Únor 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9785
28.7.07 22:17

Osklivou bety zrala moje sefka a to tak ez to zapinala i v praci. Sef ji jednou pristihl a ten ji hnal :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
28.7.07 22:18

Jeje co se týká mých dětí tak modřin bude jak naseto.Zatím Lucka vypadá že bude stejně temperamentní jak Lenka a ta je pomalu jeden velkej modrák :D .Dokonce jednou měla rekord-na jedné noze 14 modráků 8O ,samozřejmě ze školky :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
28.7.07 22:21

A tenhle příspěvek je speciálně pro Žanetku. takže hned na začátku píšu, bude to celé o látkových plenkách , kdo nechce, ať nečte. :-)

Mám koupenou :,-(u Bambino Mio - od narození po nočník a jsem maximálně spokojená. Plenka je z několika vrstev tenké bavlny - v prostřední části 6, na krajích 4. Do plenky se dává separační vložka - my teď používáme celulózové, pro zachycení řídké stoličky. Kalhotky jsou rovněž bavlněné se zátěrem (podobný se např. používá u sportovních bund) - ven propustí páry, ale ne vlhkost. Kalhotky se zapínají na suchý zip a můžou se prát na 60°C, plenky až na 90°C, ale běžně peru rovněž jen na 60°C. A co je velmi důležité: Pelnky se nežehlí. Samozřejmě, že manipulace s látkovou plenkou je o něco složitější, než sbalit papírovku a hodit do koše. Ale nic hrozného. Počůrané plenky se nemusí předepírat a z pokaděných jen vyprat stoličku, kterou nezachytí separační vložka. Ale já vždy přemáchnu i jen počůranou plenku. Pokaděná „separačka“ se hodí do WC a spláchne, počůraná se může vyprat a použít znovu. My máme dost velkou spotřebu separaček, jelikož Justí kadí několikrát denně. A taky při tom obvykle zašpiní i plenkové kalhotky. Ty musím vždy vyprat hned a dát sušit, protože jsou od každé velikosti (5 různých - dle váhy) jen 3 kusy a Justí v pohodě zvládne za den zašpinit všechny 3. Mohla bych si dokoupit, ale zdá se mi zbytečné za ně dávat peníze, když zatím stačí schnout. :wink: Navíc, čerstvě pokaděné se perou lépe. Co vidím jako velké plus je to, že ačkoliv při kadění Justí ušpiní plenkové kalhotky, málo kdy se jí ušpiní oblečení. Což u papírových plenek (ktré používám když někam jedeme) je pořád - na zádíčkách. Ona Justí nijak extra převlékání nemiluje. A co jsem si všimla, tak stolička se z plenek BM pere daleko snáz, než z obyčejných bavlněných plenek. Na noc ale dávám papírovku, protože Justí vyspává dost dlouho a látkové jí protekly (dnes i papírová :D ). Mohla bych dát větší látkovou, ale ona má dost faldíkaté nožičky a dávat jí tam už teď větší plenku mi přijde už moc. Co se opruzenin týká, tak u Justínky nevidím rozdíl mezi jednorázovou plenkou a látkovou. Spíš teď, v těch vedrech je víc opruzená. Jinak vlastně opruzená bývá jen výjimečně. Jakýsi bonus navíc (pro mě) je to, že když má Justí na sobě tričko a bavlněnou plenku v bavlněných kalhotkách, vypadá to o moc lélpe - vlastně hezky, než kdyby měla jednorázovou plneku. Ale když nemá bodyčko, tak už zjistila, že si může hrát se suchým zipem na kalhotkách a někdy si je rozepne, šikulka moje. :srdce:
Jak už jsem psala, práce navíc to je. Ale pere pračka, věším já na balkoně a mám u sebe Justí v autosedačce. Jí se na balkoně líbí, protože tam není moc často. No když si Justínka sama hraje pod hrazdičkou, tak sedím u ní (ona to má mmoc ráda) a při tom skládám suché plenky.
Jinak mi manipulace a vůbec přebalování do látkovek přijde už naprosto samozřejmé, takže napiš :-) , co by tě ještě zajímalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
28.7.07 22:29

A tímto druhým příspěvkem jsem se pro dnešek naprosto vyčerpala, takže se loučím. :-) To je oficiální prohlášení.

A neoficiální: Kdybych byla sama doma, tak to víte, že s váma splknu. Ale nejsem, až zítra - už se na vás těším. :dance: Ale pšššššššt. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5229
28.7.07 22:30

jdu vrazdit, tady zacaly houkat sireny :evil: :evil: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5229
28.7.07 22:33

has, co ouska?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
28.7.07 22:36

Matess - Ještě v rychlosti odpovím: v těch vedrech se jí to vůbec nehojilo. Stačilo pár dnů chladnějšího počasí a o hodně se to zlepšilo. Jedno ouško už je OK a druhé se opět momentálně nehojí. Tak zase čekáme na chladnější počasí. Ale už jako spím. :) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5229
28.7.07 22:38

jo aha, tak ja uz ti nebudu psat, at te nevzbudim :wink: Tak to je dobre, ze se to lepsi! Dobrou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9785
28.7.07 22:38

matess: take bych sla :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5229
28.7.07 22:40

Jeje , prezili jsme vsichni, mala spinka. Ale to maji teda jediny stesti :x

Co vsechny delate? Ja vybiram darek :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
28.7.07 22:46

Mattes..manžel pořád stanuje :) Nebo autakuje??? no nevím jak to nazvat ale spí ještě s jedním kamošem v autě který se na něho celou noc prý docela lepil a hrozně v noci prdel..prý měli otevřený kufr protože se to nedalo vydržet a ráno jim trošku sprchlo tak jim zmokli trošku nožičky…
Stačili podpálit jede stan z kterého zbyla jenom konstrukce a taky dvě děcká už běhají s obvazama.. prý podrobnosti mi řekne až doma…
No ale poslal mi mmsku byli totiž někde v nějakém DINO parku prá nádhere sami dinosouři.. Dospěáci měli z toho srandu a děcká jsou prý vystrašené ještě ted..(ty menší)…
Takže Seboš s nima pudu na výpravu jenom přez moji mrtvolu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5229

Tak ja jdu chrnouskovat. Gute nacht! Stejne jste se uz vytratily :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13211

Mates ,
komu… :wink:
Tady zase před chvílí začal ohňostroj..normálka vedle na hřišti,chápete to???Takový randál…ty vogo…to jsem ještě neslyšela…ale Luky spí :wink:
Jo a já dávala foktu do galerky,jak teď kočárkujem :wink: Grehlo ,Ty ráno bez komentáře :-) :-) :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13211
28.7.07 22:48

Reo ,
tak to je mazec :-) To musí být úžasná sebranka… :potlesk: Hlavně,že je sranda :pankac: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
28.7.07 22:49

Tak jako u nás si sousedi dělají disko mají na plné koule hudbu poštěnou a je to ve vedlejším vchodě… a já to slyším se divím že na nich nikdo nevyběhne… Ja tu mladého co bydli nad náma a vedle nás drbu furt..
MAtka chodí jak slon vřeští jak pavian a amladý chodí vysmatý jako by byl furt zhulený… Hudba na plné pecky pořád je uplně jedno jestli je 7h ráno nebo 23večer…a nic neuděláte… mladý to má na háku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí