Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj,
s uzavřenou skupinou se přidám co ostatní, přizpůsobím se.
@Elizabeth88 - já byla na kontrole v 6. týdnu a o srdíčku mi taky DR nic neřekl, musím čekat na další UTZ do 16.7.
jen podle MS jsem byla v minulým týdnu (konkrétně ve čtvrtek) 5+4tt, ale dle UTZ 6+4tt
tak ted nevím, jak si to mám počítat. o srdíčku jsme se taky nebavili. Musíme hold vydržet…a ani nevím, jaké HCG mám, to mi krev nebrali a ani u prvního těhu. Až pak někdy později ![]()
@Mami&Emmi píše:
Ahoj,s uzavřenou skupinou se přidám co ostatní, přizpůsobím se.
@Elizabeth88 - já byla na kontrole v 6. týdnu a o srdíčku mi taky DR nic neřekl, musím čekat na další UTZ do 16.7.jen podle MS jsem byla v minulým týdnu (konkrétně ve čtvrtek) 5+4tt, ale dle UTZ 6+4tt
tak ted nevím, jak si to mám počítat. o srdíčku jsme se taky nebavili. Musíme hold vydržet…a ani nevím, jaké HCG mám, to mi krev nebrali a ani u prvního těhu. Až pak někdy později
tak to máme asi stejný, no můj doktor byl nějakej nesvůj ze špatné polohy embrya, tak proto mi nabral krev a musím jít zase tento čtvrtek, snad to poroste jak má.Ale podle poslední MS mi to nevychází.
@Elizabeth88 u mě zase v pohodě, to že dle UTZ jsem o týden déle jsem si všimla doma na obrázku mimča, ale říkal že vše OK a kontrola za 14 dní
pak jsem doma samozřejmě horentně pátrala, jakto, že týdny dle PM a UTZ se liší a bylo mi zkušenějšíma vysvětleno, že ano, týdny se dle PM počítají, ale UTZ sám „vygeneruje“ dle velikosti plodu stáří plodu v týdnech, nezávisle na tom, kdy poslední MS byla. Většinou se to třeba liší o týden, což je přesně u mě, zřejmě je ted plůdek trošku větší. Většinou se to srovná ve 12. týdnu, kdy už lze přesně říct termín porodu a přesně i týden. Je teda pravda, že je divné, že u tebe se to liší zhruba o tři týdny…ale jak jsem Ti už psala, doktoři si často mumlají pod vousy a neuvědomují si, že nás tím straší. Přitom se určitě nic neděje. HCG máš krásný, to neroste takhle „z blbě“ uloženýho embrya. Ale chápu, to čekání na další kontrolu je děsný, gynekoložka byla moje nejmilovanější osoba v prvním těhu
vždy jsem se na ní těšila…
jinak přikládám tabulku s hladinou HCG v těhu…
Příspěvek upraven 02.07.12 v 12:52
@Mami&Emmi píše:
@Elizabeth88 u mě zase v pohodě, to že dle UTZ jsem o týden déle jsem si všuímla doma na obrázku mimča, ale říkal že vše OK a kontrola za 14 dní
jinak přikládám tabulku s hladinou HCG v těhu…
takže v mém případě spíše ten 7 týden, ale kde je srdíčko ![]()
@Elizabeth88 a kdy že jdeš na další UTZ? Pozval si tě nějak dřív? A DR ti k srdíčku vůbec nic neřekl nebo řekl, že tam není?? A krev na HCG ti vzali přímo na gyndě? Kdybych si jí chtěla nechat taky vzít, ale ne na gyndě, abych nevypadala jak plašanka, kam si mohu zajít? Nebo můžu si někam zajít?
Příspěvek upraven 02.07.12 v 12:54
@Mami&Emmi píše:
@Elizabeth88 a kdy že jdeš na další UTZ? Pozval si tě nějak dřív?
no ve čtvrtek jdu na další krev, čeká se jestli to poroste. A 12 jdu na utz.
@Mami&Emmi píše:
@Elizabeth88 a kdy že jdeš na další UTZ? Pozval si tě nějak dřív? A DR ti k srdíčku vůbec nic neřekl nebo řekl, že tam není?? A krev na HCG ti vzali přímo na gyndě? Kdybych si jí chtěla nechat taky vzít, ale ne na gyndě, abych nevypadala jak plašanka, kam si mohu zajít? Nebo můžu si někam zajít?Příspěvek upraven 02.07.12 v 12:54
já myslím že by ti ji měli vzít na pohotovosti a jenom si to zaplatíš, nebo u obvodáka.
@Elizabeth88 hm
jestliže má pochybnosti, tak to tě objednal celkem za dlouho…většinou co tu čítávám, při nějakých pochybnostech se jde třeba do týdne na UTZ znovu…
@Mami&Emmi píše:
@Elizabeth88 hmjestliže má pochybnosti, tak to tě objednal celkem za dlouho…většinou co tu čítávám, při nějakých pochybnostech se jde třeba do týdne na UTZ znovu…
tak snad jo, ta doktorka na utz říkal že je váček krásně kulatý a že nevidí žádný hematom, a o poloze neřekla ani popel, až ten doktor. Tak nevím co si to tom myslet, ale doufám že to bude všechno v pořádku.
Tak to bude v pořádku jinak by to viděla už doktorka na utz, pan doktor byl jen přetažený a měl mžitky
@Megg píše:
Tak to bude v pořádku jinak by to viděla už doktorka na utz, pan doktor byl jen přetažený a měl mžitky
ani neviděl obrázek, proto nechápu z čeho usoudil tu polohu.
@Megg píše:
asi tak, souhlasím. a hlavně by tě objednal třeba za 3 dny znovu a ne za tak dlouho, to je jako další normální kontrola. jsi bez hematomu, vody v děloze, váček máš, mimčo je v děloze, HCG máš krásný, na UTZ ti DR řekl, že je vše v pořádku a hold debil doktor pak měl blbou náladu, něco plácl a Ty se tím stresuješ. O srdíčko se ted nestarej a nestresuj se, myslím, že je brzy.
@Elizabeth88 třeba má rengenový oči a viděl skrz tebe do břicha ![]()
A jeden DR ti dělal UTZ a druhý co? kontrolu na koze? On ti to nedělal jeden?