Poradna duly
Jana Čurdová
Evi, Klara mela myslim dva nebo tri dny teplotu a pak jsem ji na tele (na brisku a na zadech) nasla vyrazku, byly to cerveny tecky ale nevystouply…vecer uz to nemela…myslim, ze ji to ani nesvedilo…
Ahoooj ![]()
Mě vomejou, kleknul nám domácí noťas, tak jsem přes den bez internetu a milostrdně mi byl zapůjčen noťas firemní teď večer, abych ukojila svůj netový hlad ![]()
EVI , když jsou broučci nemocní, tak je to vždycky o nervy, ale držim palce, abyste na Ježíška už byli fit! Jinak Emušák měl tu 6tou nemoc. Jak psala ENDY , 3 dny horečka a pak na bříšku a zádíčkách červený nevystouplý flíčky (a trochu na hlavičce ve vláskách) a do 2 dnů zmizely a bylo po nemoci.
Ta ryba mě zajímala z toho důvodu, že jsem viděla skleničku od 10 měsíce a byla s tuňákem…
ANLEI , krásný PFko
Děkujeme a náááápodobně
![]()
Dobré ránko při sobotě,
včera jsme byli na akci u sousedů,naši hlídali.Chtěla jsem prubnout tchýni,ale hlídala synovce.Musím říct,že jsme se sešli fakt dobrá parta sousedů a zapaříme rádi.
Značně se nám zlepšilo spaní,kojím v noci 1krát a mládě táhne12hodin,od 7 do 7.Je úžasný.
Evi ,teda snad bude Adámkovi do Štědrého dne dobře. A Mudr je zvláštní.
Anleo ,kouzelné dětičky.
Márty ,táta se smiloval? Ten je hodný. Net je lehká závislost,že?
Endy ,díky za tipy.A capáčky vypadají dobře,co je to za značku? Holky v listopadu kupovali capáčky Nolen
Endy píše:
Anleo, tenhle recept jsem taky posilala svym znamym, za danych okolnosti mi to prislo ohromne vtipny![]()
Fyz, co takhle vysokoprocentni cokoladu nebo popiticko (bejliz, berentzen apod. - sakra nevim, jak se to vsechno spravne pise, SVM)…
Evi, chapu, ze te doktori ted rozhodili a nerada bys Adamkovi spis skodila… Jestli mel teplotu a pak se osypal, tak by to sesta mohla byt, ale Adi mel tu teplotu docela dlouho a navic ho bolelo ousko, ne? To mi pak k te seste moc nesedi… Antibiotika jsou leky proti bakterialni infekci, potazmo zanetu, takze jetsli mas pochybnosti, mohli by ti udelat stery a kultivaci, kde by se ty potvurky nasly… takhle se to dela treba pri bolesti v krku na potvrzeni anginy…kdyby byla bolest viroveho puvodu (jako chripka) tak by antibiotika byla neucinna. Snad neplacam nesmysly.....
Holky koupila jsem na MMA tyhle capacky…jsou kozeny…jsou to ty prvni chodici capacky nebo jsem koupila atrapu boty do kocarku?
http://88.86.105.149/…d6001308.jpg
Endy, tyhle capacky jsme meli do kocarku a k babi na Slovensko kdyz byla zima v chalupe..ale urcite nejsou na prvni chozeni..Klarka uz ti krasne stoji pevne na nahou tak by mela mit pevny boticky..nebo aspon s pevnou patou..tak mi to rikala doktorka..navic kdyz videla Rozarku v tehle capackach tak mi vynadala jak jsou tyhle kozeny capaky hrozny, a kolik uz osetrovala zacinajacich plisni ze sparenych nozicek miminek, prave z tehle capacku..miminku se poti nozicky vic nez dospelejm a tyhle capacky ze jsou neprodysny, ale do kocaru ze jsou fajn, teda aspon v zime.
Evi: držíme place ať je ÁĎULA brzy v pořádku a pani doktorka se nespletla a nerve mu ty léky zbytečně,snad ví co dělá ![]()
Endy: capáčky vypadají dobře,takový nějaký má Mose pro Vojtíška ne? Budou dobrý,uvidíš
Nám Venda od včerejšího večera chodí po baráku
Taťka to nevydržel a koupil mu toho hrocha od fischer price jak jsem psala že je v tescu v akci,večer ho tatínek dovezl a hned mu ho smontoval a od té doby s nim Venýs štramákuje po domě,je to legrace,hrozně se mu to líbí,občas ho ty nožičky ještě neposlouchají ale on si na to přijde,vykračuje si jak pan starosta ![]()
Fyzi: super že máte takovou sousedskou partu,mi tu máme ve vesnici samí starý báby co jenom pomlouvaj
, ale třeba jednou budu to samí,kdo ví ![]()
Sandulo, Klarka prave pevne nestoji a zveda se jakoby z kleku pres nart, takze pevna pata neprichazi v uvahu. Navic vubec nechodi ale beha po ctyrech. Chtela jsem jen neco na nohu, aby ji to nepodkluzovalo na plovoucce (na navstevach, doma mame koberec a neklouzave lino), kdyz se zveda u nabytku… Ponozky a puncochace s protiskluzovejma puntikama se ji porad sesouvaji…
Fyz, znacku nevim, jsou dvoje z MMA za 21,–
ale pani pise, ze jsou kozeny a noseny (takze je k necemu pouzivali jsem vydedukovala)......
Muz mi prestal mluvit, tak snad nebude na vanoce nemocnej, musim do nej zacit cpat vitaminky a vecer obklady telo na telo ![]()
AHOJDA ![]()
Máme za sebou obr nákup v TESCU,ale toho hrocha jsem ENLEO nikde neviděla a že jsme v hračkách trávili fůru času. Nakonec jsme vybrali hrací žirafku, do který se hážou kostičky. Přemýšlela jsem něčem, co by mohla Emuší přřed sebou tlačit a při tom Ťapat, ale nic mě nenadchlo. Možná toho hrocha už vyprodali ![]()
Nazdarek babky,
jen tu letim pro radu. Vy, co uz vas navstivila mrcha, jak dlouho ste ji meli? ja uz to mam totiz 14 dni v kuse, a ne nejak malo, tak nevim, jestli to neni nejaky divny. Vzdycky pred porodem sem to mivala tak max 5 dni a hotovo. Tak mi poradte, jestli s tim mam jit za MUDRou nebo co s tim ![]()
Evi, ti doktori sou nekdy fakt hrozni. Zrovna v pondeli sem byla u MUDRy s Matejem, ze ma ekzem na zadku, a ona se na neho ani nepodivala a dala mi mast, no ja mazu tyden a prijde mi to snad jeste horsi, takze tam budu muset v pondeli naklusat znovu. Navic mi dala jeste jednu, a ta obsahuje kortikoidy, tak tu sem mu teda nemazala vubec.
Marty, taky sem chtela pro Misu neco na tlaceni, tak sem myslela, ze ji koupime k vanocum kocarek, ale ty hruzy, co sou v obchodech, to je tak vratky, a vsechno ma hrozne vysoko rukojet, takze sem docela nastvana, protoze nic nemam ![]()
Anlei, Venda je teda fakt sikulka. U nas sme se zasekli na obchazeni kolem nabytku ![]()
Jo, jeste s tou rybou. Premyslela sem, ze ji dam, ale je fakt, ze zkouset to zrovna na vanoce je blbost, takze bude kuratko s bramborem a zeleninkou ![]()
Jo, to sem ja Petulinkas ![]()
Anleo , tak s tou pralinkou si mi fakt zvedla náladu, já to neznala ![]()
Endy , ty capáčky řeším taky, ještě ale nic nemáme. Máma koupila kotníčkový bačkůrky na tkaničky, ale ty jsou blbý, až bude větší, jsou moc velký a pevný, to je jen na chození a on je pořád víc na kolenou.
Fyzi , asi bych jí koupila jen nějakou pozornost, ne? Když se neznáte, jak psalal endy, kvalitní čokoška nikoho neurazí, teď mají výborný.
Evi , to je fakt divný. Šimon měl ty pupínky 3 dny při 6.nemoci, ale holkám zase zmizely dřív, asi to může být různý. Myslím, že je to dost pravděpodobný, že to byla, mimina to mají hodně v tomhle věku. Naše dr. zakoupila přístroj na měření CRP, aby zamezila zbytečnými podávání antibiotik.
Je to tohle, ale bohužel ten přístroj stojí asi 20 tis. nebo tak, prostě hodně a všichni dr. ho nemají.
http://www.oriondiagnostica.cz/…cult/CRP.htm
A ještě Dithiaden je teda dost silný lék, já po něm byla děsně ospalá, určitě dostal nizoučkou dávku, ale jestli mu ty pupínky už mizí, tak bych to asi nedávala. Ale je to fakt těžký, nechci tě ovlivňovat.
Pěkný večer, tak jsem to včera psychicky nevydržela a kolem půl jedenácté večer jsem volala na pohotovost. Ptala jsem se pana primáře, že mi nejde na rozum, když mi paní doktorka dala k těm antibiotikům dithiaden a calcium, které vlastně mají působit na alergickou reakci, proč ta antibiotika nezměnila nebo nevy:,–(ila. On řekl, že je mám okamžitě vy:,–(it, že tyhle léky se dávají právě proto, že ta alergická reakce nastala. Ráno jsem mu měla volat znovu, jak to vypadá s tou vyrážkou. Byla ještě horší. Jeli jsme tam, říkal, že je to opravdu zřejmě reakce na antbiotika nebo na mandarinku (tu měl ale v úterý a ve středu, osypal se v pátek, tak nevím). Říkal, že by bylo dobré mu vzít krev a z toho by se to zjistilo. Mám dávat 3×denně 1/4 dithiadenu a 3×denně 2,5ml toho calcia. A kdyby se mi zdálo, že je více spavý, tak jen 2×denně ten dithiaden. Já si právě vzpomínám, že jsem si jednou ten dithiaden vzala (myslím když mě cosi píchlo a šíleně mi napuchla ruka) a fakt jsem byla úplně mimo, srdce mi bušilo a ospalá jsem byla jak šlak.
Adámkovi se ta vyrážka do dnešního večera slila do červených map a má to i na nožkách - v ohybech - pod kolínkama a u kotníků. Teploty žádné nemá. Snad to brzy zmizí…ach jo, ale už je mi trochu líp
děkuju za podporu a za to, že se můžu vypovídat ![]()
Ahoj holky,
moc se teď na net nedostanu není čas tak aspoň v rychlosti jdu mrknout. Dárky už teda mám skoro všechny už jen pár drobností. Včera jsme koupili stromeček chtěli jsme letos menší a máme obr jiný nebyl
no ale Adámek má radost
Cukroví máme nafasováno od tchýně a něco přidá moje babička + naše vlastnoruční linecké takže na to že to skoro nejíme máme až moc
kapři chycení Adamem jsou v mražáku. Dneska doděláme výzdobu provedem úklid zítra zabalím dárky a snad hotovo. Na Vánoce k nám přijde mamka, babička a brácha Vánoce tak slavíme každoročně loni jsme teda byli u mamky.
V pátek jsem byla na tom vánočním večírku z práce. Byla jsem tam dvě hoďky pokecala jsem povečeřela a stačilo
a měla jsem to i s odvozem. Adam s dětma mě tam zavezli jeli ke tchánovcům a pak zase vyzvedli.
Viktorka se zas v noci kojí nejmíň 5×
nevím jestli to dítě někdy bude normálně spát. Jo a musíme se trochu pochlubit Viki umí říkat jak dělá kravička
jiné zvíře jí zatím nejde ale i bů mě dojalo ![]()
EVI dithiadenu se neboj. Viktorka už ho taky párkrát měla když byla nemocná aby vůbec spala. A podle toho co píšeš to bude asi fakt reakce na ATB takovou měl Adámek zrovna když jsem byla těhotná. Tak hlavně ať si to pak dr. zapíše do karty aby mu je podruhé nedávala. Přeju brzké uzdravení.
FYZ teda blahopřeju k ukázkovému spaní super
a jak psaly holky nějakou dobrou kvalitní čokoládou určitě neurazíš ![]()
ENDY no upřímně já bych tyhle botičky nedávala zvlášť pokud Klárka pořádně nestojí nechala bych je jen do kočárku. Dokud děti nechodí tak se boty, capáčky, ani papučky nemají dávat vůbec potřebují si vytvarovat nožku a když potřebuješ něco protiskluzového na návštěvy tak něco pevného.
Víc už nevím
Letím lepit hvězdičky na okno. Adámek mě uhání ![]()
ahojky, omlouvam se, ze sem lezu, smiruju nase smiracky
. evi, drzim palce, at je adamkovi brzy lip a at je to jen reakce na atb!
musim reagovat na ty capacky, endy, koupila jsi dobre, ty capacky jsou idealni varianta protiskluzovych ponozticek (my uz mame druhy, protiskluzovy ponozticky se nam taky neosvedcily). chodili jsme na rhb a tam nam mudra jasne rekla, ze dokud bude viktor vic lezt a nebude jiste chodit sam v prostoru, tak mu pevny botky (a backurky uz vubec, ty ze nemame davat do tri let, nemaji - ani ty kotnikove - tak pevnou patu) davat nemame, aby si nepokazil klenbu. pises to spravne, nart musi mit jeste volny.
Ahoj holky,
tak včera jsem byal na srazíku žáků a musím říct,tak dobře jsem se dlouho nebavila. Hodně dospěli a vzpomínali na školu,mám radost,že většina z nich je na vysoké škole a daří se jim.Vrátila jsem se ve 2ráno.
Evi ,hlavně že už je Adámek bez teploty,bude to lepší a lepší.
Ajjoo ,ale není nepříjemné vypadnout občas bez dětí mezi lidi co nekojí,ne? A na Vánoce vás bude teda hodně.
Anleo ,Venda je machr ![]()
Petulinko ,mrchu jsem měla klasicky 5dní jako před těhu.
Márty ,u nás hroch taky není.
A víc jsme neudržela v hlavě.
Jéé, dokonce i Adel mě přišla podpořit
to je hezké a moc děkuju. Dnes je ta vyrážka o poznání lepší, je o hodně světlejší, rýma je taky na ústupu, no a teploty nemá už od pátku. Už jsem zase klidná ![]()
Holky, tím, že byl tenhle týden s Aďosem tak hektický, nemáme ještě všechny dárky.
Zítra vyrazíme na zásoby jídla do Makra a musíme to v OV prošmejdit. Adámek zůstane samozřejmě u babičky.
Fyzi, to je super, že ses bavila a bylo ti fajn mezi omladinou
příště půjdeš určitě zase, co? ![]()
Márty, zase jsem zkoukla fotky na Rajčeti, se vždycky perfektně pobavím, jsi v tomhle komentování skvělá
a Emička má krásný župánek
a už přivezli banány?
po ránu si rozškubu pár kapesníků ![]()
Emanko, tvé Rajče jsem taky prohlídla, Šimonek s rohlíkem je kouzelný ![]()
Ahoj maminy,
jdu Vám povědět jaký jsem měla dnes den:
taťka mi pozval domu kadeřnici,hrála si semnou přez 3 hodiny,taťka celou dobu hlídal dětičky,uvařil výborný jídlo a celej den mě opečovává a rozmazluje,to víte že si to náležitě užívám ![]()
Včera jsem si totiž otevřela lahvinku a popíjela jsem a brečela že už to jsou 2 roky co nás Vašík opustil, a vrátily se mi všechny ty černý vzpomínky,měla jsem dobrou depku a tak mě taťka takhle mile překvapil ![]()
Celej den nám tu hoří svíčka za toho našeho andílka,doufám že se má tam v nebíčku dobře
Omlouvám se ale potřebovala jsem se vypsat ![]()