Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Darkandeep píše:
Násilí do vztahu nepatří, ale tohle přece není žádné násilí!
Ale samozrejme ze je, A opravdu tohle srandovni proste neni.
Nasili ve vztahu patri pouze k sexu a to pouze, kdyz to vyhovuje oboum.
Příspěvek upraven 30.07.20 v 10:28
@Anonymní píše:
Dekuji. Tak taky premyslim jestli to nebere jako ze ho stavim do podrazene role. Ale my kdyz jsme byli maly a neco jsme provedli tak nas nebyli ale jen nam pohrozili. A kdyz to jeste udelam s usmevem “ala nemyslim to vazne, ale ses peknej lump” tak jako pardon. Nereknu jak tu nekdo psal ze by on naznacoval ze mi jednu streli, tak zalezi jak. Kdyz by se tvaril nasrane a naprahnul se z dalky a zarazil se kousek prede mnou tak ne. To by se mi vazne nelibilo. Ale kdyby to udelal jak ja tak proc ne. Doopravdy bych ho nikdy neuhodila!
Přesně tak, záleží opravdu jak. S tím úsměvem, když je to myšleno že srandy, to fakt žádné násilí není. Jak to bere tvůj muž to nevím, ale nechápu reakce ostatních, jakože jsi nějaká zlá manželka ![]()
Nesnasim kdyz me nekdo radoby vychovava… a to i s usmevem a predstava, ze mi nekdo naznacuje pohlavek, tak bych mela chut nenaznacovat, ale rovnou ho kopnout do holene. Jeho reakce neadekvatni, ale ty se taky chovas jak jeho matka.
@Darkandeep píše:
Přesně tak, záleží opravdu jak. S tím úsměvem, když je to myšleno že srandy, to fakt žádné násilí není. Jak to bere tvůj muž to nevím, ale nechápu reakce ostatních, jakože jsi nějaká zlá manželka
Je to ponižující a ona se nechová jak zlá manželka, ale jako jeho matka
Píšeš, že jsi pohlavek naznačila a pak zase, že jsi ho lehce pleskla. Takže kde je pravda?
Nevím, co je „dát zátylek, jako malému dítku“, protože děti po hlavě zásadně nebiju. Ale ujetý jste každopádně oba.
Já to chápu, když nic nepomáhá, naznačíš takovouto kravinu, bez agrese a síly, není to násilí.
Sama manžela za jeho řeči občas „zliskám“ po těle, je to vysoký chlap a já do toho nedávám žádnou sílu, je to asi jak kdyby ho bouchl packou náš dvoukilový pes. Je to taková ta dětinská reakce na dětinský problém
Když ta slova nejdou zastavit jinými slovy. Popravdě v soukromí jsem takto šťouchla i šéfa, dvacet minut rýpání jsem snesla, když mě zahnal naprosto do kouta, dostal výchovný „šťouchanec“ ať nezlobí. Měl z toho radost jak malé děcko!
Jenže v obou případech ti chlapi ví co dělají a tu reakci chtějí. Reakce tvého přítele je mimo mísu. Takže pokud mu přijde vtipné říkat ti vole, měl by to snést jinak ať se zařídí jinak.
@unuděná píše:
Píšeš, že jsi pohlavek naznačila a pak zase, že jsi ho lehce pleskla. Takže kde je pravda?Nevím, co je „dát zátylek, jako malému dítku“, protože děti po hlavě zásadně nebiju. Ale ujetý jste každopádně oba.
No jasne, ze uz byla nastvana a chtela, aby se probral a proste mu sice malou, ale regulerne pleskla.
@terien píše:
Je to ponižující a ona se nechová jak zlá manželka, ale jako jeho matka
I kdyby, tak vám tahle jeho výbušná reakce přijde adekvátní k tomu co zakladatelka udělala? ![]()
@Darkandeep píše:
I kdyby, tak vám tahle jeho výbušná reakce přijde adekvátní k tomu co zakladatelka udělala?
Mě jo, partner by mě výchovně plesknul jen jednou a viděl by tóčo
@Altavista neni to mimo misu. Me se zase stalo, ze me kolega takhle radoby vtipne postuchoval. Ne bylo to ponizujici, nejsem jeho kamos v teplakach. Dostal ceres. Jedinej kdo me muze placat je muj manzel a to v posteli. Amen
@Anonymní píše:
Dekuji. Tak taky premyslim jestli to nebere jako ze ho stavim do podrazene role. Ale my kdyz jsme byli maly a neco jsme provedli tak nas nebyli ale jen nam pohrozili. A kdyz to jeste udelam s usmevem “ala nemyslim to vazne, ale ses peknej lump” tak jako pardon. Nereknu jak tu nekdo psal ze by on naznacoval ze mi jednu streli, tak zalezi jak. Kdyz by se tvaril nasrane a naprahnul se z dalky a zarazil se kousek prede mnou tak ne. To by se mi vazne nelibilo. Ale kdyby to udelal jak ja tak proc ne. Doopravdy bych ho nikdy neuhodila!
Jenže vy dva jste dospělí partneři, ne rodič a dítě.
Trošku si pletete role, ani on by se k tobě neměl chovat jako „kámoš u piva, vole“.
Domluv si s ním pomocné slovo, když ti řekne vole, ty použiješ nějaké nelichotivé xy, aby to „slyšel“. ![]()
@Altavista píše:
Já to chápu, když nic nepomáhá, naznačíš takovouto kravinu, bez agrese a síly, není to násilí.Sama manžela za jeho řeči občas „zliskám“ po těle, je to vysoký chlap a já do toho nedávám žádnou sílu, je to asi jak kdyby ho bouchl packou náš dvoukilový pes. Je to taková ta dětinská reakce na dětinský problém
Jenže v obou případech ti chlapi ví co dělají a tu reakci chtějí. Reakce tvého přítele je mimo mísu. Takže pokud mu přijde vtipné říkat ti vole, měl by to snést jinak ať se zařídí jinak.Když ta slova nejdou zastavit jinými slovy. Popravdě v soukromí jsem takto šťouchla i šéfa, dvacet minut rýpání jsem snesla, když mě zahnal naprosto do kouta, dostal výchovný „šťouchanec“ ať nezlobí. Měl z toho radost jak malé děcko!
Tak asi je to o povaze. Ja mu maminku rozhodne delat nechci. Nasili rada nemam. Chapu vas jak to myslite, ze ho zliskate. To uz bylo takove zoufale upozorneni kdyz domluva nestaci. Kdyz se jen urazim a odejdu tak vetsinou ani nepochopi kvuli cemu sem se nastvala. Vazne se neberu. Ale proste driv mi vole nerikal a ted je to kazdy den.
@Anonymní píše:
Tak asi je to o povaze. Ja mu maminku rozhodne delat nechci. Nasili rada nemam. Chapu vas jak to myslite, ze ho zliskate. To uz bylo takove zoufale upozorneni kdyz domluva nestaci. Kdyz se jen urazim a odejdu tak vetsinou ani nepochopi kvuli cemu sem se nastvala. Vazne se neberu. Ale proste driv mi vole nerikal a ted je to kazdy den.
Tak mu prostě řekni „Pepo, neřikej mi vole, já ti taky neřikám píč. o“ a uvidíš, jak rychle to pochopí ![]()
@Darkandeep píše:
I kdyby, tak vám tahle jeho výbušná reakce přijde adekvátní k tomu co zakladatelka udělala?
Muj nazor? Absolutne se k sobe nehodi. Ano jsou urcite klidasove a berankove, co by se tomu jeste zasmali. To ovsem neni tenhle pripad. Zakladatelcin chlap ma ocividne tohodle buzerovani plne zuby. Ja se mu nedivim, ja jsme treba podobna povaha.
Osobne neverim, ze ji takhle oslovuje. proste je tak nauceny mluvit, sama to treba prohlasim, kdyz komentuju zpravy. Nebo si nekdy, kdyz si potrebuju ulevit proste reknu do prde… Memu byvalemu to strasne vadilo. A mne zase vadilo, ze jsem nemohla byt takova jaka jsem.
Nez aby ho ona vychovavala a on byl vztekly, to at si radsi kazdy najde nekoho jineho. Ocividne u nich zacina byt ten vztah toxicky.
No tak to nedělej ne.. Evidentně v něm pohlavek, facka.. Či naznačení obojeho, vyvolává extrémní reakci.. Nejspíš něco v podvědomí.. Promluvte si o tom.. on ať ti neříká vole a ty nenaznačuj facky a pohlavky… Mimochodem, mě by tedy nenapadlo manžela pohlavkovat, ani naznačovat facky atd.. A vole, si s manželem taky někdy řekneme mezi řečí.. Nějak extra se nad tím pozastavovat, mě ani nenapadlo..