Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Vyřadit sladké. Stravováním se dá váha snížit více než pohybem.
Edit: narazila jsem na větu, že ve fitku ti mizí gramy, zatímco v kuchyni ti mizí kilogramy ( což je 1000× víc)…
A tak moc se mi to líbí, že to teď budu cpát všude ![]()
Příspěvek upraven 16.07.20 v 08:08
Začni si hlídat co jíš a věci jako čokoládu atd vůbec nekupuj. Zajdi si ke kadernikovi, případně na kosmetiku a kup si něco novýho na sebe. S tím vším se začne i zvyšovat tvoje sebevedomi. Chlap je vůl, ale třeba tě chtěl jen popíchnout, aby jsi taky se sebou začala něco dělat.
Zaměř se na to sladké. Taky ho miluju, takže chápu, že vzdát se ho, úplně nejde. Ale dá se omezit. Nepij sladké pití, neslaď si čaj ani kafe a velkou pozornost věnuj večeři - ideálně málo sacharidů, hodně bílkovin a zeleniny.
Přestat jist sladké a místo toho si dej ovoce, spíš dopoledne, nebo zeleninu. Ale pravdou je, že dokud si to nezmenis v hlavě, tak se nic nezmění. Jo a taky, v hlavě si to musíš změnit kvuli sobě, ne ostatním
Příspěvek upraven 15.07.20 v 15:06
Možná je to jeho dementní způsob, jak ti naznačit abys zhubla. Zvolil formu, která mu přijde nejméně konfliktní.
Já jsem si na home Office koupila běhací pás, musím pročítat hodně mailů a nasávat informace, u toho není problém rychlejší chůze, tak to spojím, třeba by to pro tebe byl použitelný tip. Ale hubnutí je o jídle ![]()
Ten nával cukrů je pro tvé tělo velký průšvih, musíš s tím přestat, zaměř se na své stravování, třeba rýže k obědu zahání chuť na sladký. Potřebuješ si uvědomit, že jde o tvé zdraví. Zkus si do batohu dát lahve s vodou o hmotnosti 6-8 kg a udělat tak 10 dřepů. Ucítíš, jaký to je nápor na klouby.
Děti nemám, snad někdo zde poradí a podpoří tě, jak s tou změnou začít.
@Anonymní píše:
Resim, co delat.
1. Uz se k tomu s nim asi nechci vracet. Nebo co mu mam rict?
2. Zmenit se? Jak to udelat - ja s detmi pres den ven chodim, ale to neni zadne aerobko. Jendo je v kocaru a druhe jde se mnou…
3. Vecer nepracovat, ale cvicit? To mi budou chybet patrne penize.
4. Nepracovat a nejist sladke?
5. Zmenit si to v hlave? A jak - kdyz se na sebe kouknu, zdeptam se jeste vic…Pisu to jako anonym. Prosim, pokud jej nenechate jako anonym, vymazte to. Kamosku mam rada, nechci aby se kvuli tomu nejak se mnou prestala bavit, kdyz by zjistila, ze mne to zere.
Nemáš se k čemu vracet - Tvůj muž neudělal nic špatného. On nemůže za to, že Ty nejsi se svým tělem spokojena - přenášíš na něj (i na kamarádku) svoje mindráky. Pochválil ji, že jí to sluší, to je naprosto v pořádku.
Tebe nemá za co chválit - nejde ani tolik o váhu, jde o vnitřní spokojenost sama se sebou. To je zásadní věc a žena, které chybí, může mít padesát kilo i s postelí a stejně krásná nebude.
Přestaň se cpát sladkým a začni se hýbat - na to nepotřebuješ extra čas. Stačí nazout tenisky a jít se proběhnout (nebo svižně projít) po okolí, na to Ti stačí půlhodinka každý večer nebo obden. Budeš se cítit o tisíc procent líp, uvidíš - najednou začneš sebe i své tělo vnímat jinak… začneš být pyšná sama na sebe, že ses odhodlala začít, stoupne Ti sebevědomí…
Tak se k tomu vrať a řekni manželovi, že to kamarádce opravdu sluší. Řekni mu, že by jsi taky ráda zhubla a jestli by si teda nemohl 2 x v týdnu na půl hoďky vzít děti na starost. Píšeš, že všechno doma obstaráváš sama a ještě k tomu pracuješ, tak by se taky mohl zapojit. Tobě bych poradila vyředit cukry a místo čokolády uzobávat třeba meloun nebo okurku
vodu místo sladkých limonád, zařadit do jídelníčku bílkoviny, celozrné pečivo atd, však to už určitě všechno znáš. Jestli chceš efektivně a rychle spalovat tak doporučuju skákání přes švihadlo a pak posilovací cviky - sklapovačky, dřepy, kliky, jízda no kole v leže ( dobré na spodní břicho), prkno, mosty. To je tak na tu půl hoďku co vyhandluješ s manželem. Určitě půjdou kila dolů ![]()
@BohunkaP To jsou suprovy rady. Ty jo - rada bych si nazula tenisky a vybehla. Driv jsem - bez deti - chodivala behet, chodila plavat a do posilovny. Jak to mam ted udelat? Vzit kocar a druhy dite do nositka a s nima bezet? To je vcelku nerealny.
@Karleon Zkusim tim slazenim. A cokoladou… Jsou to takovy berlicky, kdyz uz jsem unavena - tak me to povzbudi a muzu dal neco delat…
Místo sladkého si dej nějaké ovoce a zeleninu. I při sedavé práci se dá dělat různé cvičení. Najdeš na internetu. Můžeš jít třeba cvičit i s dětmi nepíšeš kolik jim je, ale kamarádka (5 a 3) s dětmi chodí skákat na trampolíny, baví to jí i děti. Oni sice jen skáčou a ona cvičí, chodí jezdit na kolo, brusle. Vždy vezme i přítele pokud není v práci. A už má dole 8kg. Ono to chce přestat hledat výmluvy - sladké fakt k práci na Pc nepotřebuješ a něco s tím dělat.
Každopádně ten anonym trošku nechápu, kamarádka tě sice nepozná kvůli nicku, ale pozná to podle toho co si napsala, takže ta obhajoba na konci proč anonym mi přišla zbytečná.
@Anonymní píše:
@BohunkaP To jsou suprovy rady. Ty jo - rada bych si nazula tenisky a vybehla. Driv jsem - bez deti - chodivala behet, chodila plavat a do posilovny. Jak to mam ted udelat? Vzit kocar a druhy dite do nositka a s nima bezet? To je vcelku nerealny.
No jo. Ono když se nechce, tak je to horší, než když to nejde.
@Anonymní píše:
Resim, co delat…
Jsem s manzelem nekolik let, máme dve male deti. Jsem s nimi doma (jeste nejsou ve skolce) a pritom z domu pracuji - ale je to prace, u ktere se jen sedi. Navic mne ponekud stresuje - a čokolada/sladké kafe mi velmi pomáhá.
O děti, byt se starám vesměs já. Penize z me prace nam vaznamne pomahaji v rodiinem rozpoctu.
Od te doby, co mam deti, nikam nechodim cvicit. Cely den se staram o deti, o to, aby doma vse bylo a kdyz je trochu volno, tak pracuju - tzn sedim.
I proto mam od deti stale +10-12 kg. Nelibim se sama sobe, depta me to. Depta me, ze musim sedet u pocitace a pracovat, a tloustnu. Vecer nemam na cviceni cas - protoze delam ty veci do prace nebo zehlim atd. Ja vim, ze to muze znit jako vymluva - ale ja opravdu nesedim u TV… Jenze ty penize se mi proste hodej.
A ted.
Nedavno jsme byli s detmi na vylete a sla s nami ma kamaradka. A najednou ji muj muz povida: Tove to ale posledni dobou sekne. Vypadas perfektne.Pripadla jsem si jak krava. I ji to ponekud zarazilo, ze ji to rika. Od te doby se mi chce dost brecet.
Presla jsem to - a rekla, ze ji to opravdu posledni dobou moc slusi.
Vecer, jak jsme byli doma mi to pak jeste zopakoval - jak zhubla, jak ji to slusi, jak se hezky oblikla - ze je kocka.
Mne nerekl uz dlouhoou dobu nic takovyho. Je fakt, ze si ani tak nepripadam a ani dobre nevypadam.Resim, co delat.
Hm.
2. Zmenit se? Jak to udelat - ja s detmi pres den ven chodim, ale to neni zadne aerobko. Jendo je v kocaru a druhe jde se mnou…
5. Zmenit si to v hlave? A jak - kdyz se na sebe kouknu, zdeptam se jeste vic…
Pisu to jako anonym. Prosim, pokud jej nenechate jako anonym, vymazte to. Kamosku mam rada, nechci aby se kvuli tomu nejak se mnou prestala bavit, kdyz by zjistila, ze mne to zere.
PRacovala jsem 3 roky u PC. Samozřejmě jsem tu a tam zobla bonbonek, čokoládku atd. a kila šla hore. Takže jsem místo sladkostí začala zobat různá semínka, ořechy, zeleninu, ovoce, křehké, rýžové a jiné chlebíčky. No a samozřejmě pohyb no.
Co se týká manžela, tak bych si s ním o tom v klidu promluvila.
V hlavě si srovnej hlavně to, že práce neznamená jíst sladké.
Resim, co delat…
Jsem s manzelem nekolik let, máme dve male deti. Jsem s nimi doma (jeste nejsou ve skolce) a pritom z domu pracuji - ale je to prace, u ktere se jen sedi. Navic mne ponekud stresuje - a čokolada/sladké kafe mi velmi pomáhá.
O děti, byt se starám vesměs já. Penize z me prace nam vaznamne pomahaji v rodiinem rozpoctu.
Od te doby, co mam deti, nikam nechodim cvicit. Cely den se staram o deti, o to, aby doma vse bylo a kdyz je trochu volno, tak pracuju - tzn sedim.
I proto mam od deti stale +10-12 kg. Nelibim se sama sobe, depta me to. Depta me, ze musim sedet u pocitace a pracovat, a tloustnu. Vecer nemam na cviceni cas - protoze delam ty veci do prace nebo zehlim atd. Ja vim, ze to muze znit jako vymluva - ale ja opravdu nesedim u TV… Jenze ty penize se mi proste hodej.
A ted.
Nedavno jsme byli s detmi na vylete a sla s nami ma kamaradka. A najednou ji muj muz povida: Tove to ale posledni dobou sekne. Vypadas perfektne.
Pripadla jsem si jak krava. I ji to ponekud zarazilo, ze ji to rika. Od te doby se mi chce dost brecet.
Presla jsem to - a rekla, ze ji to opravdu posledni dobou moc slusi.
Vecer, jak jsme byli doma mi to pak jeste zopakoval - jak zhubla, jak ji to slusi, jak se hezky oblikla - ze je kocka.
Mne nerekl uz dlouhoou dobu nic takovyho. Je fakt, ze si ani tak nepripadam a ani dobre nevypadam.
Resim, co delat.
5. Zmenit si to v hlave? A jak - kdyz se na sebe kouknu, zdeptam se jeste vic…
Hm.
Pisu to jako anonym. Prosim, pokud jej nenechate jako anonym, vymazte to. Kamosku mam rada, nechci aby se kvuli tomu nejak se mnou prestala bavit, kdyz by zjistila, ze mne to zere.