Upřímné dítě v MHD. ANO nebo NE?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9880
3.11.17 14:23

@Bábrdl tak jmenovat nemusím :) myslím to všeobecně, protože takové názory znám i v běžném životě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
@Bábrdl píše:
Zatím tu reakci matky odsoudily všechny kromě jedné, ne?

Třeba je to sama ta matka :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
@Pipilota Citrónie píše:
Na velkých uších, malých prsou, velkých zadcích, a já nevím co všechno tu padlo mi nepřijde nic urážlivého, myslím, že by se měli dospělí vypořádat se svými komplexy, aby je nerozhodil komentář malého dítěte. Aby nemuseli podstupovat prapodivné plastické operace, aby nemuseli kolem sebe navzájem chodit po špičkách a abychom nedopadli jako v americe, kde se musí tvářit, že černoch není černý, že ženy jsou slabší a hlavně, že lidi stárnou, pst! Svůj názor jsem sdělila, někomu je blízký jinému ne, nemám potřebu ho prosazovat. :mavam:

Pokud je to normální, tak proč je potřeba to komentovat? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
3.11.17 14:28

Já jednou byla svědkem takového jakože důležité odpovědi dítěti, ale bylo to spíš trapné..
Nebylo to teda v MHD, ale seděli jsme ještě za mlada se sestřenici na kávě a přišla tam maminka s dítětem a opodl seděla pani. Bylo celkem silná a dítě proneslo, že je pani tlustá.. To ještě pani jenom zvedla oči od knížky, ale dobré.. ale co udělala maminka to je na facku :mrgreen: Asi chtěla být důleižtá a asi taky měla názor, že prostě když je to pravda, tak se to musí pořádně okomentovat..
No řekla.,, NO to víš pani hodně papala a má velké bříško.. Kdyby raději byla potichu a řekla dítěti, že se má věnovat svému talířku, lepší by udělala

Příspěvek upraven 03.11.17 v 14:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
3.11.17 14:28
@Pipilota Citrónie píše:
Tak konečně jsem pochopila, kde je kámen úrazu. Já ten komentář nevnímám jako urážlivý. Pán má prostě velké uši, dítě si toho všimlo, matka přitakala. Z popsaného nevidím zlý úmysl pána zesměšnit, ponížit, ublížit mu, proto mi i reakce matky příjde ok.
Jestli jsem zajímavá? Ne, mám názor, napsala jsem ho do diskuze, do diskuze kam názor obvykle patří a ačkolov tu spoustu píše, že je neslušné hodnotit lidi, dozvěděla jsem se, že jsem blbka. S jasným úmyslem zesměšnit, ponížit, ublížit. Celé to ilustruje to pokrytectví.

Sama tu řešíš, že tvůj synek začal koktat.
Přeci by se ti nelíbilo, kdyby na to každé dítě, které syna uslyší zakoktat upozornilo, ideálně s dovětkem, že je to strašné, a jeho matka by přitakala, že to je?

Taky bys říkala, že na tom není nic urážlivého, že děti prostě komentují realitu a tvůj syn ví, že koktá, takže cajk a může mu to každý stále připomínat?

Pokud by moje dítě upozornilo, že někdo koktá, mám mu říct: páni, ty jsi šikovaná, že sis toho všimla, vidíš taky ještě někoho jiného, kdo se nějak vymyká, abychom ho mohli probrat?

To bych nikdy neudělala, naopak, snažila bych se jí vysvětlit, že poukazování na koktání může někomu ublížit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
3.11.17 14:32

Každopádně si myslím, že každý jedna tak, jak uzná za vhodné, ale jako, aby to nebylo jako - Boží mlýny.. může se stát, že vaše dítě bude takové a nebo makové a pak se taky může stát, že bude slýchat připomínky na své uši, nosy, případně tlusté zadky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.11.17 14:39

@Bábrdl můj syn ví, že koktá, když na to někdo upozorní, mávne nad tím rukou, pokud se mu někdo směje, mrzí ho to. Paradox je, že na to víc upozorňují a různě napodobují dospělí, děti to neřeší a víc oceňují to, jak se staví ke hře, že je s ním sranda a že je dobrej kluk.
Nevím, co tě žere, ale myslím, že už to není o tom, co jsem psala, ale že si na mě vylíváš zlost na všechny posměváčky a snažís se mě dostat do pozice člověka, který posmívání schvaluje. Toto mě nebaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
3.11.17 14:40

@Janasas hele ja myslim, ze na takove hlasky od deti nejsme predem pripravene a n ekdy tu odpoved diteti nedomyslime, nebo placneme uplne spatra a nevyjde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
3.11.17 14:53
@Janli píše:
Já si naopak myslím, že to ta maminka udělala dobře. Takovýto - to se nesmí říkat, totiž vede k tomu, že dítě začne mít pocit, že na tělesných odlišnostech je něco divnýho a možná i špatnýho. Já od malinka děti učím tolerance k druhým. Je jedno, jak kdo vypadá. Učím je mít ráda lidi takový jaký jsou. a když pochopí, že někdo má uši takový a jinej makový, nebude mít potřebu to komentovat a později se za to někomu posmívat.

Podle me je neslusny pred druhym neznamym clovekem komentovat jeho vzhled. Je to soucast dobreho vychovani stejne jako to, ze je slusne, kdyz nekam prijdu, pozdravit. Nema to nic spolecneho s toleranci druhych, je to proste jen slusnost.
Moje dcera samozrejme taky takto parkrat zaperlila. Nepriklad o prodavcce prohlasila, byly ji 3 roky, ze ma velkej zadek. Chudak prodavacka z toho byla docela presla. Snazila jsem se to nejak nerozmazavat, jen jsem rekla, ze toto se nerika a zmenila tema. Jinak vysvetluju, ze kazdej je nejakej a takoveto komentare muzou druheho mrzet. Co bych dceru naucila tim, kdybych se pridala a chudinu prodavacku dorazila komentarem, ze to teda ma fakt velkou prdel? Prodavacka by se mohla pridat a hodit na nas taky par uprimnych komentaru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
3.11.17 14:57

Jinak me dcera posledni dobou dostava tim, ze se pta, jstl jsem si prdla :oops: :lol:. Vzdycky ji ten dotaz vyjde na moment, kdy jsou kolem dalsi lidi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.11.17 15:04
@Gorlami píše:
Jinak me dcera posledni dobou dostava tim, ze se pta, jstl jsem si prdla :oops: :lol:. Vzdycky ji ten dotaz vyjde na moment, kdy jsou kolem dalsi lidi :mrgreen:

Jojo, tohle je presne ta moje dcera, co komentovala delnika ve vytahu. Klidne treba v tom autobuse ci na hristi plnem deti prohlasi nahlas a velmi zretelne „tady si nekdo prdnul, to je teda smrad!“ :lol: A muzu se na hlavu stavet a vysvetlovat, ale zatim jsou ji 2,5 a zkratka rekne, co na srdci :mrgreen: A kdyz si prdne ona, tak na sebe pro jistotu taky nejakou hlaskou upozorni :mrgreen: Ma to asi od starsiho brachy, kterej se tomu vzdycky rehta, ale doufam, ze ji to brzy prejde :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
3.11.17 15:06
@TeriiTerii píše:
Zdravím vás,
Velmi by mě zajímalo jak reagujete nebo byste reagovali když vaše dítě hodně nahlas že to každý slyší poznámku na spolucestujícího/kolemjdoucí apod. např. „Mami! Ten pán je ale tlustej viď?“ Mě se stalo že zrovna včera řekla roztomilá holčička „Mami, ten má velký uši! To je hrozný!“ A mamka se tomu zasmála a řekla „No, to má!“ A starý pán zůstal jako opařenej. Mě osobně přišlo tohle jako úplně příšerná výchova. Co vy na to? Co byste dělali kdyby to bylo vaše dítě?

Pravda není a nemůže být urážlivá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
3.11.17 15:32
@AlphaOmega píše:

Muze byt kruta a slusne je nechovat se k druhym krute
a pak jde take o interpretaci, strasliva tloustka a obrovke usi nemaji zadnou oficialni definici, muze jit o vec nazoru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
3.11.17 16:00
@AlphaOmega píše:

Vážně?

Stará babička vás pozve na návštěvu. Sedíte, popíjíte, ale nudíte se. Je to pravda. Přesto je kruté říct babičce, navštěvuji tě z povinnosti, už nejsi zábavná, nudím se.

Tatínek má vývod a ten zapáchá. Není to hezká vůně, není tak docela příjemné vedle něj sedět a jíst. Je to pravda. Přesto je kruté říct: nechutně páchneš.

Žena po chemoterapii ztratí vlasy, oteče, má strie. Manžela již sexuálně nepřitahuje. Je to pravda a přesto je kruté říct: už se mi z tebe nepostaví, vypadáš hrozně.

Obézní maminka zhubne 10 kilo. Stálo ji hodně úsilí, ale stále je dost obézní. Je to pravda. Přesto říct: furt jsi tlusná, je kruté.

Je vidět, že krutost a pravda se vůbec nevylučuje, ne? :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
3.11.17 16:52
@Janli píše:
Já si naopak myslím, že to ta maminka udělala dobře. Takovýto - to se nesmí říkat, totiž vede k tomu, že dítě začne mít pocit, že na tělesných odlišnostech je něco divnýho a možná i špatnýho. Já od malinka děti učím tolerance k druhým. Je jedno, jak kdo vypadá. Učím je mít ráda lidi takový jaký jsou. a když pochopí, že někdo má uši takový a jinej makový, nebude mít potřebu to komentovat a později se za to někomu posmívat.

Souhlas!
MOje děti mají podobné komentáře, akorát, že neříkají „To je hrozné“. Prostě jenom komentují, a ani mi nenapadne je kvůli tomu považovat za nevyhcované.
Holčičce z popisu zakladatelky bych jako matka spíš vysvětlovala, že to vůbec není hrozné, ale naopak, je přirozené, že jsme každý jiný. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí