Poradna duly
Jana Čurdová
holky, mam takovej blbej dotaz, krmite mimi primo z tech lahvicek co tam jsou ty presnidavky a tak? A to se po otevreni da do lednice a druhej den dojite zbytek a pak uz se to musi vyhodit ze jo? a nevadi ze tam davate tu lzicku co maji v pusince, to se za den nezkazi ze ne?
Štiko: normálně krm ze skleničky, co bys tam tou lžičkou asi zanesla
. Neboj ona se další den neotráví ![]()
Caute, uz jsme doma, koupila sem v makru extra baleni plinek, tak mame zase chvili vystarano. Jenik je mrzutej, vzbudil ho nejakej debil, co nam kolem baraku turuje motorku, bych ho zapichla.
![]()
Tak pa, to byla telegrafova zprava od nas. ![]()
dik Pipi, no ja jen kdyz sahas do marmosky olizlym nozem, tak ti pak chytne plisen, to ale taky neni za den.
Jinak v makru maj akci, na kazdy baleni huggies dostanete neparfemovane, vlhcene ubrousky zdarma ![]()
Reo , dekuju za tip, ale ten muj je asi trochu „jinej“, tohle by ho moc nebavilo. Ja uz jsem mu objednala 6 DVD s rockovyma koncertama. To ho potesi stoprocentne a navic jsem vybirala kapely, ktery miluju i ja, takze jsem vychcana
![]()
Lucci , ahooooj
Me zas malou vzbudil rychlej traktorista
Ale pak jsem zjistila, ze je to ta moje tajna laska
takze jsem ho nezabila ![]()
Holky, ja jsem strasna
Ja jsem do galerky dala jeste fotky, o ktery jsem se MUSELA podelit
Nellinka dela takovy „prasatko“
pokrci celej ksichtik a zacne funet a chrochtat ![]()
Hele Stiko , proc jsi dala maly jen tri lzicky??? To se jako na zacatek musi? To budu kazbou novou potravinu davat tri lzicky nejdriv???
A kdyz vam pak sni cely kelimek mrkve, davate jim jeste neco napit? Prso asi tezko, ze jo? ![]()
Jo a Huggies mi absolutne nevyhovujou, tobe jo?
![]()
lucci, jo maji se dat jen tri lzicky od kazdyho novyho druhu, protoze nevis, jestli nebude mit nejakou alergickou reakci, vzdycky davas tri dny jeden druh, abys to zachytila kdyby neco. v poledne das tri lzicky a potom mimi dokojis a postupne to zvysujes a pak ti to nahradi cele jedno kojeni
Lucci: ono se to o těch třech lžičkách tak „píše“ asi jako o všem. Prostě rady odborníků
znáš to, to je jako se všim
. Já dala na poprvý půlku, a druhý den další. Vidíš a žijem ![]()
Huggies: tak já jsem s nima naprosto spokojená a kupuju „clasic“. Od velikosti 4 maji na zadku taky ten pružný pásek
Příkrmy - //Začíná se zeleninovým předkrmem. Před kojením nebo podáním umělé výživy, většinou v poledne, dítěti nabídněte na lžičce trochu rozmělněné, v nesolené vodě vařené sladší zeleniny. Obvykle to bývá mrkev. Můžete také mrkvové pyré zamíchat do mléka. Stačí dvě tři lžičky a pak dítě dokojíte nebo dáte UM.....
…Koncem druhého nebo třetího týdne nahrazujeme celou polední dávku nemléčným příkrmem.....//
Z knihy Jídelníček kojenců a mylých dětí - Martin Gregora
Čau kopretiny ![]()
hlásím se po víkendu ![]()
Dneska jsme byli na návštěvě u tchýňky a popřát švagrový k narozkám.
Pořád ještě nemáme auto,takže busem,o víkendu mimo Prahu to byl hotovej výlet ![]()
Davis je poslední dva dny vyřízenej z těch zubů
.Včera se vzbudil v půl 1 a do půl čtvrtý nemohl usnout
fuj noc ![]()
překlepy no tak to radši nekomentuju
![]()
příkrmy se chystám začít dávat v tom ukončeném 6tém. m..Pokud teda našemu Budhovi bude do tý doby stačit MM ![]()
a množství tu malou skleničku(nebo půlku velký) bych ho klidně nechala sníst,kdyby měl zájem. ![]()
na „zapití“ jsem po příkrmu dávala prso
,později vodu.
Ahojte kočenky,
Szelvi , tak já ti pak písnu, jak se to dělá ta fotka u metříku ju? Třeba se mi to už nevymaže. ![]()
Příkrmy , tak my jsme začali tou kaší na noc, jak už jsem psala a dokud bude přibývat, tak budu přes den jen kojit. Aspoň má MUDr říkala, že některé mamči kojí třeba až do 7. měsíce. A přes den mu moje mlíko zatím evidentně stačí a to mi samozřejmě navíc nedělá problémy ho kojit častěji. Toš já tak.
Pipi , ty už jedeš Huggies 4 jo?
Joooo holky jeden dotaz a nevyprdnout se na mě
Chtěla jsem se zeptat, jestli už jste kupovali tu větší autosedačku . Ta první je jenom do 9 kg, ne? A někteří drobci už se nám tomu dost blíží. Tak nevím, jestli už mám po něčem čučet nebo ho tam prostě rvát do kdy to jen půjde. Taky už budeme mít totiž tak 7,5 kg.
Peti , Lukajs je machr, jak čučí z té káry ven. ![]()
Korbičku - dnes jsme ji definitivně uklidili na půdu, sporťák už vede na plné čáře, malej se v něm řehní, jak kdyby tu káru řídil sám. ![]()
A všem díky za psychickou podporu holky. Včera tu byla naše další spolužačka, ta byla Hance před 4 lety na svatbě. Když jsem jí to volala, že Hanka je mrtvá, tak ani nemohla mluvit a druhej den mi volala, jestli nemůže na odpoledne přijet, že to sama nějak nemůže rozdejchat. Je fakt, že tu první noc jsem se ani já moc nevyspala, pořád jsem na Hanku myslela a říkala si, že to není možný, že mi někdo zavolá a řekně, že to prostě není pravda. V pátek jdeme na pohřeb a snad to nějak unesu. No řvát budu děsně, to vím. Malýho bude nosit asi Peťa, bo já budu na dranc a prcek by to ze mě asi víc cítil. I když Peťa z toho bude taky hotovej, přece jen, je to i jeho spolužajda.
S těma smutnýma náladama , holky, já si myslím, že to není o tom, že jsou tady poslední dobou špatné nálady, ale spíš se mi zdá, že je to o to, že jsme se začali víc svěřovat, a tím pádem i s tím, co nás trápí. Teda aspoň tak je to u mě. A jsem hrozně ráda, že vás mám, kočulenky.
Jo a Has , já teda koukala jako blázen, že na plavání jsi neměla malou ty. My i když jsme začínali, tak jsme ho měli my. Vedle byla ta instruktorka a jak se mimi drží ukazovala na panence, ale miminko si vede vždycky každá maminka sama. Bych se ani nedivila, že Justí se to nelíbilo díky tomu, že nebyla u tebe. Tak držím palce, ať je to příště lepší.
Monči , dyť ty jsi žádný překlep neměla, ne?
![]()
Tak abych se taky zapijila do té vaší debaty.
Příkrmy - já malýho už přikrmuju a podle toho jakou mu dám přesnídavku tak toho sní, nekterá mu jede víc a jina míň a pak s tím pitím. No malej noc čaj nepije, takže pak stejně dojde na to, že mu dám prso, aby se napil a je spokojenej. No nepije moc dlouho, jen si cusne a pustí se a je ready. No třeba je to špatně, ale ja jinak do něj žádné pití nedostanu, ale zjistila jsem, že když ho krmí někdo jinej a pak mu dá napít z flašky čaje, tak jen malej hajzlík normálně pije, ale jak mě zmerčí, že tam jsem, tak konec a chce prso…
Plýny - no my používáme Babylove z DM a nebo z Tesca ty fialové na doma a na ven Pampersky a jsem spokojená a malej si myslím taky. No musím už nějaké koupit, jinak mu ten jeho zadeček nebudu mít do čeho dát.
Tak si představte, že mu začal růst i ten zoubek vedle a malj trpí jako zvířátko. No pořád pláče a strká si ruce do pusy a odmítá jíst. No a to se nám k tomu ještě přidala teplůtka a malej co sní, tak za chvíli stejně vrátí zpět, takže mu dávám aspoň čajíček po lžičkách, aby nebyl dehydrovanej a panadolbaby na teplotu a ty zoubky..
Poraďte mi co jinýho s ním mám dělat…asi to musí přetrpět a pak bude klid co, no to mě do tý doby odvezou
Cau kocky!
tak se po celicke nedeli zase vracim na misto cinu ![]()
LENYI: PC x TV… skodlivejsi co se tyce oci si myslim ze je to tak na stejno.. i kdyz na tv cucim z vetsi dalky, tak zase v pc (u tech novejsich monitoru) je to prece jen setrnejsi a na starsi monitory se delali driv takove desky zmirnujici to „zareni“.
Co se tyce psychiky .. hm tak to uz je horsi. Muj muz je velky tv maniak a ja bych nechtela aby Terezka byla jako on v tomhle. Proste mu snad nemuze uniknout ani reklama, ci co
(ted jestli mne cte - bo ma emimco zaplne na notebooku, tak mne zabije
) a co se tyce pc tak to jsem zase ja zavislak… a ani jedno bych nechtela a vim ze to zalezi pouze na nas rodicich.
Takze na tv, pustit pohadku a tv vypnout a v pozdejsim veku pustit pc jen na nejakou hru a zase vypnout, proste pomalu!!!! ne ayb u toho drepely hodiny!!!
LUCCI: Terka mi snedla na poprvy pulku te presnidavky a nic se ji nestalo ..stejne jako Martinkovi od Pipi. Proste nektere teorie tech odborniku jsou zvlastni… Jako je snad jedno, jestli sni tri lzicky nebo pulku presnidavky - alergie se ne / objevi tak i tak!!!!!
A co se tyce toho piti, tak ja ji cca 1/2- 1hodinku po te presnidavce nabidnu prso, bud se jeste doji, nebo se proste jen napije, kazdopadne mi hend u prsiska usne.. a ja vim ze mam aspon pul hodku pro svuj obed ![]()