Poradna duly
Jana Čurdová
Márty píše:
Jo holky, jsem se chtěla zeptat, co budete dávat mrňatům na štědrej den k večeři? salát je bez problémů (bez majonezy a soli), ale jak je to s rybou?
My rybicku mame moc radi..sundam ji z kaprika strouhanku a oberu na cisty masicko..ja malej delam rybi polivku normalne a moc ji chutna..
Endy , právě že tchán už dostal ty fotky Šimona. Ale dneska jsme byli ve fotoateliéru a nechala jsem vyfotit Báru se Šimonem, měli takový zimní pozadí, Šimon sedí na malejch saních, Bára vedle klečí a ještě je tam s nima sněhulák. Takže to dostanou všichni. Teď mi hrozně mrzí, že jsme tam nešli dřív, dělají retro fotky, zrovna tam byla vyfocená moje kamarádka s celou rodinou - manželem plus 2 děti, všechny je navlíkli do hadrů ála první republika a vyfotili na tu hnědou fotku a vypadá to strašně úžasně. Jenomže už by se to nestihlo, ale na příští narozky nebo vánoce do toho jdem.
Babička už nemá fyzicky na převoz k nám, má plínky a dost často se jí to „nepovede“, takže nastoupí máma s kýblem. Dneska plakala, že má bolesti, proč nefunguje euthanazie, málem jsem brečela taky. Je to fakt strašný. Vždycky jí moc potěší Šimon, na toho se třese, máma říkala, že k němu pořád mluví. Je to hrozný to říct, ale pro ní bude smrt vysvobození, moc se trápí.
Jinak jsem dneska snad i něco nakoupila, lítala jsem po městě jak blázen, máma hlídala. K štědrovečerní večeři asi zkusím dát Šimonovi, co budeme mít my - my kapra nikdo nejíme, takže budeme mít kuřecí řízky se salátem, šimonovi teda asi brkaši. Holky, já mám vůbec pocit, že ty vánoce jdou tak nějak mimo mě letos, že nemám nic připravenýho, nakoupenýho, že se to nějak nepovede. že na něco zapomenu.
Ahoj, Klaraka na stedry den dostane asi brambiry s mrkvi a kure…kapra se ji bojim dat kvuli kostem…
Tak mame v 10ti mesicich 8040g a 69cm (za 2 mesice vyrostla o centak a pribrala 250g)…taky bude asi prcek…
jéje tak to jsme fakt úplně nejmenší
ale co někdo musí být malinký a obříka jsem si užila Adámka ![]()
Kapra bych určitě nedávala. Ani nevím co bude mít Viktorka k večeři kousky nezvládáme takže to vidím na nějakou polívku ![]()
Emanko ,s babičkou je to smutné,člověk jí nemůže ani ulevit od bolesti.
Endy ,Klárka má pěkné míry.
A fakt buďte rády,že netaháte 10kilo jak já,už se pronese do schodů,na plavání mám ruce až u kolen a bolí mě záda.
No jdu dokončit karamelové košíčky a mažu s Lukáškem pro otisky ruky a nohy na keramické desce.
HOJ ![]()
Proč se vlastně ryba nemá dávat? taky bych ji kousek kapříka zkusila dát…si asi o tom někde přečtu…
Včerejší prohlídka dopadla dobře, máme 8100g a 69 cm, takže ENDY , jsme skoro nastejno mrňavci ![]()
MÁRTY nás před rybou konkrétně teda před kaprem několikrát varovala dr. ve cvičení. Je to alergen a mimča z toho můčou mít silnou reakci. Jasně, že nemusí, ale zkoušet to poprvé zrovna na Vánoce asi nebude nejlepší ![]()
EMANKO s babičkou je to opravdu smutné. Naše babička se nám taky mění před očima. Jak jsem psala, že chodila na ozářky tak od té doby je na tom psychicky špatně. Sice se to snaží nedávat najevo, ale je jak vyměněná. Je jí 69 což není zas tak moc. Jsem z toho taky špatná protože moje babička je pro mě jeden z nejbližších lidí. Ani se o tom nedá psát
Marty ja teda nevim proc se ryba nesmi,ale me ji doktorka doporucila vic nez maso..dokonce malej kupuju i Hipp sklenicku a tam je tagliate s brokolici a rybou a moc ji to smakuje..samozrejme ze musis rybicku odstranit od kosticek..ale da se treba koupit i file kostky primo pro deti a bez kosti..mala ho zboznuje.
Emanko nebuj Vanoce budou krasny i kdyz neco zapomenes..
Endy bud rada, aspon nemusis tahat obrika jako ja a fyzi..
Ahojky,
tak horečky neustoupily, naklusala jsem s malým k doktorce a vyfásli jsme antibiotika. Poslala nás ještě na ušní, měla podezření, že se bude muset píchnout jedno ouško, ale naštěstí pan doktor zhodnotil, že to ještě není tak akutní, jen kdyby se mi zdálo, že se to zhoršilo, tak máme přijet. Doufám, že neee!!! Chudinka moje malá ![]()
Máme vynechat mléčné výrobky, jen kojení, takže tak jak jsem kojila jen večer a ráno, tak zas kojím furt, ale jsem za to tak vděčná!
Jinak já na Vánoce s jídlem pro Adama nebudu experimentovat. Dostane to, co vždycky, takže kaši (zřejmě nemléčnou). Příští rok bude mít rybu, asi Pangasiuse.
Evi ,chudák Adámek,ať se brouček brzo uzdraví.
Mám dopečeno,nazdobeno,prostě hotovo.
A ještě mám dotaz,25.12. přijede bráchova přítelkyně,tak přemýšlím,co jí koupit na Vánoce.
Rychlé rumové pralinky pro uhoněné matky:
POSTUP PŘÍPRAVY
Vezmeš dutou čokoládovou figurku,
ukousneš jí hlavu a doliješ rumem.
A je to!
Rychlé !!
A pak že pečení na vánoce zabere hodně času…
Holky, já se cítím ják spráskaný pes…
je mi do breku, protože jsem z té Adámkovy nemoci úplně zoufalá…a z té naší doktorky (té mladší, střídají se tam totiž dvě) taky.
Abych to vysvětlila, Adam měl do včerejška ty horečky, k večeru to polevilo a já objevila trochu vyrážku na krku a za ouškama. Do rána byl bez teplot a krupičku na zádech i bříšku. Tak jsem si říkala, že buď je to ta 6. nemoc nebo alergie na antibiotika. Šli jsme tedy k doktorce, a prý to na „exanthema subitum“(čili 6. nemoc, mi to takhle latinsky řekla, měla jsem pocit, že jako musí mít nade mnou navrh, když jsem jako drze přišla a oznámila mou pochybnost o 6. nemoci) nevypadá, že to klidně můžou být potničky z těch horeček
(to jsem fakt nechápala, proč by jako ty potničky měl až teď, když měl horečky tolik dní…)
Antibiotika mám dávat dál a k tomu mi dala Dithiaden a Calcium chloratum-IVAX - působí to na tu alergickou reakci. No a kdyby se ta vyrážka zhoršovala, tak máme jet na pohotovost a oni ta antibiotika vy:,–(í nebo co to říkala…
Je mi teď fakt blbě z toho, že tu do něj liju ta antibiotika a další srágory, když si fakt myslím, že to ta 6. nemoc byla
a ta se nijak neléčí
teď tu furt hledám na netu informace o té 6.nemoci, čtu různé diskuze a fakt z toho nemám dobrý pocit ![]()
Anleo, tenhle recept jsem taky posilala svym znamym, za danych okolnosti mi to prislo ohromne vtipny ![]()
Fyz, co takhle vysokoprocentni cokoladu nebo popiticko (bejliz, berentzen apod. - sakra nevim, jak se to vsechno spravne pise, SVM)…
Evi, chapu, ze te doktori ted rozhodili a nerada bys Adamkovi spis skodila… Jestli mel teplotu a pak se osypal, tak by to sesta mohla byt, ale Adi mel tu teplotu docela dlouho a navic ho bolelo ousko, ne? To mi pak k te seste moc nesedi… Antibiotika jsou leky proti bakterialni infekci, potazmo zanetu, takze jetsli mas pochybnosti, mohli by ti udelat stery a kultivaci, kde by se ty potvurky nasly… takhle se to dela treba pri bolesti v krku na potvrzeni anginy…kdyby byla bolest viroveho puvodu (jako chripka) tak by antibiotika byla neucinna. Snad neplacam nesmysly.....
Holky koupila jsem na MMA tyhle capacky…jsou kozeny…jsou to ty prvni chodici capacky nebo jsem koupila atrapu boty do kocarku?
Endy, moc děkuji, právě že ho ucho nebolelo, alespoň se za nej netahal, to jen ta doktorka se dívala i do uší a něco se jí u jednoho nezdálo, no a doktor na ORL napsal zprávu - subjektivně bez ORL potíží. Jinak si myslím, že máš určitě pravdu s tím bakteriálním a virovým původem. Právě kdybychom zřejmě donesli moč, tak by se to z toho možná zjistilo, ne? No škoda. Snad má ta doktorka pravdu. Uvidím, co zítra, jak ta vyrážka bude vypadat.
Klárka to taky prodělala, že? A Emička? Jak ta vyrážka u vás vypadala? A stěhovala se po těle? Nebo rozšiřovala?