Uražená rodina

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21703
20.6.24 21:32

No tak jestli ti diktují, že do měsíce chtějí to a to, tak to je normální expresní zakázka. Ne obraz, co se ti válí doma a chceš jim ho věnovat. Bude tě to stát nejen úsilí, ale zablokuješ si čas, kdy bys měla tvořit pro platící zákazníky.

Kdyby někdo z rodiny byl malíř, chtěli by po něm, aby jim měsíc maloval barák zadarmo a ještě si přinesl barvy? Sází na to, že jsi holka. Chlapovi by to neřekli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1890
20.6.24 21:46

Lidi umějí být neomalení. To je to celý. Ať se naučí malovat a můžou si vyrábět obrazy sami. Člověk umí něco navíc a ještě aby za to trpěl. To je neskutečný a všude stejný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
20.6.24 22:08

Jo jo klasika. Ruční práce rovná se zadarmo. Ale že to autora stojí materiál za nemalé peníze a hromadu času to už nikdo nevidí. Zakladatelko vůbec se tím netrap! Drzost tvé rodiny je neskutečná. Tak něco po tobě chtějí a ještě si diktují za jak dlouho a urazí se, že nechceš nacpat nemalé peníze do materiálu. Normálně jim řekni, že jim nic malovat nebudeš a hotovo! A už s nima vůbec o ničem nediskutuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
21.6.24 09:15

Zakladatelko, jsou vychcaní jako dírka do sněhu, bych se na ně vyprdla a řekla, až naprší a uschne…teď vážně, můžou to dostat jako dárek k narozkám, ale až TY budeš mít čas a chuť to udělat (oni jsou vychcaní, protože vědí, že až se ti narodí malé, tak toho času nebude nazbyt)…v rodině jsou většinou nejvíc vych. caní lidé, vůči cizím si toho moc nedovolí (ale samozřejmě se najdou výjimky, kterým je to jedno)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
21.6.24 09:38

Existuje takové podivné pravidlo a čím jsem starší, tím víc mu dávám za pravdu.
Cokoliv děláš a čím se živíš, NEDĚLEJ V RODINĚ.

Sobecké, nafoukané?
Naopak, a tady vidím, že to platí nejen pro lékaře, psychology, automechaniky, ale i umělce.
Já osobně nerada svoji práci dávám i přátelům a známým, ať zaplatí, nebo ne, mám z toho nedobrý pocit, takže…

Prostě se na to vybodni a řekni, že nemáš čas už.
Jsi těhotná, máš se starat o sebe a malovat pro radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.24 10:25

Děkuji. Ono víte není to tak snadné, když na váš útočí více lidí: (ale ano malovat bych měla i pro relax, protože se přiznám, že mám asi 3 obrazy (nedokončené) ale to jen tak pro sebe, ať relaxuji :) a jeden doma na zdi. Dnes jsem ještě stihl kolem 9 té potkat švagrovou a babčinu sestru a už jen,,No a už jsi začala?" a já jsem řekla, že ne. A oni, že jsi tak vychcaná, sobecká, tak je snaád normální, že když někdo je zedník, maluje,…tak asi udělá zadarmo, max za drobné pohodstění?!" Jakože nemám slov už a pak jsem jen řekla, že „ne, za takové chování už nebudu kreslit nic“ a odešla jsem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.6.24 10:28

Jediná normální osoba je tchyně. Ona se nabídla, že když chtěla něco konkrétního pro někoho namalovat, že mi zaplatila část materiálu, vždy jsme se dohodli na nějaké přijatelné částce.

Já zase do určité míry uznávám i to, že,,rodinou si budme ale věci si plaťme"

• Citovat
  • Upravit
14018
21.6.24 10:53
@Anonymní píše: Více

Příště jim řekni, co vám brání to namalovat si sami, aspoň by jste věděli kolik je za tím práce, času a materiálu.
Sama jsem zjistila, že ruční práci doláže skutečně ocenit hlavně ten, co to umí.
Hačkuji, pletu a šiju. Když uz dělám pro někoho z rodiny, vždy je to jako dárek (Vanoce, narozeniny). Moje mamka takto ode mě ráda nosí věci. Sama si řekne, co přesně by chtěla a já jsem ráda, že nemusím nic vymýšlet. Uháčkovala jsem jí takhle šátek a její kolegyně ho chtěla taky. Říkam ok, ale pod 800nejdu. Prý je to moc drahé. No nevim materiál cca 300-500 a kopec času za práci. :roll:. Už vidím jak by pracovala za 20kč na hodinu :lol:. Argument, že mám na mateřské spoustu času nebo že je to můj koníček je lichý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.24 10:53

To bych jim řekla, že třeba někdo vymaluje zadarmo, ale rozhodně si nepřinese svoje barvy, někdo staví zadarmo, ale cihly si svoje nepřinese…

• Citovat
  • Upravit
3659
21.6.24 11:27

Dobře jsi udělala. :kytka: Ono nejde být vždycky za dobráka, co v rámci zachování dobrých vztahů v rodině, na sobě nechá dříví štípat. Teď už budou vědět, že tudy cesta nevede. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
21.6.24 12:00

Vychcaná sobecká, protože jim nechceš pracovat zadarmo? 8o
Měla jsi jim říct, že ani nezačneš :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
21.6.24 12:02

tak jí napiš seznam barev, plátno atd. ať ti to nakoupí. A to ještě můžou být rádi, že jim daruješ tu práci a čas.
My v rodině si taky pomáháme, ale materiál bychom se styděli nezaplatit. A ani za tu práci nechceme zůstat dlužni, vždycky něco darujeme na revanš.
To jsem v životě neslyšela, aby někdo takto ptal a vydupával 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.24 14:08

Snad už budou klidní. Ale i mě to mrzí nebo zase, jako dobře babčiny sestry mi mohou být jedno ale zase švagrová..no už vidím jaká bude v budoucnosti. :roll: Ale zase sestra matky… aach moje máma je taková asi neutrální, že je to věc mezi námi, ač asi spíše na mé straně. Ale pomluvy… :( dnes jsem se musela až uklidnit při kreslení. Nevím možná to beru citlivější kvůli těhotenství.

A teď jsem zjistila, že si tchyně stěžovala manželovi (synovi), že jsem ji poslala do prd***le. :roll: :roll: 8o

• Citovat
  • Upravit
11698
21.6.24 16:48

A co na to manžel? Řekl jí, ze se ti nediví?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.6.24 18:39

Jestli bych byla ve vysokém stupni těhotenství tak mimo nákladů na malbu bych řekla, že se cítím unavená, nervózní, a teď by se mi malba ani nepovedla. S mou stresarskou povahou anechavanim všeho na poslední chvíli by to byla i pravda. Nebo jim můžeš dát kontakt na malířské potřeby, říct co všechno na jejich obraz potřebuješ a ať ti to koupí a práce na obraze bude zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová