Upřímné dítě v MHD. ANO nebo NE?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35438
3.11.17 11:59
@mgdln píše:
Whowk.

Naše dítě asi ve 3letech v autobuse prohlásilo na účet jedné mladé paní - podívej, paní má roztrhané kalhoty - babička na to: to se ted tak nosí - a dítě; Já vím, děda takové také nosí, ale jen do sklepa. :lol:

Příspěvek upraven 03.11.17 v 11:53
:lol: :lol: :lol: néééé, ty mě máš na svědomí
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.11.17 12:00

A měl velké uši? Pokud ano, proč se tvářit, že ne? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
3.11.17 12:01

Reakci dítěte bych brala, co někdy vypadne z našich děti, hrůza…nevychovaná je matka. Co z dětí vypadne, neovlivníme, pusu jim těžko zalepíme. Našim úkolem je poznámky uvést na pravou míru, upozornit, že takto se o druhých nemluví, případně se za dítě omluvit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
3.11.17 12:02
@Pipilota Citrónie píše:
A měl velké uši? Pokud ano, proč se tvářit, že ne? 8o

a proč se matka taky posmívala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.11.17 12:05
@ka2ka píše:
a proč se matka taky posmívala?

A posmívala se nebo přitakala?
Pak se lidi pomloivaj za zádama :roll: proč by mělo někoho urazit, že má velké uši, pravděpodobně s nimi žije dlouho a ví o nich…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
3.11.17 12:05
@Janli píše:
No to je novinka, že děti jsou upřímné. Dítě komentuje svět kolem sebe bez přetvářky, takový jaký je. Nepovažuju to za špatnou výchovu. Tohle k dětem prostě patří a jestli se někdo urazí, že o něm dítě řekne pravdu, tak je to jeho problém. Víš kolik mi už řeklo dětí, že mám velký nos? A nikdy by mě nenapadlo vyčítat jejich rodičům, že je nemají vychovaný. Prostě ho mám veliký… kdyby ten pán měl trochu smyslu pro humor, tak tomu dítěti řekne - To abych tě lépe slyšela! A kdyby mi dítě řeklo, že jsem tlustá tak mu odpovím, že jsem zrovna zbaštila jednoho malýho drzouna. Já nemám s upřímný i dětmi problém. A ti, co ho mají, by se měli spíš zamýšlet nad sebou než nad výchovou dětí.

Přesně tak. Jaká nevychovanost, bože… :roll: Dítě je upřímné, za mě špatně reagovala matka. Já bych si z toho taky udělala srandu. Nechápu, co kdo čeká od 3letého děcka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
3.11.17 12:11

Nechapu. Maminka rekla ze ma velky usi. No asi je mel. Kdyz by rekl o cernochovi ze je cernej, prece nebudete tvrdit ze je bilej?!? A ze se zasmala?!? Co by jako mela delat? Plakat. Jsou to holt deti. Velky usi to jeejeste v pohode. Chrela bych vas videt jaky mate vy vsechny super dokonaly vychovany deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
3.11.17 12:14

Dle popisu zakladatelky se ale matka nijak neposmívala, pouze konstatovala skutečnost. „No, to má.“ (patrně bez hihihi ) Edit: (aha, zasmála se, možná rozpačitě)
Je pravda, že mohla dodat, že lidé v naší společnosti nejsou zvyklí přímo se navzájem veřejně hodnotit a natož kritizovat. A zdůraznit, že co je a nebo není hrozné či hezké, je velmi relativní.

Příspěvek upraven 03.11.17 v 12:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26928
3.11.17 12:14

Deti vidi svet takovy, jaky je. „Pokrytectvi a pretvarce“ se nauci az pozdeji.
Pokud nekdo ma velke usi, tak ma velke usi a je s tim smireny. Takove konstatovani ditete ho nemuze rozhodit.
Pokud nekdo smrdi, je to problem jeho osobni a neni duvod dite prekrikovat, ze se to nerika. Aspon nekdo to dotycnemu rekne.

Kdyz male dite neco svym pohledem a zpusobem okomentuje, neni to nevychovanost. Je to svobodny projev jeho pohledu.

Hlaska o dredach me fakt pobavila :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
3.11.17 12:16
@Alyss1 píše:
Nechapu. Maminka rekla ze ma velky usi. No asi je mel. Kdyz by rekl o cernochovi ze je cernej, prece nebudete tvrdit ze je bilej?!? A ze se zasmala?!? Co by jako mela delat? Plakat. Jsou to holt deti. Velky usi to jeejeste v pohode. Chrela bych vas videt jaky mate vy vsechny super dokonaly vychovany deti.

většina tady píše, že děti jsou upřímné a že se nejedná o nevychovanost a že od dětí jsou reakce na vzhled a jiné „nevhodné“ komentáře normální. Dospělí se ale na plnou pusu o druhých nevyjadřují, pokud nejsou tázáni. Přijde mi normální dítě upozornit, že o druhých se takto nahlas nemluví, že za to nemůže, že každý nějak vypadá, apod. O vychovanosti nebo nevychovanosti to není, je to o přístupu rodičů, jak se k dané věci postaví. A reakce matky mi v pořádku nepřijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
3.11.17 12:16
@Gorlami píše:
Souhlasim s tebou, vsak je o tom i pohadka :). Ale matka by se k diteti pridavat nemela.

Já si naopak myslím, že to ta maminka udělala dobře. Takovýto - to se nesmí říkat, totiž vede k tomu, že dítě začne mít pocit, že na tělesných odlišnostech je něco divnýho a možná i špatnýho. Já od malinka děti učím tolerance k druhým. Je jedno, jak kdo vypadá. Učím je mít ráda lidi takový jaký jsou. a když pochopí, že někdo má uši takový a jinej makový, nebude mít potřebu to komentovat a později se za to někomu posmívat.

• Citovat
  • Upravit
113
3.11.17 12:20

Jen se pak maminka nesmi zlobit az se jine dite ve své upřímnosti bude posmívat její dcerce třeba, že má pihy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
3.11.17 12:20

@TeriiTerii Normálně. Dceři vysvětlím, že takové věci se neříkají, že by to toho člověka mohlo mrzet.

Pravda, pak jsme měli fázi (polohlasem): „Mami, ten pán je tlustej, ale nesmím to říkat, žejo?“

Ale teď už snad cajk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
3.11.17 12:21

Náš mladej je taky hrozná držka :lol:
Snažím se mu vysvětlovat, co je slušnost, a že když si něčeho všimne, tak to ještě není potřeba ihned a nahlas komentovat, a posmívání tvrdě potírám, protože to je fakt hnusný.
Takže u nás by podobná rozmluva vypadala asi takhle:
„Haha, mami, ten má velké uši“ a já na to:„ano, má, ale neni hezký na to tak upozorňovat, to se lidem nelíbí, tobě by se taky nelíbilo, kdyby se ti někdo smál, že máš velkou hlavu nebo ošklivé zuby“
no pak by zřejmě probíhala debata na toto téma, kterou bych ukončila něčím jako „prostě se to nedělá, tak toho nech!!!“ :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ale jako nepřešla bych to prostě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
3.11.17 12:23

Děti jsou upřímný. Zážitek se starším z posledního půl roku:

• Mami, kolik je Ms. Tanye let?

x Já nevím, ale asi tak jako mně.

• A mami, proč je tak tlustá?

x Kryštofe, tlustá se neříká, to by tomu dotyčnému mohlo být líto, a to je jen tvůj názor, podle mého je hubenější než já…

• Mami, ty máš stejně velký prsa jako Ms. Kate

Asi bych se měla urazit, Ms. Kate má opravdu kozy (to já taky) a ještě o dobrých 20 kg víc než já… No neurazila jsem se, je to konstatování faktu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí