Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Anonymní píše:
Kdyz ja, k dyz si reknu - chci si zacvicit - uvidim: nevyzehleny kos, nedokoncenou praci, neumyty nadobi, neutreny prach atd atd. Vzdycky ma vsecko prednost.
to všechno má jedinou výhodu a to je to, že to počká ![]()
@Anonymní píše:Řekla bych manželovi, že se mě tenhle výrok dotkl. A probrala bych s ním vaše finanční možnosti. Jako aby ses strala 100% o děti a večery když máš mít volno tak ještě pracovala? Co dělá manžel, ten také pracuje 15 hodin denně? Buď ať převezme část tvé péče o domácnost, děti atd. a nebo víc vydělává. No a pak bych se zamyslela nad jídelníčkem. Ok máš práci, pro které sedíš. Tak u toho chroustat zeleninu, pít čaj. Cvičit můžeš s dětmi přes den nebo i na dětském hřišti. U nás je třeba skupinka maminek, které vezmou děti na tenisové hřiště, dají tam dětem hračky a ony si hodinku zacvici. Cvičí v létě/zimě, jen když vyloženě hodně leje tak necvičí. Tak zkusit najít nějakou podobnou skupinu.
Resim, co delat…
Jsem s manzelem nekolik let, máme dve male deti. Jsem s nimi doma (jeste nejsou ve skolce) a pritom z domu pracuji - ale je to prace, u ktere se jen sedi. Navic mne ponekud stresuje - a čokolada/sladké kafe mi velmi pomáhá.
O děti, byt se starám vesměs já. Penize z me prace nam vaznamne pomahaji v rodiinem rozpoctu.
Od te doby, co mam deti, nikam nechodim cvicit. Cely den se staram o deti, o to, aby doma vse bylo a kdyz je trochu volno, tak pracuju - tzn sedim.
I proto mam od deti stale +10-12 kg. Nelibim se sama sobe, depta me to. Depta me, ze musim sedet u pocitace a pracovat, a tloustnu. Vecer nemam na cviceni cas - protoze delam ty veci do prace nebo zehlim atd. Ja vim, ze to muze znit jako vymluva - ale ja opravdu nesedim u TV… Jenze ty penize se mi proste hodej.
A ted.
Nedavno jsme byli s detmi na vylete a sla s nami ma kamaradka. A najednou ji muj muz povida: Tove to ale posledni dobou sekne. Vypadas perfektne.Pripadla jsem si jak krava. I ji to ponekud zarazilo, ze ji to rika. Od te doby se mi chce dost brecet.
Presla jsem to - a rekla, ze ji to opravdu posledni dobou moc slusi.
Vecer, jak jsme byli doma mi to pak jeste zopakoval - jak zhubla, jak ji to slusi, jak se hezky oblikla - ze je kocka.
Mne nerekl uz dlouhoou dobu nic takovyho. Je fakt, ze si ani tak nepripadam a ani dobre nevypadam.Resim, co delat.
Hm.
1. Uz se k tomu s nim asi nechci vracet. Nebo co mu mam rict?
2. Zmenit se? Jak to udelat - ja s detmi pres den ven chodim, ale to neni zadne aerobko. Jendo je v kocaru a druhe jde se mnou…
3. Vecer nepracovat, ale cvicit? To mi budou chybet patrne penize.
4. Nepracovat a nejist sladke?
5. Zmenit si to v hlave? A jak - kdyz se na sebe kouknu, zdeptam se jeste vic…
Pisu to jako anonym. Prosim, pokud jej nenechate jako anonym, vymazte to. Kamosku mam rada, nechci aby se kvuli tomu nejak se mnou prestala bavit, kdyz by zjistila, ze mne to zere.
Ahoj, ja treba dam mladsiho do kocarku a bezim za starsim, co jede na kole, prolezam s nimi prolezacky, chodime na venkovni posilovny, skacu s detmi na trampoline, posiluji s detmi jako s zivou zatezi. Pak poridit susicku a nezehlit nebo jen vyjimecne kosile atd. U pocitace sedet na balonu a v mezicase si na nem zaskakat/zacvivit. Jidlo se mi taky moc nechce omezovat, ale ted jsem treba vecer mlsala hrasek nebo si udelat vodu s citronem+ led+mata misto sladkeho k piti.
@Anonymní píše:
@ančapepča Diky. Okurku i meloun miluju, takze bych mohla udelat nebolestivou zamenu… Manzel moc hlidat nebude, to je scifi. Ale kdyz se podivam takhle zvenku - pulhodina neni moc. Kdyz nedobiham nejaky termin, tak bych to mela jako systematicky do zivota vlozit… Posilovaci cviky.. Co myslis - pomuze mi ze zacatku jen to nebo je nutne tam dat nejakou aerobku? Na tu asi nenaberu cas, aby byla aspon dalsich 20minut.
Ty děti máš s někým jiným? Pak se nedivím, že o ně nechce pečovat. Jestli jsou jeho, tak proč se o ně nemůže denně alespoň hodinu starat? Nebaví ho to, nechce se mu? A tobě se chce pořád kolem nich skákat?
@Anonymní píše:
Kdyz ja, k dyz si reknu - chci si zacvicit - uvidim: nevyzehleny kos, nedokoncenou praci, neumyty nadobi, neutreny prach atd atd. Vzdycky ma vsecko prednost.
No hele a co dělá doma ten tvůj krasavec? Já mám pocit, že u vás nebude problém jen tvoje velká p.del
@Uslava mame deti spolu. Nebavi ho to - nechce. Vymlouva se, ze jsou mali a ze je neohlida obe najednou. Ze je unavenej z prace atd atd
Ahoj, já mám teda jen jedno dítě (skoro 4 měsíce) a nepracují, ale dělám to takhle. Když si. dcera hraje, tak si u ní stoupnu, dám si stopky na mobilu a cvičím podle jednoho videa cardio pro lidi s nadvahou. Nadváhu mám a nechci si zničit klouby, tohle je bez skákání, ale zapotis se u toho pěkně. Je to na dvacet minut, jeden cvik 40 sekund a pak 20 sekund pauza, takže u toho můžeš i něco udělat s deckem. Po 10 minutách je pauza. Cviky už znám nazpaměť, jsou jednoduchý. Když to jde, brzy ráno nebo večer ještě posilují s vlastní vahou. Samozřejmostí jsou procházky se psem a kočárem 2× denně. A sladké u práce nejez, to je cesta do pekel. Jak to děláš pravidelně, těžko se toho zbavis. Tak držím pěsti! A poznámky bych neřešila. Manžel je s tebou, ne s kamarádkou a to, že ji pochválí nespíš nic neznamená.
Příspěvek upraven 15.07.20 v 14:03
@Anonymní píše:
@ančapepča Jeste asi pred pul rokem jsem jezdila na rotopedu. Jenze pak jsem se to prestala stihat a uz se k tomu nevratila. Taky mi to prijde na dlouho, nze se nejak rozjedu… Skakani pres svihadlo par minut a pak posilko do pul hodky? No to neni takova cas. ztrata…
A předtím, když si cvičila, jsi byla štíhlejší? Já osobně bych omezila jídlo a výsledky se brzy dostaví. Cvičením se až tak nezhubne. A na to, abys měla každý den k večeři jen poloviční porci, žádný čas nepotřebuješ.
@Anonymní píše:
@Uslava mame deti spolu. Nebavi ho to - nechce. Vymlouva se, ze jsou mali a ze je neohlida obe najednou. Ze je unavenej z prace atd atd
Jo jeho to nebaví? Mno tak mě by asi nebavilo vařit, prát a uklízet dospělýmu chlapovi a ještě mu roztahovat nohy…
@Anonymní píše:
Takže tvoje kila navíc jsou váš nejmenší problém. Nechala bych mu obě děti aspoň na týden a odjela se zrelaxovat. Máš spoustu věcí nastavených špatně.
@Anonymní píše:
Super taťka.
Bude ti počítat špeky a o děti ani nezavadi. Opora, fakt. Zhubní pro sebe, ne pro jeho kecy. Začni změnou jídelníčku. To ze začátku úplně stačí. Představovala jsi si takhle svůj život?
Příspěvek upraven 15.07.20 v 14:08
@Martina D. Byla. Ted se ani necitim. Mela jsem svaly - takova sportovnejsi. Jenze s tim jidlem - to ja prave si dam max pulku vecere. Jenze pak si vezmu tu cokoladu nebo kavu v devet /pul desate - a pak jdu kolem jedne spat. To je na houby. Jenze - jakobych neco potrebovala - kdyz musim sedet a neco delat… Jako by to byla pro me odmena?… Nebo satisfakce? Nevim…
Tak jsou tu otázky jestli ti vůbec vadilo, že pochválil cizí ženu (stíhačka) nebo že tím, že ji pochválil cítíš vlastní nedostatky.
Další je rozdělení rolí doma. Žena doma tráví víc času, takže se snaží udělat většinu domácích prací, ale rozhodně se snažím pomoct a s dětmi jsem rád. Jo taky bych chtěl denně ujet 40 km na kole nebo uběhnout 15 km jako dřív, chybí mi to. Ale čas s dětmi je pro mě důležitější a těším se, že jednou budou sportovat se mnou a vše mi tím vynahradí.
Ale pořád si já i žena můžeme díky tomuto v týdnu najít tu a tam najít čas pro sebe.
PS: co ráno? já, pokud nejsem moc zničenej, nebo ještě něco neřeším, vstávám v 5 abych si zacvičil, nebo jel do práce na kole.
@Anonymní píše:
@Martina D. Byla. Ted se ani necitim. Mela jsem svaly - takova sportovnejsi. Jenze s tim jidlem - to ja prave si dam max pulku vecere. Jenze pak si vezmu tu cokoladu nebo kavu v devet /pul desate - a pak jdu kolem jedne spat. To je na houby. Jenze - jakobych neco potrebovala - kdyz musim sedet a neco delat… Jako by to byla pro me odmena?… Nebo satisfakce? Nevim…
Proč chodíš spát v jednu?
Kila navíc jsou i o životosprávě a dostatku spánku.