Únor 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1209
29.7.07 21:49

Ahojky,

jsme zase na pár dní doma, tak tu budu chvilku zaclánět :-) . Ale jen do pátki, pak frčíme na dovolenou. Óóó my se máme :-) .

Jsem absolutně mimo obraz, co se děje a neděje, tudíž nemohu přispět svou troškou do mlýna :-P .

Jen jsem si všimla nové tváře Želvičky , takže jí tímto zdravím :wink: .

A můj jediný postřeh o autosedačce - Přeprava dětí proti směru jízdy je absolutně nejbezpečnější :arrow: s přesunem do větší autosedajdy rozhodně nepospíchejte. Vajíčka jsou většinou do 13 kg (moje maxi cosca tada je) a dítěti nesmí přečuhovat hlavička (nohy můžou trčet kam chtějí). Čím dýl dítě vydrží ve vajíčku, tím líp. Ve větší autosedačce musí bezpečně sedět a čím víc má zpevněné krční a zádové svaly, tím líp. Já myslím, že minimálně do roka musí děti ve vajíčku vydržet, tudíž máme času dost :-) .

Zatím pa, musím se tu trošku zorientovat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
29.7.07 21:50

Dekuji,dekuji tobe taky a peknou klidnou noc! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13211
29.7.07 21:51

Matesko ,
děkuji :oops:
A k té postýlce…no,to já si ji snížím sama…kdybych měla čekat na drahouše,tak si ji Luky do té doby zvládne snížit sám…na něj fakt čekat nebudu :wink: Vždyť jsem si ji sama celou skládala,takže snížit no problem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
29.7.07 21:52

Hezky vecer, tak jsem konecne neco docetla a taky mi zbyl cas i neco natukat.
Dnes jsme byli take akcni- nakupy, tchynka a tato navsteva se dokonce odehrala bez prijezdu autem, nybrz MHD no s cimz nas poji jeden nemily zazitek -musim se podelit - vraceli jsme se a uz prselo -ja Ivcu v satku pod destnikem a zabalenou a manza pod druhym destnikem a jdem na tramvaj a vidime, ze jede a pokud jen trochu klusnem, jsme uvnitr. No zensky, ja jsem jeste ted nasrata : ridic vidi bezet maminu s ditetem a muze vedle cupitajiciho a jeste se na nas usmal a kyval na nas a co se nestalo.....ano zavrel nam ale opravdu primo, primo pred nosem. No to se ovsem manzel tak nasl, ze si usmyslel, ze pristi tramvaji jedeme na konecnou a tam si toho ridice najdema reknemu to pekne od plic. No ne vazne, dorazili jsem do vozovny a manza mu to vysvetlil jake je tohova a de**l no a zase jsme pak pokracovali domu 8) 8) 8) :P

Tak to nase dnesni cesta tramvaji

Jinak vase dnesni temata debaty TV vs PC asi se skoro shoduji s JEJE, ale my TV nemame :roll:

Autosedacka vajicko- skorapka nevim presne kila, myslim, ze kazda znacka je trosku jinak, ale spis bych se ridila i tema volnyma cm. A dekuji Pet za radu na tu vetsi sedajdu, uz to u nas take prislo na pretres.

jinak nevim, jen ze nechci aby bylo zitra pondeli :roll: :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MaK
5063
29.7.07 21:53

Pet ty jsi teda akční :potlesk:

Gre dobrou :-)

Mah ahoooj :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5229
29.7.07 21:53

Mah, nazdaaar :-)

Pet , no jo, ale nase postylka je jeste po nas, vyrabel ji muj deda :arrow: ale je pekna a zachovala…Jenze to snizovani je asi slozitejsi, nez u moderny. Jinak bych na to telen neschopny taky necekala :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
29.7.07 21:54

Áhojky,

tak si tu sedím přecpaná :-( že se nemůžu ani hnout.Byly jsme odpoledne přát synovci k patnáctinám a měli jsme grilovačkua a úžasnej čokoládovej dort.Lucka je vyloženě společenský tvor,na všechny se culila ,kecala,pak si chvíly zdřímla a valila úsměvy nanovo.

Příkrmy se mají dávat po troškách taky z toho důvodu že na to není žaludek zvyklej tak aby mimi třeba neblilo.Ale nemusí to být striktně tři lžičky stejně tak jako to nemusí být přesně úderem ukončeného 6 měsíce.Prostě má to být málo a doporučují že do 7 měsíce by děti měly ochutnat něco jiného než MM,kvůli vitamínům a stopovým prvkům a taky aby si pomalu zvykalo na jinou stravu.Ale MM je zasytí až do 1 roku,pak prý už není tak výživné.

Plavání my to měly přesně jak píš eLucci.Nejdřív se jen polévá hlava a zvyká se dítě na povel po kterém se polije.My měly Leni voda.Ale teda úplně si pamatuju na to první potápění,já měla takovou hrůzu aby si Leňa nelokla.Naštěstí to bylo perfektní.Ale Půl roku po skončení kurzu začalo léto a nějaký Leni voda mě bylo k h…u,protože Leňa si lokala i při plavání v kruhu,takže to není,nebo alespoň u nás nebylo tak že by se to dítě naučilo a pak už se nikdy neloklo.

Autosedačka já myslím taky že je do 13kg.Velkou neřeším-1) my nebudem mít určitě 13 kg ani v roce,protže jsme tady stále jedni z těch hubeňourů a 2) máme ji po Lence :lol: .Ale teda v té malé jezdila Leňa až do 1 roku,ale to už jí nožičky přesahovaly,takže jak byla nohama opřená o sedadlo tak při delší jízdě pěkně vyváděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
29.7.07 22:02

Pet tak teď je u vás ten nejvyšší čas snížit postýlku. :wink: A dovedu si představit Sárinčinu radost,jestli to nebude tím že mé dítě je co do věku tak do zaláskování podobné :D .

Maty postýlku sniž sama není to nic složitýho.Já jsem si ji i skládala.A lékorky taky miluju.Naštěstí Leňa je nejí tak vždycky když je dostane tak jsou celé mojé :pankac: :-) .

Hele zase to mám samé Leň Leň já už si fakt začínám připadat jak cvok. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9785
29.7.07 22:03

Lenyi: ja teda musim rict opak a to, ze od doby co mala ji presnidavky, tak mi konecne nezvraci!!!!
Driv to z ni litalo, musela jsem porad davat nutriton a mit porad vyvysenou polohu a vsechny pobobne veci proti bliti a tedka za posledni dobu co davam presnidavky, jestli si ale dvakrat „odplivla“ a jednou tedy poblila.. (to bylo ve stejny den, co pipi).

Jinak PIPI: naprosto souhlasim, u nas take sunarek vede na plne care, akorat mne se*e ze tedka co jsem dvakrat byla ve meste tak meli az o 6 mesicu s masem a to se mi zatim nechce davat, tak jedeme zatim ze zasob… ale co az dojdou ? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4337
29.7.07 22:03

Ahojky :-)

Nemam docteno,jen posledni dve stranky,takze zas mam co delat :-)

Postylku…mam uz davno na prostredku,malej je divoch a uz by urcite davno vypadl,takze jistota je jistota :pankac:

Jo a vcera nebo kdy jste tu resily choditka a odrazedla......tak odrazedlo bych nechtela z duvodu bezpecnosti,prijde mi to hrozne nebezpecny :nevim: a co se tyce choditka …to jsem u holek vyuzila ,ale jasne ze v nem netravily holky cely den :-P …myslim ze je to jako s lehatkem,ty se taky moc nedoporucujou kvuli pateri a myslim ze je tady maximalne vetsina z nas vyuzivame ne? :potlesk: ,takze ja si myslim ze pokud tam dam dite obcas na chvilku vyblbnout ,tak mu to neublizi :wink:

Jo a mam zas kr..y :evil: ,takze jsem dnes za velmi prijemnou a milou :-) :-) ,takze se damy ani nesnazte me odporovat,seč dostanete od hlavi na prdku :-)

Mates..mala je sikulka!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
29.7.07 22:05

Čokoládový dort, dala bych si. :-)

Měla bych si zapnout druhý PC a jít rabótať. Ale nechce se mi. Navíc neděle je od slova nedělat a když jsem to dnes tak hezky dodržela, přece si to těsně před koncem nezkazím. :pankac: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
29.7.07 22:08

A venku prší - asi po 100 letech. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
29.7.07 22:10

Hlav ty už to máš zase 8O :?: Prosímtě to je snad po 14 dnech 8O :?: Ty to máš určitě za nás všechny co ještě furt nic :oops: ,sorry :oops: .

Jeje já netvrdím že musí zákonitě zvracet.Ale každýmu dítěti to nemusí sednout takže se má dávat trochanapoprvé aby mamka věděla co a jak dál.

A u nás ,teda u :oops: Lenky :oops: -já vím už zase :oops: - taky vedl sunar.Po nutrilonu blinkala a hami jí moc nelezlo ,jen kaše.Ale sunar byla láska na první ochutnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
29.7.07 22:11

Has snad nemáš choutky na práci 8O . Já mám tesa choutky úplně na něco jiného…třeba na ten čokoládový dort :D .

Tiko co vám na to ten řidič řekl? Asi to byl nějaký zamindrákovaný kretýno :-)

Postýlku mám stále nahoře, vojta je lenoch všech lenochů a ještě se ani neotočil na bříško, natož aby vyváděl jiné vylomeniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
29.7.07 22:12

Jeje- tak jak jsi chtěla poslat ty naše krásná fota, tak se můžeš juknout na http://salacatka.rajce.idnes.cz/ a uvidíš toho našeho broučka od porodnice.
Děvčátka klidně se jukněte, ještě tam chci tam vložit foto ze svatby, tak snad na to bude čas.
Zatím se mějte jdu spát než se malej s těma jeho zubama vzbudí a já už nebudu mít šanci usnout. No a nebo vybudít taťku, ať z toho něco má a stara se taky on, že…tak papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí