Upřímné dítě v MHD. ANO nebo NE?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
102087
3.11.17 12:50
@Doe_Jane píše:
Minule ten můj zase říkal „mami, proč ten pán tak hrozně smrdí“… je to hrozná ostuda pro mě, ale bohužel děti si nevidí do pusy a do určitého věku ani neuvažují nad tím co kde řeknou… takže samozřejmě pšššššt, rozhodně bych ho v tom nepodporovala

Zas na druhou stranu, pokud pán objektivně smrděl, tak je to spíš jeho ostuda a ne tvoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
3.11.17 12:55
@Janli píše:
Já si naopak myslím, že to ta maminka udělala dobře. Takovýto - to se nesmí říkat, totiž vede k tomu, že dítě začne mít pocit, že na tělesných odlišnostech je něco divnýho a možná i špatnýho. Já od malinka děti učím tolerance k druhým. Je jedno, jak kdo vypadá. Učím je mít ráda lidi takový jaký jsou. a když pochopí, že někdo má uši takový a jinej makový, nebude mít potřebu to komentovat a později se za to někomu posmívat.
Četla jste ten dotaz tazatelky pořádně? Asi ne, protože jinak nechápu co vidíte tolerantního na tom, když děcko o dědovi řekne, že má velké uši a že je to strašný a matka se tomu ještě zahihňá. Toto je podle Vás tolerance?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
3.11.17 12:57

Myslim, ze mimo jine by bylo dobre davat si pozor na sva usta. Dokud dite nedokaze pochopit, ze komentare k okolostojicim mohou byt zranujici, tak radeji druhe lidi n nekomentovat vubec. Protoze pokud doma resime ze „teta Alzbeta zase pribrala, jak se nekdo muze tolik prezirat“, neni divu, ze se ji ditko na to priste osobne zepta a neodpusti si komentare v MHD k jinym osobam.
Samozrejme take musi dostat vychovu, jak jste mnohe napsaly.

Mimochodem ackoli poznamky k lidem v MHD prijdou vetsine lidi neslusne, nevyzadana kritika diskutujicich na emiminu se casto bere jako neco, co musi kazdy snest. Neomalenost jako neomalenost.

Osobne moje slabina : jsem uprimne rada, kdyz dite rekne, ze citi smrad a ze mu to vadi. protoze me to taky vadi, ale neozvu se. Tlustej (pokud me nezavali) nebo usatej me neobtezuje, ale smradlavi lide ano. Casteji jde o kuraky, ale ti zpoceni take. A lidi svoje pachy neciti, casto se divi, ze z nich neco jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
3.11.17 12:58
@eumedon píše:
@Ice79, @MaličkáD Tak od dvouleťáka to snad ani nemůže urazit a paní byla rozumná.Příspěvek upraven 03.11.17 v 12:51

Když jsem byla těhotná a měla břicho jak zeměkouli, taky na mě malé děti zíraly a občas se ptaly maminky, co se mi stalo. :mrgreen: Já se vždy jen usmála. Bylo to vždy roztomilé. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
3.11.17 12:59
@Anonymní píše: Četla jste ten dotaz tazatelky pořádně? Asi ne, protože jinak nechápu co vidíte tolerantního na tom, když děcko o dědovi řekne, že má velké uši a že je to strašný a matka se tomu ještě zahihňá. Toto je podle Vás tolerance?

Proč zas anonymně? To se stydíš za svůj názor?? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.11.17 13:03
@Anonymní píše: Četla jste ten dotaz tazatelky pořádně? Asi ne, protože jinak nechápu co vidíte tolerantního na tom, když děcko o dědovi řekne, že má velké uši a že je to strašný a matka se tomu ještě zahihňá. Toto je podle Vás tolerance?

To nepochopíš, dokud se budeš za svůj názor stydět ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
3.11.17 13:06

@Pipilota Citrónie @Ice79 To jsou jenom takové řečičky, zvláště, když se to týká někoho jiného, že :cert:

Ale když něco lehce nelichotivého zmíní třeba tchyně nebo švagrová, o tom je tu celá dlouhá diskuze. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
3.11.17 13:06

S člověkem, který se stydí za svůj názor, nemám o čem debatovat. Marně hledám tu citlivou informaci, která opravňuje k použití anonymu.

• Citovat
  • Upravit
36556
3.11.17 13:09

Přijde mi normální, že nějaké odlišnosti malé děti komentují.

Ale stejně tak normální mi přijde, když jim dospělí vysvětlí, že to může člověka ranit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
3.11.17 13:10
@Bábrdl píše:
@Pipilota Citrónie @Ice79 To jsou jenom takové řečičky, zvláště, když se to týká někoho jiného, že :cert:Ale když něco lehce nelichotivého zmíní třeba tchyně nebo švagrová, o tom je tu celá dlouhá diskuze. :mrgreen:

Ale prosím tě… :roll: A co ty máš neobvyklého, že tě to tak pobuřuje? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
3.11.17 13:11
@Bábrdl píše:
Přijde mi normální, že nějaké odlišnosti malé děti komentují.Ale stejně tak normální mi přijde, když jim dospělí vysvětlí, že to může člověka ranit. :nevim:

Nikdy jsem nenapsala, že něco takového nedělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.11.17 13:11
@Bábrdl píše:
@Pipilota Citrónie @Ice79 To jsou jenom takové řečičky, zvláště, když se to týká někoho jiného, že :cert:Ale když něco lehce nelichotivého zmíní třeba tchyně nebo švagrová, o tom je tu celá dlouhá diskuze. :mrgreen:

No jo no, někdy je těžké uznat, že jsem ušatec ušatá a že to vidí i všichni kolem, i švagrovka a tchyně. To se raděj budem tvářit, že uši neexistují. A pro jistotu to hned od malička naučíme děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.11.17 13:12
@Bábrdl píše:
Přijde mi normální, že nějaké odlišnosti malé děti komentují.Ale stejně tak normální mi přijde, když jim dospělí vysvětlí, že to může člověka ranit. :nevim:

Tak ještě jednou, co je na tom mít uši zraňujícího? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
3.11.17 13:24
@Janli píše:
Já si naopak myslím, že to ta maminka udělala dobře. Takovýto - to se nesmí říkat, totiž vede k tomu, že dítě začne mít pocit, že na tělesných odlišnostech je něco divnýho a možná i špatnýho. Já od malinka děti učím tolerance k druhým. Je jedno, jak kdo vypadá. Učím je mít ráda lidi takový jaký jsou. a když pochopí, že někdo má uši takový a jinej makový, nebude mít potřebu to komentovat a později se za to někomu posmívat.

taky máš kus pravdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
3.11.17 13:26
@Pipilota Citrónie píše:
Tak ještě jednou, co je na tom mít uši zraňujícího? 8o

Třeba si pán nevšiml, že je má. :nevim: A že jsou větší než je obvyklé. Za mě by se měl tomu zasmát, naštvat se na malé dítě může jen idiot. :nevim: Já děti učim, že kazdý jsme nějaký a že neexistuje, aby se někomu posmívaly. Nikdy jsem s tím problém neměla. Starší dítě se odjakživa slabších zastává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí