Poradna duly
Jana Čurdová
Dobré ráááno všem!
Karčo,vítej a ať se ti tu líbí
Určitě se ve všem rychle zorientuješ.Jak se Vašík těší na sourozence?Máme skoro stejný termín,já mám 21.2.,noo,ok,ty tvoje dvojky jsou lepší,tak uvidíme,kdo se do nich strefí
![]()
Heliku,je fakt,že i takových rodičů znám ve svém okolí několik.Prostě je mimi moc nebere a o vnoučátko se začnou zajímat,až když s ním je „nějaká zábava“
Kristýnce je zatím jedno,jestli budem mít chlapečka nebo holčičku,jsem zvědavá,k čemu se ještě v průběhu těhu přikloní.Ale štve mě,já nám každý toho klučíka rve teď by to ‚chtělo‘ kluka,co?" ![]()
Monča
Ad.Biochemický screening-vezmou krev,udělají UZV vyšetření,kde mimi změří,změří tekutinu v zátylku(šíjové projasnění) a z toho všeho určí riziko možného postižení DS.Když vyjde screening negativní,je to 1:mocmocmoc.Mě to dělali ve 12tt.
Kdyžtak mě opravte,holčiny ![]()
M.
Karča vítej ![]()
MaK děkuji, to bohatě stačí, jsem zase inteligentnější ![]()
Dobré ránko všem,
za chvíli budu volat pro výsledky tripple testu…bojim bojim bojim. Pak dám vědět, jak jsme dopadli.
A dám k dobru můj dnešní sen - Neználek už byl mezi námi, narodil se strašně brzo ve 29.týdnu, ale už lezl, uměl mluvit a hned se ptal, jestli může na nočník, že prý na něm ještě nikdy neseděl
.
Karčo vítej mezi námi!
Mahony
helik Dik za názor na kočárek ,ale musím říct ,že jsi mě moc nepotěšila.Je to zatím jediný z kočárků ,který mě oslovil.Ne ,že by se mě jiné nelíbily ,ale tenhle mě doslova očaroval.Ale nevím jestli je to zn.Trend-line ,protože na jejich stránkách jsem tenhle typ nenašla.Musím to zjistit.
Prosím kdo máte nějaké zajímavé typy tak se podělte.
Jane jsou opravdu pěkné ,ale ty ceny jsou myslím přehnané.Nechce se mě platit za značku.
Potřebuji teréní kočár ,protože Leňa je hodně aktivní dítě a po procházkách a výletech nachodíme kilometry a kilometry.
Vítám karču to datum je opravdu krásný jenom ať to vyjde.
Holky moc moc děkuju za milé přivítání.
Mončo, Vašík o miminku ještě úplně neví. Jen jsme mu řekli, že asi už brzy bude v bříšku. On je hrozně nedočkavej a myslím, že bude chtít mimčo z bříška hnedka dolovat. Počkáme asi na testy v 16.tém týdnu a pak už mu to povíme.
Jinak stejný problém jako ty. Všichni mi přejou, ať je to teď ta hodná holčička. Mně osobně je úúúplně jedno, co to bude a vědět to nechci.
Holky.. taková hloupá otázka.. ty kalendáříky se vkládají prosim Vás jak? vytvořim si kalendář na příslušné stránce a pak nějak zkopítuju ten odkaz? Jsem nějaká natvrdlá.. a to dělám v počítačové firmě… chichi.. Karča
Holky teď jsem dám něco, co sem nepatří, ale musím se pochlubit.
Včera jsme s Aničkou byly na 3 leté prohlídce a byla tam úúžasná. Dostávala jsem spoustu otázek a A dělala ksichtíky a na vše kývala, jako že umí. Pak přišla zkouška zraku, zakryjete očíčko a ukazují malé obrázky, jestli vidí na obě stejně. A u posledního s A zadrhla, nevěděla co odpovědět a nakonec z ní vypadlo: " No tak trochu králíček a tak trochu medvídek" To už Dr padla do kolen a řekla: " Má pravdu, to jsem tady ještě nemněla, jsi úúžasná" a během dalšího plkání prohlásila " Aničko ty jsi čím dál krásnější a lepší, já si tě někdy půjčím na vycházku" Holky já jsem PYŠNÁ, úplně se vznáším ![]()
Jo a nakonec chválily mne že mi to MÓÓC sluší a vypadám výborně.
Tak to jsem musela napsat ![]()
Karča natvrdlá nejsi, já se ptala taky. Takže klikni na metřík a na stránkách si svůj vytvoř a zkopíruj prostřední „kód“ a vlož si ho do svého nastavení do PODPISU, nakonec pokaždé než odešleš příspěvek zaškrtneš podpis.
Tak nevím snad jsem to napsala srozumitelně ![]()
Ahoj Mahony, tak drzim palecky. Ty se mas ze to mas takhle hned, kde ti to delali? Ja musim cekat do pristi stredy, nebo patku a je to desny.
Jinak vitam Karcu ![]()
Jinak holcinky doporucuji superodkaz, kde najdete vsechno www.porodnice.cz
Jupííí výsledky jsou v pořádku
. Mám strašnou radost a vrhám se do víru nákupů
.
Štiko odběry mi dělali přímo v genetické poradně, možná proto jsou výsledky tak rychle. Čekaní až do středy Ti nezávidím, ale vydrž, určitě to bude taky v pořádku
.
Mahony a Neználek se skvělými výsledky
helik Děkuju moc za radu, Myslim, že už se mi zadařilo vytvořit kalendáříky.
Jinak naprosto chápu tvou mamkovskou pýchu. Anička je teda šikovná holčička.
lenya Taky řešim kočárek do terénu. Musim ale přiznat, že přestože je Vašek taky hodně aktivní dítě, tak na dlouhé procházky vůbec není. Mě to štve, protože já naopak na dlouhe výletiky jsem.
Nicméně teda taky jsem zvědavá na spoustu zajímavých tipů na kočárky.
Já se tu od zítřka zase týden nebudu objevovat, protože odjíždíme na dovču. Těším se, jak se sem na Vás po tom juknu a všecko si to pročtu…
Karča
Ahoj holky,
tak jsem se prohrabala všemi informacemi, které jste sem zadaly a trochu se stydím za svůj pesimizmus. Já mám strach cokoli kupovat nebo jen plánovat, protože mám hrozný strach, že to mimi prostě nedonosím. Manžel teda pořád tvrdí, že se tam drží zuby nehty, ale já mám pořád hrozný strach. Kupodivu mě ale vůbec netrápí, jak dopadnou krevní testy. Ty jdou tak nějak mimo mě. Asi je ten strach z testů o dost slabší oproti strachu z potratu a proto nic necítím. Nejvíc mě vytáčí ty rady jako abych se nebála. To je rada nad zlato, ale nikdo už mi neřekne, jak to mám udělat. No, už se nebudu litovat. Stejně tím nic nezměním.
Kočárky: tak ať chci nebo nechci, tak už mám všechno základní vybavení na mimi vybráno. Moje sestra mi po svým posledním dítěti všechno přivezla (3 kočáry - skoro nové, postýlku, atd.) Jediné co jsem nezdědila je autosedačka a to jen pro to, že jí praskla. Tak alespoň na té si dám záležet a vyberu skutečně pořádnou a nejkrásnější na celém světě. Teď o víkendu mi švagr nabízel i vaničku. Snažila jsem se mu říct, že si už připadám jako nějaká socka. Ale na druhou stranu, oni mají pravdu, že je to zbytečné kupovat.
Rodiče: já se ani nesnažím s rodiči o mém těhotenství mluvit. Když jsem sdělila mámě, že čekáme dítě. S posměškem mi řekla, že je zvědavá, kdo se o to dítě bude starat. Od té doby nemám skutečně žádnou potřebu se sní o mém těhotenství bavit. Jediným člověkem, s kterým to probírám je manžel a VY. Zatím mi to stačí.
Tak holky, prave jsem volala na vysledky testiku a mam to take vsechno v poradku. Spadl mi kamen ze srdicka. Ale stejne je rozhodujici prave ten screeming ve 20tt. ALe moc moc doufam, ze to bude take v poradku!
Pipina: ja mam take porad strach, ale proste vzdycky se omluvim tim, ze prece tim, ze si neco koupim nemuzu ovlivnit co by nastalo. Samo, ze kocarek je povera a tak pokud jej koupim, tak az tak mesic dopredu a rozhodne nebude doma.
A co se jeste tyce tech rodicu a vetou tve mamy, tak tohle jsem zazila, kdyz jsme si pred dvoumi lety poridili psa s tehda jeste pritelem. Ta veta zaznela take. Sem zvedava, kdo se o to bude starat. SE nedokazes postarat o sebe natoz o psa. A kdyz pak uz byl a videla jak se o nej oba hodne starame a jak ho opecovavame laskou, uplne mne tehda dojala vetou „ty budes jednou opravdu dobra mama“. Takze neboj (i kdyz je to blbe srovnani se psem) ale proste mama to zjisti, ze to dokazes! A mozna ze to treba prizna i nahlas.
Takze bych to tedka nejak neresila a ono se uvidi pristi rok ![]()