Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Mně přijde, že tvůj muž zvolil hrozně nešťastný způsob jak ti říct, abys zhubla. To omílání kamarádky jinak nedává moc smysl, zejména že zhubla. Jinak mi nepřijde fér, že oba máte práci, ale po večerech se o domácnost a děti očividně staráš jenom ty. Proč se nepostara občas on, abys mohla cvičit nebo měla čas na sebe? Každý pohyb pomáhá, plus trochu uprav jídelníček, ta čokoláda tomu vůbec nepomáhá.
Co kdyby ti ten tvůj pomohl, vzal si děti s ty ses aspoň někdy mohla věnovat době?
Taky s tím bojuju, je to těžký.
A to já bych to manželovi klidně řekla - je přece normální sdělovat partnerovi svoje pocity, tím spíše, když jsou pro mě zraňující. Pracovat a nejíst je sice pěkné, určitě to s váhou pomůže, ale - 1. ty se budeš cítit mizerně (úplně to chápu, ta káva a k tomu sladké v takovém zápřahu, to je prostě jedna z mála radostí dne), 2. pro tvoje tělo bude určitě zdravější, když sladké třeba jen víc omezíš a zařadíš pravidelný pohyb. Časový prostor už k tomu ale zdá se nemáš, peníze z práce potřebujete - tedy je teď na tvém muži, aby ti nějak ulevil (převzal část péče o děti, případně byt - stačí třeba 20 minut denně a ty si můžeš jít zaběhat). Tak bych se s ním normálně domluvila - je to přece v zájmu obou, on chce mít doma pěknou ženu a ty taky nechceš dál tloustnout… Ona to fakt není sranda se k tomu pravidelnému pohybu donutit, zvlášť když člověk moc není na kolektivní sporty a má to i jako zábavu (nevím jak vy, ale mě třeba běh vyloženě prudí). Takhle když budete domluvení a udělá se z toho pravidlo a rutina (řekněme každý den 19:00 odcházíš z domu zaběhat si, stůj co stůj), zvládá se získání pohybového návyku o něco líp. Příležitostné domácí cvičení je z vlastní zkušenosti v 90% případů k ničemu ![]()
@Anonymní píše:
@BohunkaP To jsou suprovy rady. Ty jo - rada bych si nazula tenisky a vybehla. Driv jsem - bez deti - chodivala behet, chodila plavat a do posilovny. Jak to mam ted udelat? Vzit kocar a druhy dite do nositka a s nima bezet? To je vcelku nerealny.
Od toho snad máš muže, aby se po tu dobu postaral o děti. Nebo se snad doma nepotkáváte? On se svými dětmi nemůže strávit půlhodinu denně, kdy Ty budeš pryč?
Nebo můžeš chodit večer, když děti spí … nebo kdykoli jindy, když je manžel doma, to už je na Vaší denní rutině.
Všechno, co píšeš, jsou jenom výmluvy… tak se potom nediv.
@Anonymní píše:
@BohunkaP To jsou suprovy rady. Ty jo - rada bych si nazula tenisky a vybehla. Driv jsem - bez deti - chodivala behet, chodila plavat a do posilovny. Jak to mam ted udelat? Vzit kocar a druhy dite do nositka a s nima bezet? To je vcelku nerealny.
Vykašli se na žehlení a místo toho běž večer běhat nebo aspoň chodit. Nebo brzy ráno, manžel to snad na hodinu zvladne. A choď brzy spát.
Narovinu máš velký problém se sebevědomím. Můj manžel často taky chválí kamarádky, když jim to sekne. Na tom přece není nic špatného, nebude přeci kvůli tvé nadváze hanit ostatní ženy ne? Jak už bylo psáno snaž se to přehodit v hlavě. Ma kámoška chodí běhat buď v 21 hodin a nebo v 4:30 ráno než jde manžel do práce a děti vstanou. A to má dvojčata a jedno starší. Takže ano jsou to výmluvy. Taky mi neříkej, že manžel by vecer půl hodky nepohlidal a tobě by ta práce az tak utekla
Navíc na to cvi eni stačí i pulhodka dopoledne, to snad zvládneš? Jinak ještě u nás funguje v jednom centru i hlídání dětí pro cvičící maminky nebo cvičení, u kterého děti nevadí. Zkus mrknout po okolí, jestli nemáš v dosahu něco takoveho
ještě jeden tip na závěr, jednou za čas se prostě hod do gala, dej děti někam na hlídání, nalič se, pěkně obleč, popř nějaké erotické prádlo a uvidíš jak tě chlap hned pochválí ![]()
A nepochopím ženskou co nemůže děti nechat chvíli vlastnímu otci. U vás nejvyšší čas začít. Nebo ti z toho jebne časem.
@Anonymní píše:
@ančapepča Diky. Okurku i meloun miluju, takze bych mohla udelat nebolestivou zamenu… Manzel moc hlidat nebude, to je scifi. Ale kdyz se podivam takhle zvenku - pulhodina neni moc. Kdyz nedobiham nejaky termin, tak bych to mela jako systematicky do zivota vlozit… Posilovaci cviky.. Co myslis - pomuze mi ze zacatku jen to nebo je nutne tam dat nejakou aerobku? Na tu asi nenaberu cas, aby byla aspon dalsich 20minut.
Asi budeš potřebovat trochu nastartovat tělo, takže by tam nějaké to kardio být mělo. Na to je právě dobré to švihadlo. Pro začátek ti stačí 3-4 minuty a můžu tě ubezpečit, že z tebe bude lejt
postupně můžeš navyšovat. Vem si na skákání tenisky ať se trochu zmírní otřesy. Švihadlo je príma, ušetří čas a zapojí celé tělo
Hele žádná nejsme dokonalá. Vem to za opačný konec a řekni si, jsem dobrá, že i s dvěma malými dětmi pracuji a abych byla ještě lepší, zkusím zhubnout. Začni stravou a třeba to půjde samo. To co předvedl tvůj chlap je pro mě neomalenost.
@MischaNovotna Diky za pochopeni. Zacla jsem delat rotoped - vzdy tak kolem devate večer, až děti usnuly a trochu jsem to pospořádala. Pak jsem jela 3é minut, pak se protáhla. A pak si sedla k práci - měla jsem i plno sily. Jenze pak prislo obdobi, kdy jsem potrebovala dodelat nejaky terminy - a to jsem to musela ukoncit. I tak jsem chodila spat v noci, rano uz aktivni deti. Mladsi jeste odpoledne spi. Ale starsi uz ne. Vecer usina starsi driv, mladsi pozdej.
Asi je to v ty hlave. Energii naberu i z neceho jinyho nez ze sladky kavy a cokiny. Ale to mi prijde, ze mi udela i nejakou psych. radost…a povzbuzeni
@Anonymní píše:
@ančapepča Diky. Okurku i meloun miluju, takze bych mohla udelat nebolestivou zamenu… Manzel moc hlidat nebude, to je scifi. Ale kdyz se podivam takhle zvenku - pulhodina neni moc. Kdyz nedobiham nejaky termin, tak bych to mela jako systematicky do zivota vlozit… Posilovaci cviky.. Co myslis - pomuze mi ze zacatku jen to nebo je nutne tam dat nejakou aerobku? Na tu asi nenaberu cas, aby byla aspon dalsich 20minut.
Správně on hlídat nebude. On se bude starat o svoje děti.
@ančapepča Jeste asi pred pul rokem jsem jezdila na rotopedu. Jenze pak jsem se to prestala stihat a uz se k tomu nevratila. Taky mi to prijde na dlouho, nze se nejak rozjedu… Skakani pres svihadlo par minut a pak posilko do pul hodky? No to neni takova cas. ztrata…
Kdyz ja, k dyz si reknu - chci si zacvicit - uvidim: nevyzehleny kos, nedokoncenou praci, neumyty nadobi, neutreny prach atd atd. Vzdycky ma vsecko prednost.
@lleennttiillkkaa píše:
Správně on hlídat nebude. On se bude starat o svoje děti.
Jo souhlasím. Nechápu, co se to děje. Prosit o hlídání společných dětí
![]()