Poradna duly
Jana Čurdová
Osklivou bety zrala moje sefka a to tak ez to zapinala i v praci. Sef ji jednou pristihl a ten ji hnal ![]()
Jeje co se týká mých dětí tak modřin bude jak naseto.Zatím Lucka vypadá že bude stejně temperamentní jak Lenka a ta je pomalu jeden velkej modrák
.Dokonce jednou měla rekord-na jedné noze 14 modráků
,samozřejmě ze školky
.
A tenhle příspěvek je speciálně pro Žanetku. takže hned na začátku píšu, bude to celé o látkových plenkách , kdo nechce, ať nečte. ![]()
Mám koupenou
u Bambino Mio - od narození po nočník a jsem maximálně spokojená. Plenka je z několika vrstev tenké bavlny - v prostřední části 6, na krajích 4. Do plenky se dává separační vložka - my teď používáme celulózové, pro zachycení řídké stoličky. Kalhotky jsou rovněž bavlněné se zátěrem (podobný se např. používá u sportovních bund) - ven propustí páry, ale ne vlhkost. Kalhotky se zapínají na suchý zip a můžou se prát na 60°C, plenky až na 90°C, ale běžně peru rovněž jen na 60°C. A co je velmi důležité: Pelnky se nežehlí. Samozřejmě, že manipulace s látkovou plenkou je o něco složitější, než sbalit papírovku a hodit do koše. Ale nic hrozného. Počůrané plenky se nemusí předepírat a z pokaděných jen vyprat stoličku, kterou nezachytí separační vložka. Ale já vždy přemáchnu i jen počůranou plenku. Pokaděná „separačka“ se hodí do WC a spláchne, počůraná se může vyprat a použít znovu. My máme dost velkou spotřebu separaček, jelikož Justí kadí několikrát denně. A taky při tom obvykle zašpiní i plenkové kalhotky. Ty musím vždy vyprat hned a dát sušit, protože jsou od každé velikosti (5 různých - dle váhy) jen 3 kusy a Justí v pohodě zvládne za den zašpinit všechny 3. Mohla bych si dokoupit, ale zdá se mi zbytečné za ně dávat peníze, když zatím stačí schnout.
Navíc, čerstvě pokaděné se perou lépe. Co vidím jako velké plus je to, že ačkoliv při kadění Justí ušpiní plenkové kalhotky, málo kdy se jí ušpiní oblečení. Což u papírových plenek (ktré používám když někam jedeme) je pořád - na zádíčkách. Ona Justí nijak extra převlékání nemiluje. A co jsem si všimla, tak stolička se z plenek BM pere daleko snáz, než z obyčejných bavlněných plenek. Na noc ale dávám papírovku, protože Justí vyspává dost dlouho a látkové jí protekly (dnes i papírová
). Mohla bych dát větší látkovou, ale ona má dost faldíkaté nožičky a dávat jí tam už teď větší plenku mi přijde už moc. Co se opruzenin týká, tak u Justínky nevidím rozdíl mezi jednorázovou plenkou a látkovou. Spíš teď, v těch vedrech je víc opruzená. Jinak vlastně opruzená bývá jen výjimečně. Jakýsi bonus navíc (pro mě) je to, že když má Justí na sobě tričko a bavlněnou plenku v bavlněných kalhotkách, vypadá to o moc lélpe - vlastně hezky, než kdyby měla jednorázovou plneku. Ale když nemá bodyčko, tak už zjistila, že si může hrát se suchým zipem na kalhotkách a někdy si je rozepne, šikulka moje. ![]()
Jak už jsem psala, práce navíc to je. Ale pere pračka, věším já na balkoně a mám u sebe Justí v autosedačce. Jí se na balkoně líbí, protože tam není moc často. No když si Justínka sama hraje pod hrazdičkou, tak sedím u ní (ona to má mmoc ráda) a při tom skládám suché plenky.
Jinak mi manipulace a vůbec přebalování do látkovek přijde už naprosto samozřejmé, takže napiš
, co by tě ještě zajímalo.
A tímto druhým příspěvkem jsem se pro dnešek naprosto vyčerpala, takže se loučím.
To je oficiální prohlášení.
A neoficiální: Kdybych byla sama doma, tak to víte, že s váma splknu. Ale nejsem, až zítra - už se na vás těším.
Ale pšššššššt. ![]()
Matess - Ještě v rychlosti odpovím: v těch vedrech se jí to vůbec nehojilo. Stačilo pár dnů chladnějšího počasí a o hodně se to zlepšilo. Jedno ouško už je OK a druhé se opět momentálně nehojí. Tak zase čekáme na chladnější počasí. Ale už jako spím.
![]()
jo aha, tak ja uz ti nebudu psat, at te nevzbudim
Tak to je dobre, ze se to lepsi! Dobrou!
Jeje , prezili jsme vsichni, mala spinka. Ale to maji teda jediny stesti ![]()
Co vsechny delate? Ja vybiram darek ![]()
Mattes..manžel pořád stanuje
Nebo autakuje??? no nevím jak to nazvat ale spí ještě s jedním kamošem v autě který se na něho celou noc prý docela lepil a hrozně v noci prdel..prý měli otevřený kufr protože se to nedalo vydržet a ráno jim trošku sprchlo tak jim zmokli trošku nožičky…
Stačili podpálit jede stan z kterého zbyla jenom konstrukce a taky dvě děcká už běhají s obvazama.. prý podrobnosti mi řekne až doma…
No ale poslal mi mmsku byli totiž někde v nějakém DINO parku prá nádhere sami dinosouři.. Dospěáci měli z toho srandu a děcká jsou prý vystrašené ještě ted..(ty menší)…
Takže Seboš s nima pudu na výpravu jenom přez moji mrtvolu…
Tak ja jdu chrnouskovat. Gute nacht! Stejne jste se uz vytratily ![]()
Mates ,
komu… ![]()
Tady zase před chvílí začal ohňostroj..normálka vedle na hřišti,chápete to???Takový randál…ty vogo…to jsem ještě neslyšela…ale Luky spí ![]()
Jo a já dávala foktu do galerky,jak teď kočárkujem
Grehlo ,Ty ráno bez komentáře
![]()
Reo ,
tak to je mazec
To musí být úžasná sebranka…
Hlavně,že je sranda
![]()
Tak jako u nás si sousedi dělají disko mají na plné koule hudbu poštěnou a je to ve vedlejším vchodě… a já to slyším se divím že na nich nikdo nevyběhne… Ja tu mladého co bydli nad náma a vedle nás drbu furt..
MAtka chodí jak slon vřeští jak pavian a amladý chodí vysmatý jako by byl furt zhulený… Hudba na plné pecky pořád je uplně jedno jestli je 7h ráno nebo 23večer…a nic neuděláte… mladý to má na háku…