zvědavá jestli budeme mít na něco stejný termín
Jinak nás sponzoruje rodina,bez nich si to nedokážu představit…
Naushika píše:
Děkuju,Bobiku.Jsem zvědavá jestli budeme mít na něco stejný termínJinak nás sponzoruje rodina,bez nich si to nedokážu představit…
My máme štěstí,že manžel vydělává slušný peníze,ale pokud se to nepovede ani tedˇ,tak do třetího pokusu už asi taky nepůjdu. Jen aby nám v Unice po novém roku nezdražili..... ![]()
Tak to snad doufám ne.Ten můj je taky dost pracovitej a vydělává seč může,bohužel já jsem o práci přišla a máme hypotéku,takže tak.Ale jak se říká-dali jsme se na boj,tak nezbývá než bojovat.
Naushika píše:
Tak to snad doufám ne.Ten můj je taky dost pracovitej a vydělává seč může,bohužel já jsem o práci přišla a máme hypotéku,takže tak.Ale jak se říká-dali jsme se na boj,tak nezbývá než bojovat.
ahojky,jj,vím o čem mluvíš. Já mám smlouvu do konce roku a neprodlouží mi ji. A víš jaký je důvod???? Já byla na neschopence při 1 IVF,tak prý mě nemůžou zaměstnávat,když jsem byla nemocná. Tak si říkám,že šéfové a vedoucí pracovníci nebudou nikdy nemocní a nebudou potřebovat pomoc. Taková je na světě spravedlnost.
No,to víš.U mě byl zas problém že studuju vysokou (podotýkám ve svém volném čase).No on se ten „důvod“ vždycky najde, zvlášť v poslední době. Práce je hodně, ale peněz málo. Tak mě to mrzí i za Tebe,ale zas aspoň budeš mít při ivf klid,tak si to říkám i já.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.