Urazí se rodiče, když nebudou na svatbě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7776
31.7.17 10:18

Nezvala bych je. Nekazila bych si svatbu. Stejne budou znechucene, ze se berete. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30634
31.7.17 10:19

Já měla svatbu bez rodičů, naši v pohodě, tchyně se se mnou dlouho nebavila (což mi teda vůbec nevadilo 8), odmítla i našeho syna, viděla ho, až mu byl rok.
Ve Vašem případě bych udělala svatbu jen se svědky a tatínky bych později pozvala do hospody, na pořádnou žranici a zapíječku 8) Nebo klidně i před svatbou, jako rozlučku se svobodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12983
31.7.17 10:25

Já bych byla(a moji rodiče též), velmi zklamaná a smutná, že jsem děti nevhodně vychovala a že neznají základy slušného chování.
Ovšem my máme normální vztahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107116
31.7.17 10:33
@Sany80s píše:
Já bych byla(a moji rodiče též), velmi zklamaná a smutná, že jsem děti nevhodně vychovala a že neznají základy slušného chování.

jake zaklady myslis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3074
31.7.17 10:37
@Sany80s píše:

Vy považujete svatbu jen se svědky za porušení základů slušného chování? 8o Každý má přece právo si udělat svatbu podle svých představ. Není žádná povinnost zvát rodiče, i když je to bude asi mrzet. Pokud jsou dobré vztahy, tak se to dá vysvětlit, důvody bývají různé. Pokud jsou špatné, tak horší už to nebude a není co rozebírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
31.7.17 10:38

V téhle situaci jsem nebyla, máme v rodině dobré vztahy. ale tak jak to popisuješ, ne nezvala bych je. Svatba je váš velký den a měla by sis ji udělat takovou, abys na ni vzpomínala celý život…v dobrém. A že se mámy urazí? Tak řekla bych, že u vás to snad už ani nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12983
31.7.17 10:40

@Venetia Základy jako vědět, že pozvat rodiče na důležité životní okamžiky, aby i oni byly součástí jako narozeniny, svatby, promoce, křtiny, je prostě minimálně slušnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12983
31.7.17 10:41

@Majdina82 Považuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107116
31.7.17 10:44
@Sany80s píše:
@Venetia Základy jako vědět, že pozvat rodiče na důležité životní okamžiky, aby i oni byly součástí jako narozeniny, svatby, promoce, křtiny, je prostě minimálně slušnost.

to ano, ale na zacatku je jasne vysvetleno, ze matky partnery nesnasi a svatbu by jim pokazily

Příspěvek upraven 31.07.17 v 10:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
31.7.17 10:45
@Majdina82 píše:
Vy považujete svatbu jen se svědky za porušení základů slušného chování? 8o Každý má přece právo si udělat svatbu podle svých představ. Není žádná povinnost zvát rodiče, i když je to bude asi mrzet. Pokud jsou dobré vztahy, tak se to dá vysvětlit, důvody bývají různé. Pokud jsou špatné, tak horší už to nebude a není co rozebírat.

Povinnost není, ale stejně jako rodiče nemají povinnost pomáhat dospělým dětem, považuji to za samozřejmé v slušné a zdravé rodině. Když děti nepozvou rodiče na svatbu, slušné ani zdravé to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31615
31.7.17 10:47

V tomto případě bych uvítala svatbu jen se svědky a dopředu bych nikomu nic neřekla. |Tatkové to evidentně pochopí a, že mamky zřejmě ne, tak ty by nepochopily dopředu ani tu svatbu. Mejdan, dle okolností, můžete udělat dodatečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107116
31.7.17 10:47
@Sany80s píše:

asi, jake kde maji zvyky.. na narozeniny urcite rodice nezvu… vetsinou je ani neslavim. Nejsou vsechny rodinky predpisove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107116
31.7.17 10:48
@hanka.br. píše:
Povinnost není, ale stejně jako rodiče nemají povinnost pomáhat dospělým dětem, považuji to za samozřejmé v slušné a zdravé rodině. Když děti nepozvou rodiče na svatbu, slušné ani zdravé to není.

I kdyz jim ten vztah nepreji a predem se daji predpokladat komplikace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
31.7.17 10:49

Muj bratr měl svatbu v cizině bez rodičů obou a vůbec jim to nevadilo. Tam ale být dá se říct ani pozváni nemohli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
31.7.17 10:50

No a co ji oznamit, ze se budete brat a pokud se nezacnou chovat jako dospele osoby, tak na svatbu nebudou zvany..? Treba mesic, dva dopredu. Bud Vam reknou, ze na svatbu stejne neprijdou nebo se zacnou snazit. Pak se rozhodnete, podle situace :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí